Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz energy_ #28337 üzenetére
Szia!
Ha eddig bírta, akkor ezután is bírnia kell, de mivel már tavaly megjelent a gagyi Hiprok, ezért necces a tápod minősége.
(#28338) szipak: Szia!
Mindkettő jó választás lenne, de az enermax sokkal jobb minőségű. Egyébként még Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 400W-ot tudok javasolni. Az E9-es már Gold hatásfokú.
(#28339) Tbor: Szia!
1. Igen, rendben lesz.
2. Kompresszorral, óvatosan, nem az alkatrészeket kifújva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
timeja4
csendes tag
Hello!
Delta/ACbel (625 W-os , 80+) ezekről a tápokról mik a tapasztalatok?
Eladó azt mondta jó alsó tápos házikóba is, de akkor befelé áll a ventilátor. Ez nem okozhat gondot?Run Riot!
-
04ahgy
nagyúr
válasz kegyetlen19 #28328 üzenetére
Az a két "átkötés" igen vastag feszültségfigyelő ellenállás, ellenálláshuzalból. Úgynevezett sönt. Szóval többágas az a táp...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz bluemirage #28336 üzenetére
Mindegyik jóval jobb, mint az iArena. Még a Hexa is. Én a felsoroltakból a GHN-t venném.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vzsryl
nagyúr
válasz timeja4 #28354 üzenetére
Hali!
Nem okozhat, de mivel szabvány csavarok vannak rajta, ezért be kell menni fordítva is annak a tápnak. Egyébként Acbelt inkább kerülném. A Delta-k jók.
(#28355) Tbor: Szétszedheted, de óvatosan bánj vele.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kegyetlen19
csendes tag
válasz 04ahgy #28356 üzenetére
Hello.
Igazad lehet, eszemben sem volt, hogy az sönt.
De az lehet, hogy a két ágat külön-külön sönttel figyelteti, de bármely ágon is van túláram, mindkettőt lekapcsolja, mivel egy a betáplálás.
Ha így nézzük, mégis csak egy ágas, nem?Kegyetlen Kepu. ASUS M5A97 Pro - AMD P.II X4 965 - 8Gb DDR3 - ATI 5750
-
kegyetlen19
csendes tag
Hali.
(#28328) –as hozzászólásomban leírt tápegységnél a 4-pin-es CPU és a 6-pin-es PIC-E csatlakozó egy /15Amperes/ ágon van és a 450W-os teljesítményű is ugyan ilyen.
Nemrég megújult a gépem egy része és a 450W-os tápom furcsa cicergö-sípoló hangot ad nagyobb terhelésnél. Gondolom az új CPU-nak több „kakó” kellene.Kérdésem, ha a +12V 2 ágban lévő CPU-hoz menő vezetéket felcserélem /átforrasztom/ a +12V 1 ágban lévő egyik molex csatlakozósorral, akkor a táp ezután is tökéletes, működőképes lesz? A vezérlés nem hülyül be?
Mert így kiegyenlítet lenne a két 12V-os ág leterhelése, és lehet hogy nem ciceregne.
Konfigom az aláírásba.[ Szerkesztve ]
Kegyetlen Kepu. ASUS M5A97 Pro - AMD P.II X4 965 - 8Gb DDR3 - ATI 5750
-
04ahgy
nagyúr
válasz kegyetlen19 #28361 üzenetére
Nem. A cicergés az alaplapi VRM kapcsolófrekvenciája és a táp kapcsolófrekvenciája által az egyenfeszültségre szuperponált váltakozófeszültségű zaj interferenciája. Pontosabban annak a mágneses hatása által keltett mechanikai elmozdulások által keltett longitudinális hullámok a levegőben, melyek a hallható tartományba esnek. Eddig is csinálta, csak nem hallottad.
HGyu
-
kegyetlen19
csendes tag
válasz 04ahgy #28362 üzenetére
Oké. Köszi. Bő felét értem is.
Nos, ettől függetlenül azért célszerű lenne a CPU vagy a VGA vezetékének átkötése a másik ágra, nem?
CPU 125W, VGA 86W, összesen ez kb. 17.5A /persze tudom, főként a cpu ritkán megy max.-on de/, a táp ezen ága meg 15A-es.Kiki 18
A fórumozás pont erről szól, hogy a problémádról kérdezel, és kivesézett választ kapsz.[ Szerkesztve ]
Kegyetlen Kepu. ASUS M5A97 Pro - AMD P.II X4 965 - 8Gb DDR3 - ATI 5750
-
04ahgy
nagyúr
válasz Kiki18 #28364 üzenetére
A lényeg: a táp nem tiszta egyenfeszültséget ad, van rajta némi kapcsolófrekvenciás maradék. Az alaplapi VRM sem folyamatosan, hanem impulzusokban "kajál", és jó magas frekvenciával az is. Ahogy rángatja a feszültséget, értelemszerűen a kisebb-nagyobb áramok feszültségesést okoznak, mely ugyanúgy váltakozik, mint az áram maga, lévén a vezeték javarészt ohmikusan közelíthető. A kettő, eltérő frekvencia hangfrekvenciára keveredik.
Ennyi.
HGyu
-
senior tag
válasz hwérdeklődő #28333 üzenetére
Érdekes cikk. Főleg annak fényében, hogy pl. van olyan gyártó (XFX) akinél az a fő feature, hogy egy ágon hajlandó leadni 34/44/stb. ampert. (Persze másoknál is van ilyen, csak ott legalább nem ezen van a fő hangsúly...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
04ahgy
nagyúr
Néha már veszélyes, ha egy ágas a táp. Ott a Corsair AX1200, egy ágon 100,4A-t ad le. Zárlat esetén az tűzveszélyes.
HGyu
-
szipak
tag
válasz vzsryl #28352 üzenetére
köszönöm a tippet, E9 lesz. ez a teszt egészen meggyőzött, a lényeget német tudás nélkül a táblázatból is le lehet szűrni
-
04ahgy
nagyúr
válasz gyenesmartin #28369 üzenetére
Nem. Igen. Nem.
HGyu
-
senior tag
válasz 04ahgy #28371 üzenetére
Ez biztos? Megnéztem néhány 450-es (egyágas) táp adatlapját (XFX, CM, TT), ahol 34-35A-s a 12V ág (408-420W). Üresjáratban egy gép tényleges fogyasztása 50W alatt is lehet, és sok konfig terhelten sem vesz fel 100W-nál többet(*), azaz egy félig zárlatos eszköz 300-370W-ot vehet föl (olvasztási célra), mielőtt a táp túláram védelme beavatkozna. Azért ez már nem kevés, nem?
Azt jól értettem, hogy maguk a tápkábelek is csak 20 amperig vannak méretezve? (Azaz ha a zárlatos berendezés ki is bírná a túláramot, maga a tápkábel nem biztos.)
(*) A kis teljesítményű táp manapság ritkaság (ill. a kimondottan drága kategóriában van csak), tehát a legtöbb rendszer eleve túl van méretezve tápilag.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
aakosch
tag
HD5670-hez, meg valami ócska pentium (talán 2 magos) procihoz szeretnék tápot lehetőleg minél olcsóbban.
-
Hulko
csendes tag
Sziasztok,segitsegeteket kernem,gepet ujitanek eddig igy nez ki:
Intel 3570K (uj)
2x2GB RAM (uj)
1x Sata WD2500 merevlemez 250GB (regi gepbol maradt)
GIGABYTE H61M-S1 alaplap (uj)
AMD 5770 1GB (regi gepbol maradt)
Most vettem csak eszre hogy egy 400w os mercury 4400 es tapom van amit be is tiltottak itt szlovakiaban ahol elek( meg 2008ban XD).
Le akarom cserelni egy megfelelore ami a fenti konfighoz illene.
Ezt neztem ki: FORTRON AX550-60APN, 550W
Kerdesem hogy ez jo lessz? Vagy nemeleg? Tudtok olcsobbat ajanlani?(ez olyan 45 EURO)
Es remelem azt jol latom hogy a tap illik az alaplaphoz (pin-ezeshez nemertek azert kerdem).
Elore is koszi. -
KAMELOT
titán
FSP HEXA 500 az jó lesz! Olcsóbb kategóri az már nem a gépedhez van vagyis egyikhez sem. Csak drágább van.
Esetleg még ezek.
Seasonic S12II-520 Bronze bulk
ARCTIC Cooling Fusion 550[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
törölt tag
mindkettőből találkoztam kinyílt kondissal. deltából egy használatlan tápnál találkoztam (állt a dobozban feltételezhetően 5-6 évet). az eddig használt fsp250-60hen tápom a hétvégén adta meg magát. egy pillanatnyi áramszünet után nem kapcsolt be a gép, de másik táppal indult, így első körben biztosítékra gondoltam. később észre vettem egy kinyílt capxon kondenzátort. nem vagyok képben a táp felépítésével, így sajátosan fogalmazva a legnagyobb kondi is ilyen márkájú.
-
04ahgy
nagyúr
válasz #92888064 #28382 üzenetére
A kimeneti oldalon célszerű az összes kondit kicserélni Rubycon, Nippon Chemi-on vagy Yageo low-ESR fajtára, azonos kapacitás és ugyanolyan, vagy magasabb feszültségtűrés mellett.
HGyu
-
törölt tag
válasz 04ahgy #28383 üzenetére
épp most egyeztetek egy helyi szakival, a kinyílt kondi helyére már szerzett megfelelőt.
addig egy delta DPS-200PB-138 tápot használok. ez gondolom elegendő lesz a jelenlegi konfigomnak (100w-os llano,2x2 giga ddr3, 2db 60gb ssd és 80 gigás notivinyó usb3-as házban).
párszor újraindult a gép komolyabb terhelésnél, amíg alulfeszelve használtam a processzort 3ghz-en, de amióta visszavettem 2500mhz-re (a legkisebb fesszel), azóta problémamentes. az igp mind2 esetben húzva volt.
első esetben 120w-140w körüli értéket mutatott a fogyasztásmérő (a 250es fsp-vel ez olyan 100-110), alulfeszelve 2500mhz-en 110w körül van a 200as deltával. -
04ahgy
nagyúr
válasz #92888064 #28384 üzenetére
Nagyon korrekt értékek, főleg a Llano erejéhez, és a többiekhez viszonyított tudásához képest kimagasló. Én szeretem azt a platformot.
A Delta attól független jó táp, csak hatásfokban gyengécske.HGyu
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ősöknek rakok össze low budget konfigot (H61-es lap mATX lap + G530 proci integrált VGA + 1 ODD +1 1 HDD) az alábbi gyártók táppal szerelt házai között létezik olyan amiben a táp nem szemétdombra való:
- HKC
- Mercury=M-Tech
- CodegenCél a minél kisebb házméret és a leetőleg jó szellőzés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
04ahgy
nagyúr
válasz Mercutio_ #28386 üzenetére
Nem.
Táp nélküli házat kapsz 5000 alatt is (pl. XDL), és tessék bele egy FSP350-60APN-t tenni. Az a legolcsóbb, ami nem hulladék táp.
Igazából használt házakat 1500-2000-ért kapni, meg használt és garis FSP-k is vannak a piacon olcsóért, jobb alternatíva, hidd el.
HGyu
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #28386 üzenetére
ilyen konfigot használtam pár hónapig (hdd helyett ssd-vel), és miután megkerestem a legkisebb feszültséget amin stabil, terhelve 55-60 wattot vett fel a konnektorból. szóval alapvetően bármilyen táp elvinné, de az általad felsorolt 3 márka a leghírhedtebb (lc-powert kihagytad ), így egyik sem ajánlott. rengeted rémsztorit lehetne mesélni, pár megállt ventis codegenbe én is belefutottam.
az fsp350-60apn a legolcsóbb jelenleg is forgalomban kapható ajánlott táp, így a használtak között kell nézelődni, ha olcsóbban akarod kihozni. kondik állapotának felmérése javallott, és papíros garancia sem hátrány, de ezt szerintem nem kell felvázolni.szerk.: hú de lassú vagyok.
(#28385) 04ahgy
ezeket játék közben mértem. furmark+prime alatt biztosan többet mutat, de azokkal nem játszok.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz #92888064 #28388 üzenetére
Tök jól leírtad ugyanazt, amit én, más szavakkal.
Szerk.: Jah, hogy már nekifogtál, mialatt megírtam.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Sziasztok! GTX 680 Sli-hez kellene moduláris táp. 850W körüli elég, de kellene 2x 8 pines, és 2x 6 pines pci-e ág. Milyet?
-
04ahgy
nagyúr
Mondjuk a Corsair AX750. Felesleges a 850-es. Vagy HX750. Vagy Seasonic X750/X760. Vagy Enermax Modu87+ 700W körül, vagy Aurum CM Gold 750W. Bőven válogathatsz, ez a szegmens tán a legnépesebb.
HGyu
-
-
KAMELOT
titán
ARCTIC Cooling Fusion 550 milyen belsővel rendelkezik?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
execute93
őstag
Sziasztok!
Most szeretnék videókártyát venni. Elfogja bírni ez a táp? Minden más alkatrész már megvan.
Konfig:
ASROCK H61M-GS
INTEL CORE I3-2100 3,1GHZ 2 MAG + 2 VIRTUÁLIS
KINGMAX 4 GB DDR3 1333MHZ
VIDEÓKÁRTYA ( MOST AKAROK): HD 7850 2GB / GTX 570
TÁP FSP HEXA 400 W[ Szerkesztve ]
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest