Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
válasz KAMELOT #152052 üzenetére
Köszi szépen
A vége Corsair RM1000x (2021) lett...nem akartam ennyit költeni rá, de tényleg olyat akarok ahol nincsenek kompromisszumok ha később valami felindulásból komolyabb gépet akarok összerakni.
A teljes gépbővítésből (amit mikor összeadtam és megláttam a végösszeget majdnem infarktust kaptam) úgyis "csak" 1 tápcsere és egy 3070 -> 3080 csere lesz, akkor már tápból legyen valami tényleg jövőbemutató. Ezzel a géppel elleszek évekig szerintem 4k/60hzen. Mégegyszer köszönöm a tippeket, Corsair cuccom eddig csak ramból volt azzal nem volt gond.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Joco_77 #152053 üzenetére
jó választás volt.
ezt érdemes megvenni (bár nem tudom lesz-e ennek javított változata később) ha mégis lesz 40xxx karid.
sok jó típusokat javasoltak neked.
KAMELOT
ennyiért bagó,bár kérdés: bányagépben üzemelt-e?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Tud valaki erről valamit?
Endorfy Supremo FM5 Gold 1000W
ENDzsfm5a1000
84 hó gari -
Egy SAMA nevű cég gyártja a belét, nekik a Black Diamond nevezetű tápegységüknek a platformjára épül. Nem igazán találtam róla sok mindent a neten. PSU Tier Listen B tierben van a Sama Black Diamond, tehát annyira rossz nem lehet. LLC / DC-DC topológiás.
2016 környékén volt a Samának egy elég jól sikerült tápegysége, Forza Titanium 800W néven, arról review: [link]
Szerk.: pardon, közben az FM5-ről is találtam egy komplett tesztet [link]
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
raziel01
veterán
[link] Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W
55 290 Ft
Megint van raktáron alzán, 10 év gari. Máshol 63 ezertől[ Szerkesztve ]
-
jpolyak
csendes tag
Sziasztok!
2.: Milyen gépre kötnéd?
- MSI B560M A PRO alaplap
- Intel i5 11400F proci
- GIGABYTE RTX 3060 videókártya
- 2*8 GB DDR4 RAM (3200 Mhz)
- 3 db SATA HDD
- 2 db SATA SSD
- 1 TB SAMSUNG M2 Nvme SSD
Ehhez a konfighoz egy 600W-os FSP táp elég lehet?Válaszokat előre is köszönöm.
-
danger
csendes tag
Sziasztok,
Van jelenleg egy x99, 5820k oc, 1050 ti, egy 550es xfx tappal, ami elvileg seasonic belsos, de baromi hangos. most akarok haz es tap cseret, jovobeni valtas pedig 14700k utodja es 4060 ti lenne, rengeteg rammal es m2 ssd-kel, tovabba usb3rol toltes lehetosegevel (3D munkagep). A tapot nem tudom eldonteni melyiket valasszam, a legfontosabb, hogy teljes csondben legyen, lehetoleg 20 dBa korul es modularis felpasszivat szeretnek. Aris szerint a fogyasztas ketszerese a jo, mivel 50% terhelesen adjak le a hatasfokuk maximumat, felpasszivaknal meg kb ott kapcsol be a venti, ezert 850-1000es tapokat neztem es kis hazba lesz, bar nagy atx tap is elfer benne, en azert orulnek ha szellozes miatt minel kisebb lenne. Neztem Rog Strix-et (lehetne meg halkabb?), Hydro Ti Pro-t (90-100k) is, SS Prime GX-et (tul hangos). A cw lutrit beleszamolva szeretnem a segitsegeteket kerni a dontesemhez! Elore is koszi!
-
válasz danger #152064 üzenetére
A Seasonic Prime-on van félpasszív mód, annál csak akkor kapcsol be a venti, ha elér egy kritikus hőmérsékletet vagy egy adott teljesítményt. Ha olyan, alsótápos házba rakod, ahol nincs egy zárt burkolattal lefedve és tud felfelé szellőzni a tápegység, akkor gond nélkül használható félpasszív módban is.
Azt nem írtad, hogy mi az anyagi keret?[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Most raktam össze egy gépet és lehet alulméreteztem a tápot.
Az alaplap Asus TUF Gaming B760, a proci Intel I5-12400, 2x16GB DDR5 6000 RAM, 2db M.2 Nvme SSD, 2 DB HDD plusz még egy SATA SSD. Ehhez jönne hozzá egy Nvidia RTX 3060-as videokártya a GTX 1060 helyett, viszont FSP Hidro 500W-os tápot vettem. Ha nem hajtom túl sem a procit, sem a videókártyát, FHD monitoron menyire elég a már megvett táp teljesítménye? A kalkulátorok 550W-ot írnak.... -
válasz danger #152067 üzenetére
Ezek átlagos zajkibocsátás grafikonok, szerintem ezeknek nézd meg a jelenlegi árát Árukeresőn és dönts, hogy melyiket akarod megvenni. A 2018-as Corsair RMx-eket már nem hinném, hogy meg fogod találni, azok kifutott tápok.
Első kép 850 wattos tápok, második kép 1000 wattos tápok.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Grave_444, raziel01, palfitom, Köszi, megnyugodtam!
-
Anax
tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek általánosságban a CHIEFTEC tápokról? (régen úgy tudom jók voltak)
Nem beszéltek itt róluk és az összefoglalóban sem írják, ezért érdeklődöm. -
TechN7ne
nagyúr
Én még nem láttam olyan gépet amibe kárt tett volna bármilyen CHIEFTEC tápegység ,ennek ellenére az elmúlt 14 év alatt 1x se láttam ,hogy itt a topikban ajánlott lenne e bármilyen formában.
Én személy szerint még nem használtam ,de tény hogy az elmúlt évtizedek alatt nem igen volt a környezetemben sem panasz rájuk.
Vlmit tudnak , -
-
KAMELOT
titán
Chieftec Polaris 1050W
Garancia 2 év (az amit írtam, hogy a 3 kritérium legyen összhangban)
2 év garival senki nem fog venni tápot.
Ennyi pénzért van 7 év garis tápV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TechN7ne
nagyúr
válasz KAMELOT #152082 üzenetére
Én vlhol biztos vagyok ,hogy az a Chief jobb mint amit linkeltél.
Rowon
Létezik olyan gyártó vagy típus ahol tuti biztos a CW mentes működés?
Komolyan nagyon kiváncsi vagyok ,már reagáltam párszor ezekre a kirohanásokra de meghallgattak nagyon szívesen.Privátban már írtál nekem ,én válaszoltam ,te meg nem.
Ribi
+1[ Szerkesztve ]
-
Anax
tag
válasz Rowon #152081 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint akkor már nem egy említésre méltó márka ez.Kicsit több mint fél éve vettem 49 ért és ez a márka régen jót jelentett és nem volt drágább a többinél.
Valóban a garancia hosszát nem néztem, megszoktam, h kb max 3 év szokott lenni. Az igaz lehet, hogy nagyon CW-zik, azt gondoltam a VGA, de lehet, hogy akkor emiatt. Szerencsére nekem ez nem szempont.Ha elfüstöl majd megírom
-
palfitom
félisten
Az hogy te, vagy más nem hallott még róla, az nem azt jelenti, hogy rossz, vagy nem ajánlott. Szimplán csak tájékozatlanság.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Én hamarabb megvenném, mint a Polarist. Nem azért, mert Chieftec, hanem mert ennek jobb a bele. Mondjuk annyi hibát azért írtak rá, hogy halkra van állítva a ventilátorprofil még magasabb terhelésen is, ami nem a legjobb, pont akkor kéne neki erősen hűtenie.
-
Közben szerintem a kérdéses céget találtam meg a neten: [link] Van azért nekik más termékük is, a honlap szerint 2003 óta vannak a piacon [link] . Az Inter-Technek láttam több SAMA Armor nevű tápját mostanában ÁK-n, valószínűleg azok is az ő termékeik lehetnek. [link] [link]
Szerk.: és akkor végül összeállt a kép. A PSU Tier List szerint az Endorfy Supremo FM5 1000W a SAMA Black Diamond 1000W platformjára épül. Jó kis táp lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest