Új hozzászólás Aktív témák

  • építész

    aktív tag

    válasz a1200 #28707 üzenetére

    Az 5-ös pontod nagyjából OK, de nem érdemes vele foglalkozni. Egy dologgal egészíteném ki a tápegység konstrukciója egy kicsit mindig változik, hogy a pesszimistának új tápot kelljen időnként vennie, akkor is, ha a réginek kutya baja. Az optimistáknak meg azért, mert a földünk védelme érdekében és a CO2 kibocsátás csökkentése miatt újabb szabványok és tervezési irányelvek születnek, no meg az alaplapok és videókártyák technikai fejlődése is új igényeket jelent a tápokkal szemben. Lecsökkent az +5V -on a fogyasztás és nőtt a +12V-on.

    Vagyis az alaplap és táp nagyjából azonos évjárat legyen. Tehát a régi táp nem elavul, nem megy feltétlen tönkre, hanem elavítják, mint a latinok az autót.

    A proci két okból megy +12 Voltról, a közgazdászoknak azért, mert elavították a korábbi megtáplálást, a mérnökök meg tudják, hogy így kevesebb áramot kell előállítani a nagy fogyasztású procinak. Kisebb árammal meg kevesebb baj van.

    Nekem sok régi tápom van és ritkán fáradnak el. Nyilván itt a fórumokon zömmel csak a rosszakról hallasz, de ami működik, arról minek írni. Nem kell rinyálni a régi táptól, de más számítástechnika cucctól se. Nekem emlékben van működő P2, P3 és P4-es gépem is. MMX is volt, az is működött, de kidobtam. Ha szétnézel a Vaterán még 30éves Comodore 64-et is vehetsz. Időnként karban kell tartani a szmítógépet és nem döglenek meg. Ha meg elporosodik, beáll a ventije, megsül, az nem az 5-ös pontban vázolt profitéhes multik miatt van.

    Az 1997-ben gyártott tápod biztos nem jó a konfigodhoz, már csak azért se, mert nincs se 4 pontos se 24 pontos csatlakozója és kevés a +12 Volt terhelhetősége. Más egyedi tápokkal se kísérletezz!

    Ha jó a konfigod és működik, ne babráld, ez olyan Murphy törvény. Hagyd benne nyugodtan a Codegent. Ha eddig elvitte a cuccot továbbra is el fogja vinni még egy-két évig. Időnként azért porold ki és szemrevételezd. Ha veszel bele egy videokártyát az más, akkor normális táp is kell bele. Van rá jókora esélyed, hogy az alaplapod hamarabb megdöglik, mint a tápod. Egy jobb táppal meg kicsit tovább bírna, nagy kaland. Ha megdöglik az alaplap, nem kell új gépet venned, vehetsz bele egy új alaplapot, procit, ramot és tápot.

    Ha van pénzed vegyél mindenből újat, az fogja igazán növelni a GDP-t és támogathatod azokat, akikről az 5-ös pontban írsz. Te meg fogod venni az új alaplapot 25 000 Ft-ért és hordhatod garanciális javításokra (kádgörbe eleje), én meg kb. ugyan azt a lapot két évvel később 8 000 Ft-ért veszem meg (ha valakinek bevált), amikor a procit már emberi 10 000 Ft-os áron kapom bele.

    bye

Új hozzászólás Aktív témák