Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim-Y

    veterán

    válasz flash- #18733 üzenetére

    Enermax tápot csakis azért nem ajánlunk sokat, mert horrorisztikus ára van, pedig a legjobb tápok közé tartoznak, ez nem vita tárgya. De érted, nagyjából a legkisebb tápuk is 30K körül kezdődik, ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak:(

    Egy konfig esetén a vga és a proci a fő fogyasztó, ezek a 12V-os kötegről kérnek áramot épp ezért szoktuk a tápokat a 12V-os águk "teljesítménye" alapján rangsorolni. Vannak tápok amik több ágra osztják a 12V-os köteket ilyenkor van 12V_1, 12V_2 vagy valami hasonló. Ha az ágak teljesítménye külön-külön 18A alatt marad, akkor a táp megkaphatja az ATX(? ebben nem vagyok biztos) plecsnit. Ha egyben hagyják (pl a Corsair tápok esetén) akkor nincs plecsni, viszont nem lehet olyan, hogy valamelyik alkatrész (cpu,vga) limitbe ütközik.

    Példa:
    X táp:
    12V_1, 12V_2
    18A,18A
    itt ha pl van egy proci aminek elég a 18A = 216W, de a vga többet is ehet mint 216W, akkor bizony a vga-nak nem lesz elég a táp.

    Y táp:
    12V
    36A (=432W)
    akkor itt a cpu, és a vga is egy kötegről kapja a naftát, így ha a proci csak 95W-ot eszik, akkor a vga-nak maradna 432-95W, így ez az egyben hagyott ágas táp már megbírkózna a konfiggal.

    Szélsőséges példa, de talán érthető :) üdv

Új hozzászólás Aktív témák