Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiesn
csendes tag
Mivel telekomos mifim van, gondolom tudja a sávokat; az is érdekes, hogy benn a házban jobb a vétel, mint kint a teraszon; ha kiviszem a parkolóba, akkor a legjobb, ott van a 40/20. Arra irányult a felvetésem, hogy jobb először kipróbálni, és erre a 490 forintos sim 2 GB forgalommal 2 hónapra bevállalható későbbi pofáraesés helyett.
Dell und Motorola sind meine Favoriten
-
legenda
a megvásárolni szándékozott okostelefon 800 MHz elvárásról/képességéről volt szó, ahhoz meg nem kell nagyon tesztelgetni, hiszen az csak jó, ha tudja a készülék, ahogy írtam is korábban, garantáltan sok hely van az országban, ahol 800 MHz 4g/lte van, de 3g nincs és már nem is nagyon lesz, így biztos lesz előnye a nem 800 MHz képes típusokkal szemben.
a térkép szerinti 4g/lte lefedettség ha nem is 100% pontos - szoftver készíti, figyelembe véve a környezeti tényezőket...stb., amik változhatnak időközben -, de arányában tükrözi a 3g kontra 4g/lte különbözetet.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
Ezt mondom mindenkinek az ismerőseim között is. Előre kell halaladni, nem hátra. Az hogy tegnap nem kellett, nem jelenti azt hogy holnap sem kell. Ha a magyarországi 4G hatalmas területeken csak 800MHz-en(B20) elérhető, akkor ezt is érdemes figyelembe venni eszközvásárlás esetén. Lehet hogy máshol nem, de kis hazánkban ez a tuti.
B3-B7-B20 , legyen benne mindhárom. Vagy több.[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
neophyte79
tag
Sziasztok.
Milyen p8 max szintű phabletet tudtok? Min 3 giga ram, 7" közeli kijelző érdekel, magyarul mint a p8 max...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz neophyte79 #92154 üzenetére
Esetleg a Le Max, ha már megjelent egyáltalán.
Bár ez "csak" 6.33"#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
-
Wiesn
csendes tag
válasz cs.zs. #92153 üzenetére
Németországban is így van, a hullámhossz/lefedettség miatt vidéken ott is a B20 a jellemző, nagyvárosokban a rövidebb hullámhosszok, és LTE+. Mondjuk a B20-at nem is 4G-nek mondják, hanem csak 3.9 G-nek, mivel nem nagy ugrás a HSPA+-hoz képest, olyasmi, mint a HSPA és a HSPA+ közötti. Meg az sem mindegy, hogy a készülék CAT4, vagy CAT6-os: CAT4-es készüléknél a 300 mbps még Pesten, az adó mellett is csak álom marad, vidéken, a 800-as hálózaton pedig a 40/20 a jellemző maximum sebesség. A telekomos mifim is csak CAT4-es, így a 150 mbps az elméleti maximum.
Szóval legyen B3-B7-B20 plusz CAT6, ha a jövőre is gondolunk. Viszont ha van vidéken is fix tartózkodási helyünk, akkor a teszt mindenképpen javasolt vásárlás előtt, meglepetések helyett.Dell und Motorola sind meine Favoriten
-
zeon.hu
nagyúr
válasz neophyte79 #92158 üzenetére
Ha több lehetőséget keresel, akkor esetleg érdemes körülnézni a sim kártyás tabletek között is.
#?*@&!
-
legenda
nem érdemes más országokat alapul venni, valahol azt jelzi 4g-nek a telefon, ami itt csak 3.75g...stb.
magyarországon a b20 800 MHz is jelentős előrelépés a h+ ellenében is, pláne a két t-nél, mivel a 800 MHz kapcsán összeolvadtak, megduplázva az értékeket, így már az is 150 Mbps képes, nem csak az 1800 és 2600 MHz.
a csúcstelefonok egy részében már elég régóta cat 6 (300/50 Mbps) modul van - nekem már bő egy éve, az előző telefonom kiválasztásakor is szempont volt, bár nem főként a gyorsabb sebesség miatt, hanem mert az valamivel jobb kapcsolati minőséget is jelent.
elhiszem és el is fogadom, hogy nem mindenkinek fontos szempont a jobb, minden tekintetben teljes lte képesség a készülék esetén, az viszont bosszant kicsit, ha a szolgáltatót szidják, hogy valahol nem jó az lte lefedettség, pedig a térkép szerint van ott, aztán kiderül, hogy a készülék a hiba forrása - pont a napokban is reagáltam egy ilyen hozzászólásra, a készülék pedig az istnag is említett, nem 800 és 2600 MHz képes iphone 5 volt.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
A vidéki B20 800Mhz-en a 40/20 Mbit sebesség az egy elméleti, vagy gyakorlati maximum?
TELENOR Szabolcs megye, marhamessze, Fényeslitke, lakáson belül, téglaház:
(lehet hogy ez nem is B20 ??)[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
tipegő
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom merre kellene keresgélnem, ezért ide írok, mert ez nagyon pörgős oldal. A problémám a következő. Egy hónapja vettem egy Vodafone smart prime 6 telefont. Pár nappal ezelőtt, amikor felmentem a netre, egyszer csak beugrott egy ismeretlen Google logot is tartalmazó oldal. Kiírta, hogy a Vodafone smart prime 6 telefonom akkumulátora 2 vírust kapott. Közben meg rezgett végig az egész telefon. Azonnal kattintsak oda a probléma megoldásához, azután valami vírusírtót akart letölteni. Nem foglalkoztam vele, és nagynehezen kitöröltem az oldalt. Aztán ma reggel egy másik címről ugyanez az ablak ugrott be. Telefon megint rezgett egyfolytában, és kiírta, hogy 4 vírus van akkumulátoron, és azonnal cselekedjek.
Nekem CM security van a telefonon, de az semmit nem jelez.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Vagy egy olyan linket, ahol ilyen problémákkal foglalkoznak?Előre is köszönöm szépen.
Üdv. -
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz tipegő #92164 üzenetére
Szia.
Szerintem semmi baja a telefonnak, ezek mobilos felugró reklámok amik az adott honlap meglátogatásakor villannak fel. Egyedül a reklámblokkoló segíthet ezen. Sajnos én is jártam már olyan oldalon ami PC-n teljesen jó volt, mobilon meg jöttek az ilyen "ijesztgetős" reklámok.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
veterán
válasz tipegő #92164 üzenetére
Törölj mindent (alaphelyzetbe állítás) és minden rendben lesz. Alkalmazásmaradványok az SD-n se maradjanak. Vagy töltsd le a 360 security-t, az elég jól takarít.
Nem az akku vírusos hanem a rendszeren van egy nemkívánatos elem. Letöltöttél egy appot amivel ez is lejött.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
édesapám megkért, hogy nézzek neki egy telefont. Érdeklődni szeretnék, hogy mit tudnátok ajánlani, az alábbi kritériumok alapján, igazából telefonálni kell neki és ami nagyon fontos, hogy jó képeket készítsen:
- ár: minél olcsóbb
- használt és új is szóba jöhet egyeránt
- független, vagy t-mobile
- hosszú távú használat
- kialakítás: ez is mindegy, érintőképernyős, gombos, bármiHasználat, mi fontos?
- sms és telefonálás
- jó képet készítsenKöszönöm szépen előre is a választ.
Szép napot!
üdv
-
veterán
válasz Viktor0610 #92169 üzenetére
Nem a vírusírtó miatt javaslom, hanem mert egy nagyon jó általános app-rendszerszemét-takarító. Több száz MB-ot szokott felszabadítani a telefonon. Havonta egyszer letöltöm, takarítok, aztán törlöm a pcsába őt magát is
-
Wiesn
csendes tag
válasz cs.zs. #92163 üzenetére
Én ilyeneket mértem vidéken (elméleti az előttem szóló, tapasztalt kollégánál), volt hogy 44/24 is, de 20/10 is a Telekomos routerrel. Ahol 99%-ban használom, ott szabad szemmel látom a Telekomos adótornyot, de 2 másik is bemérhető műszerrel, mégis hol van LTE, hol nincs, mint a mesében. 3G-n pedig 23/5 jellemzően Vodafoné, 15/3 a Telekomé. Szóval, nem tudom, hogy nekem megérné-e a hamarosan lejáró, Vodafonos mobilnetet Telekomosra cserélni, mert árban a Telekom húzósabb.
Sajnos, tételesen frekvenciákra lebontott térképet nem találok, így saját tapasztalatokra kell hagyatkoznom, árakat innen szedtem:@kali: ha tudsz LTE lefedettségi térképet, frekvenciák és szolgáltatók szerint, légyszi linkeld be. Mondjuk Németországban a 3G lefedettség vidéken rosszabb, mint nálunk, ugye a % az lakosság, nem területben van ott sem.
[ Szerkesztve ]
Dell und Motorola sind meine Favoriten
-
veterán
Mennek az árak lefelé, de még mindig sokkal drágább mint a vezetékes. Még itt faluhelyen is fillérekbe kerül a net, a városi Digi és UPC csomagok meg még olcsóbbak. Ha egy család vezetékes netét mindenkinek külön mobilnettel kellene pótolni, elég katasztrófális lenne a helyzet...
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Szeretnék új telefont vásárolni itt vannak a kikötések:
- Árkategória: max. 55000ft.
- Új
- Hol vennéd meg? Telenor..
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? A lehető legjobbat a felsoroltak alapján..
- Mire használnád? Komoly kikötésem nincs, leginkább az alapokat tudja, de azt rendesen. Nem hátrány a megfelelő üzemidő(elég ha minden nap kell töltsem, de akkor egy napi rendszeres használatot bírjon ki.) A rendszer legyen a lehető legsmoothabb. A fényképezés talán a legkevésbé számít.
- Android párti vagyok inkább..Köszönöm előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
Ithuriell
csendes újonc
Sziasztok!
Telekomnál nézegettem az ajánlatokat, és 3 telón akadt meg a szemem
Az első, amihez a szívem is húz az a p8 lite, 4980 Ft/hó ebből 2000 a tarifa, és 3000 a telefon törlesztő részlete, 19 hónapra. A másik két telefon is ebben az árban mozog, az egyik a samsung galaxy a3, a másik pedig az m4 aqua.
Melyik lenne a legjobb választás? -
0629
csendes tag
Sziasztok!
Megéri a P1m a pluss 15 K-t az A5000 -rel szemben? 4G nem kell,csak Wifi -t használok,játék nélkül ,esetenként 1-2 fotó. Mivel van egy utalványom csak Lenovo és Samsung telóra váltható, a hosszú üzemidő fontos, emiatt csak ezt a kettőt találtam. -
Tav-Csoves
őstag
válasz lezuvius #92127 üzenetére
Köszi a válaszod!
És ezek a best buy dual sim telefonok jelenleg?
Eredet kérdésfelvetésem itt -
Kbali
nagyúr
válasz neophyte79 #92175 üzenetére
Honor x2?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon tudtam hova tenni a kérdést, szóval ide írnék, hátha:
Szabad netes IMEI letiltás-ellenőrzőknek megadni az IMEI-t? Mint pl ennek:
Egy ismerős vett az USA-ban használtan egy telót régebben most amikor visszament már nem csatlakozott, erős gyanúm, hogy tiltották. Csak szeretném, ha ez megerősítést nyerne. Sprint volt a szolgáltató anno ahol régen vette az eladó a kütyüt, mielőtt vélhetően átverte volna a lányt.
-
mark!
őstag
Estét! Csak megerősítést kérnék, hogy a Z3C nekem biztos jó választás lenne-e (persze, tudom hogy az nem telefon hanem erőmű ). A kérdés a következő: átlag felhasználói dolgokra használnám (ezalatt a telefon,sms,fb,net értendő). Játék ami fontos hogy fusson a Vainglory (ha jól tudom 60fps-es lock van rajta, ezért az se baj ha 60fps-el viszi), ettől nagyobb játékokkal nem játszanék.
Előre is köszi!>
-
törölt tag
Szerintem is megéri a plusz pénzt. Itt egyébként van róla egy teszt is.
(#92176) Ithuriell: T tuti hogy Dual SIM variánsokat árul? Nem nagyon kacérkodnak ezzel a szolgáltatók, főleg nem függetlenül (bár nem tudom milyen kártyákról lenne szó).
(#92187) ZedMester: Mindig egy Z3C volt a titkos vágyam, amíg rá nem jöttem, hogy 5,5" is tök kényelmes, amint eltűnik róla a boltok benga lopásvédő szarja. Nem ismerem a játékot, de szerintem el fogja bírni.
-
veterán
válasz Ithuriell #92176 üzenetére
Szia,
P8 Lite 55-60 körül szóródik függetlenként is. Ha hitelkártyával fizeted ki, úgy törleszted vissza ahogy akarod, nem kell érte 2 év rabláncra szerződnöd, sokkal nagyobb mozgástered marad.
(csak 1 kósza ötlet volt)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
adrian94
őstag
Van olyan telefon amin rootolás nélkül helyezhetünk át appokat / játékokat a telefon belső memóriájáról az sd kártyára ?
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
A Doggee X5 Pro és a Xiaomi Redmi Note 2 Prime között van komoly teljesítménybeli különbség? Mert az ára között hatalmas a difi. -
MODERÁTOR
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Viktor0610 #92195 üzenetére
Oké. És a jelenlegi Sony Xperia SP után érezhetően jobb lesz a Xiaomi?
-
lezuvius
őstag
válasz IMIIKE1998 #92199 üzenetére
,,Èg ès föld" lesz a különbsèg
Helio X10 egy felso-kozepkategorias SoC tavalyrol,mig az SP-ben levo 2 magos Snapi proci elegge idejetmult dolog.[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest