Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz Graphics #153651 üzenetére
Hát ha jó a RM750x táphoz ez a kábel, és elmegy egy RTX 4080 vele, akkor nem kell táp csere
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Gősi Balázs
csendes tag
Sziasztok! Csupán érdeklődés szintjén. Processzor csere előtt állok. A jelenlegi R7 3700x proci helyett tervezek most vagy egy R7 5800x3d-t, vagy egy R9 5900x-et venni. RX6750xt kártyám van, 6db venti, 2db M2 ssd, 2db 2.5ssd. Corsair RM650x-et használok. Kell cserélnem, vagy jó lesz hozzá? Köszi, pacsi.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
MolnárKrisz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Corsair TX850M Gold tápegységem és szeretnék hozzá venni egy plusz 4+4pin eps kábelt, mivel csak egy fix 4+4-es van rajta és az alaplapon a 8pin mellett még van extra 4. Tudom, hogy alapból az extra tápellátás nem szükséges a procinak, de megnyugtató lenne (14600k).
Pcie kábelből elég egy, ezért lenne hely a plusz eps-nek a tápon.
A problémám az, hogy sehol nem találok külön type3 vagy type4 corsair kábelt eladót.
Esetleg molex to cpu átalakító ajánlott lehet?
Köszi a segítséget -
forintuser
őstag
Sziasztok. Megnyugtató, illetve segítő választ szeretnék. Ki szeretném deríteni merre induljak. Pár játék elkezdett akadni futtatás közben ( Dakar, Immortals of Aveum, ...) Szertném a véleményeteket kikérni, hogy elég-e a tápom. A számításom szerint igen.
[link] Ez a tápegységem. Egy Seasonic PRIME GX-750.A gépem nagyjából
ATX ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI lap
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
GPU: RX 6950 XT
1 SSD, 2 NWME
Plusz sallangok. Kicsi hangszóró, USB C kábál néha tölteni.Holnapkészítést vállalok.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz forintuser #153657 üzenetére
Nem a táp lesz szerintem.
SSD vonalon mi van a gépben?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz forintuser #153659 üzenetére
Megvan a probléma forrása.
Az a Patriot Burst nagyon belépő szintű SSD, rendszernek nem igazán jó. Fapad QLC ....
Ha megvan az utód, utána is lessuk meg változik-e a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Cs1csó
félisten
válasz forintuser #153657 üzenetére
Ha táp vagy RAM lenne akkor összeomlana.
Telepítsd a játékot másik SSD-re, frissítsd a VGA drivert vagy ha a legfrissebb akkor tegyél fel párral korábbit (ha az adott játék+vga kombóhoz nem tartalmaz frissített profilt akkor nem lesz előnye a legfrissebb drivernek.
A VGA hőmérsékletét monitorozd lehet túlmelegszik?
Egy TISZTA oprendszeren is ki lehetne próbálni a játékot.
(a régi rendszerről csinálsz egy mentést feldobod a tiszta rendszert rá a játekot és teszteled: ha így már nem szaggat akkor érdemes ezt az új rendszert belakni és kukázni a régit. Egy csomó program beállításait tartalmazó fájlt el lehet mentebi pl. Qbittorrent és a friss telepítés után bemásolni és ott folytatod ahol abbahagyod
Ezzel a friss rendszerrel az oprendszer hibáját is kizárod.Esetleg egy kártevőkeresőt is lefuttathatsz pl. AdwCleaner, Emsisoft EK
A gép hardverelemeit is át lehet nézni hogy a vga-án kívül nem melegedik más, nem e poros a gép, nem laza valami csatlakozó stb.
A rendszer frissítése is lehet gond ha egy ideje már elmaradt, legyen az is up to date.
-
Cs1csó
félisten
válasz forintuser #153661 üzenetére
Van olyan méretű játék ami elfér a "jobb" SSD-n? Ezzel lehet gyorsan kizárni a "gyenge ssd" hibát.
Prsze ha jön egy új akkor majd arra.[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
válasz Cs1csó #153663 üzenetére
Mint írtam, minden játék NWME-re telepített. Ugye a fájó pont az op rendszert futtató SSD, ami alatt, vagy felett a játék fut. Eddig minden szépen futott. Viszont a tiszta telepítést ki fogom próbálni.
Néztem videót a YouTub-n TheVr Istóknál 4090 alatt is furcsán szagatott az Aveum.
[ Szerkesztve ]
Holnapkészítést vállalok.
-
Cs1csó
félisten
válasz forintuser #153664 üzenetére
Jobb lenne, ha az oprendszer a "leggyorsabb" (gondolom az NvME) SSD-ről futna.
-
MMIX
addikt
Lian Li EDGE sorozatú tápegységeket mutat be
L alakú kábelezési panel kialakítás, beépített több USB 2.0 interfész
"A közelmúltban Lianli bemutatta az EDGE sorozatú tápegységet az új termék 2024-es online bevezetési konferenciáján. Kétrekeszes házhoz van optimalizálva, függőlegesen telepített tápegységekkel, egyedi L-alakú kábelezési panelt alkalmaz, és több USB 2.0 interfészt kínál, hogy megfeleljen a mai lejátszók telepítési igényeinek. Lian Li elmondta, hogy az EDGE sorozatú tápegységek kompatibilisek a legtöbb szabványos házzal. Az első tétel termékei három névleges teljesítményszintre vannak osztva: 850 W, 1000 W és 1300 W. Ezek közül a 850 W és 1000 W termékek 80 PLUS arany minősítést kaptak, a 850W-nak pedig van fonott vezeték nélküli változata is.Az 1300W-os termék 80PLUS platina minősítést kapott és fekete-fehér színben kapható. Ezek a tápegységek megfelelnek az ATX 3.0 szabványnak, natív 12VHPWR csatlakozókkal és megfelelő kábelekkel vannak felszerelve, és akár 600 W-os tápellátást is képesek biztosítani az új grafikus kártyákhoz."Különben nem érné meg kis sorozatban gyártatni.
---------------------
Huntkey MX750P sfx, kulcsos HDD csatlakozók, nem kell megkérdezni hogy kompatibilis-e?[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló! Ez a Corsair 12WHPWR kábel jó lehet Asus Strix táphoz?
[link] -
Megfizethető árú bronz tápok között most látom, hogy van már ÁK-n fekete címkés Corsair CX550 is. [link]
Tesztet még nem találtam róla a neten, 5 év granciával jön. A szürke címkés jó volt, remélhetőleg ez is az.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
őstag
-
válasz bluemirage #153674 üzenetére
Ebben is 120-as venti van.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
őstag
válasz Rowon #153675 üzenetére
Lehet, hogy rosszat nézek? Én erre gondoltam De ez szürke cimkés.
Ez pedig a feket cimkés amit Te is találtál az AK-n.Most már látom, hogy a két címke két eltérő típus. Más ATX verzió, más súly, eltérő számú sata csatlakozó...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
válasz bluemirage #153676 üzenetére
Ez az eggyel előbbi, szürke címkés verzió. A legújabb a fekete. Szerintem az elírás, a szürke CX550-ben ez a ventilátor van. Itt a bele: [link]
-
őstag
-
MMIX
addikt
válasz Rowon #153680 üzenetére
Nem is ugyanaz a belső, gyártó. A CV, CX, HEC
Corsair CX-M Series 650 W Review - Great Value CWT -
Arklon
csendes tag
Sziasztok!
A következő gépem van:
Alaplap: Asus Prime H610M-D D4
CPU: i5-12400F
Memória: 32GB (2x16GB - DDR4)
Videókártya: XFX Speedster RX 6700 Core 10GB
M2.NVMe SSD: Samsung 970 Evo Plus 1TB
Tápegység: FSP Hydro Pro 500WOlyan gondom lenne, hogy mióta megvettem a videókártyát, fura dolgokat művel a gépem..Van hogy a frissen telepített windows nem indul és fekete képernyő fogad.
Előfordult, hogy játék közben teljesen kifagyott és még a reset gomb se működött144hz-es monitorom van (Samsung 27cfg73) és pl displayporttal összekötve volt, hogy teljesen kifagyott a 144hz/freesync-es beállításokkal már a windows indulása után. [kép].
Sőt, volt hogy már a bios képernyőnél is csíkos volt a kép.
Most visszaálltam hdmi-re és 120hz-re, úgy nem csinált ilyet.Gondoltam csinálok valami stress tesztet, de Furmark és CPU burn alatt se történt semmi, nem fagyott ki.
Nem tudom, hogy a videókártya a hibás, vagy a táp kevés neki? Még kb egy óráig jelezhetem, hogy visszakérem a pénzem XD Utána már csak a javítás marad, mert lejár a két hét.
Van értelme nagyobb tápot venni? Vigyem vissza a videókártyát?
Köszönöm a segítséget!
-
Jó reggőt.
Úgy hallottam a Seasonic belsős tápok a királyok így minden bátorságomat összeszedve életemben először vettem egy Seasonic tápot mert annak biztos az a belseje.
Pontosan ezt: [link]
Két dologban is csalódtam az egyik, hogy úgy néz ki a Seasonic-nál nem hallottak még a Zero RPM módról (pedig VGA nélkül vagyok egyelőre), a másik meg hogy a ventilátora folyamatos kelepelő hangot ad ki ami még a gépház ventilátorainál is hangosabb.
És persze ezt mind terhelés nélkül csak simán a windózba.Ilyet még egyik tápomnál sem tapasztaltam pedig aztán nekem volt már minden féle fajta.
Még az olcsó rettegnivaló Gigabyte tápom is tudta a zero RPM-et.Hát majd a következő...
Nem, nem küldöm vissza gariba mert akkor gép nélkül maradok.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
őstag
válasz AuraSync #153685 üzenetére
A kerepelés garis lenne. A Te dolgod, hogy miért nem élsz vele.
Pont akartam egy GX-550-et venni az elvileg prémiumabb. De aztán azért nem vettem, mert volt 2 negatív vélemény rá, (vélemények és ott 2 csillagra katt) ami közül a coil whine... azaz sípolás a legtöbb esetben nem is gariztatható.... és ugyanúgy kerepelt, mint a Tied.A 'zero rpm' egy vitatott téma. Vannak gyártók akik szándékosan nem használják és ezt büszkén meg is írják. A táp hosszú élettartamát csak segíti, ha van valami csekély légmozgás minden esetben.... tehát még alacsony terhelésen is megvan a szellőzés, egy csendes ventilátorral amit nem hallasz. Ez ugyanaz az a felhasználói élmény, mint egy félpasszív tápnál.
De megértelek... én pont ezért vettem olyat, ahol alacsony terhelés mellett a venti megáll.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
válasz bluemirage #153686 üzenetére
Az ára miatt meg tudok barátkozni ezzel a hanggal ami igazából csak akkor hallható ha nem szól semmi a szobában. Film, videó nézés vagy játék közben nem hallani mert akkor meg a hangszóró teszi a dolgát.
Azért is vettem ilyen "olcsó" tápot mert gyorsan kellett valami megbízható amúgy később mindenképpen le lesz cserélve remélhetőleg valami Platinum-ra.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz AuraSync #153685 üzenetére
Úgy hallottam a Seasonic belsős tápok a királyok
Igen, főleg, hogy ez nem is SS belsős táp, hanem Helly, de majdnem mindegy is. Ha zero RPM kell, akkor olyan tápot vegyél, amiben van is ilyen funkció. Az olcsóbb SS tápokban nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KAMELOT #153688 üzenetére
Azért mert az esetek 99%-ában ha azt írom 40k-ig kell valami akkor ez a két válasz érkezik rá:
-Annyiért csak gagyit lehet venni.
-Inkább költsél még rá és vegyél egy jobbat.Csak elég lesz egy 4070 Szuper-nek ez az olcsó
csalódás akatáp.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
7om
tag
Sziasztok, ez a GIGABYTE 650w 80+ gold GP-P650G (GP-P650G) táp mennyire ajánlott? Egy RX 580 nitro mellé kellene. [link] És egy 49"-es LG tv lenne a monitor.
-
Dave946
tag
Sziasztok!
Jelenleg FSP Hyper M 600 w tápegységem van
2.: Milyen gépre kötnéd?
I5 12400f, ASROCK B760m Riptide ddr5, 16 gb 6000Mhz Kingston Fury Ram RGB-s, kettő darab HDD (1tb és egy 500gb), egy samsung 970 evo plus 500gb ssd, arctic cooling liquid freezer ii 240 argb, ház chieftec hunter rgb ( 4db ARGB ventivel)
AMD 7800 XT kerülne a gépbe.
Cseréljem a tápom mindenképpen vagy elbírja?
Köszönöm előre is!
SOD
SOD
-
Magicrat
tag
válasz Rowon #153082 üzenetére
Szia és Sziasztok!
Fokozódott a helyzet!
A VGA-m megvan, egy Inno3D GeForce RTX 4070 ICHILL X3 12G GDDR6X -lett, viszont ehhez 2x PCIe 8 tűs kábel kell. Mondjuk adapter van a dobozban. LINK
A ház is ki van szemelve, egy ilyen lenne: be quiet! Pure Base 500, van benne rács, szóval a házból szívja majd kifelé a levegőt a táp, LINK
És akkor ez a félpasszív mód is jó lenne, de nem találtam nagyon megbízható infót, hogy meilyik tudja.
Az alábbi versenyzők vannak, ár szerinti sorrendben:
Fractal Design Ion 860W - (FD-P-IA2G-850-EU) rövid kábeltől tartok kicsi - 51k alza 7 év gari
Seasonic FOCUS GX-850W Gold - 53k aqua 10 év gari
be quiet! Pure Power 12 M 850W 80+ Gold - 53,5 first 5 év gari
Fractal Design ION + 2 Platinum 860W - 67 oázis 10 év garimelyik legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest