Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz -conrad- #22568 üzenetére

    A belerakott ventilátor egy házventilátor. A magas fordulatú YateLoon légszállítását meg sem közelíti. Azért nem indul el, mert a tápokban alkalmazott ventilátorok indítófeszültsége legtöbbször a házventilátorokénál jóval alacsonyabb. A táp a két éren leadott feszültséggel maga szabályozná a ventilátor légszállítását, de azzal, hogy hőfokszabályozottat tettél bele, ezt jól felülbíráltad önkényesen, no meg a ventilátor is felülbírálja a táp által kiküldött feszültséget, és amíg ő nem érzi úgy, hogy meleg a helyzet, nem forog jobban. Többszörösen is ellenjavallt a beszerelt ventilátor tehát:

    - alacsonyabb indítófeszültségű volt az eredeti ---> az újonnan beszerelt nem indul el üzembiztosan.
    - az eredetinél jóval alacsonyabb légszállítású ---> maximális terhelésen jóval kisebb légáramlatot kelt, ezzel a hűtési teljesítmény az eredetinek töredéke. Itt nem feltétlenül a bordákra gondolok, hanem az egyéb melegedő alkatrészekre (kondenzátorok, tekercsek).
    - a táp a bordák tövében, valamelyik nagyteljesítményű félvezető komponens közelében elhelyezett NTC hőmérsékletére alapozott áramkörrel szabályozza a ventilátort, ezt te a helytelenül megválasztott típus alkalmazásával (a ventilátor a fordulatát a saját szenzora alapján szabályozza) önkényesen felülbíráltad, sajnos a negatív irányba.

    Hadd ne kelljen kifejtenem ennél részletesebben, hogy élet-, tűz- és vagyonvédelmi szempontok súlyosan sérültek, nem beszélve arról, hogy a tápod hátralévő élettartama jócskán csökkenni fog.

    Tápba csak ugyanolyan indítási feszültség paraméterű, egyező vagy nagyobb légszállítású ventilátort szabad beépíteni.

    A lényeget amúgy #22571 hozzászólásában 3.Aragorn, igaz szűkszavúbban, de megfogalmazta.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák