Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #175700 üzenetére
Jó az a Moto E40. Ha kicsit több is belefér, akkor jó lehet a Moto G31 is.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
iPhone 11 -et még mennyire ér megvenni ? új most 200k-ért van több helyen
másik jelölt Oneplus NORD 2T 150k-ért
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Nyugodtan próbáld ki a Motot. Nekünk 2018-as céges beszerésből vásárolt Moto E4-es még mindig megbízhatóan teszi a dolgát az egyik idősebb kolleginánál napi használatban - főleg telefonálásra használja. De ismerősnél egy 2014-es ritka 32gb-os Moto X2 is vígan müködik, igaz ő már csak néha rakja át a sim kártyáját.
Ha van rajta gari és jó az ára, akkor szerintem egy alapfelhasználáshoz megfelelő az E40.Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
DS39
nagyúr
Moto G32-t javaslok inkább.
(6/128 GB) -
mefistofeles
addikt
válasz Viktor0610 #175701 üzenetére
Nekem nem nagyon érné meg a 41. Ha jól látom a 40-hez képest tárhely, NFC és kép sűrűség tekintetében tér csak el de az ára majdnem a duplája.
Egyébként tehát szerinted a motorolában megbízhatok? Nincs sok elvárásom, de azokat jó lenne ha nem csak pár hónapig tudná.DS39: Amennyiben nekem lenne az E40 annál lényegesen drágább a G32. ránézek de nem hiszem, hogy tudna olyasmit amire szükségem lehet.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Doky586
nagyúr
"Egy éve használok"
Akkor lennél olcsó, ha az utóbbi 10 évben ez lenne a 2. telefonod. Nem évente vennél újat. -
DS39
nagyúr
válasz mefistofeles #175705 üzenetére
Erősebb, támogatottabb HW és több RAM, emiatt később kell cserélni. Persze mostanában minden drága, a G32-nek is 50k lenne a reális ára. (Szerintem)
-
mefistofeles
addikt
Ez az egyetlen kérdés a fejemben. A jelenlegi telómban 6 giga ram van a moto csak 4.
Bár kétlem, hogy az életben valaha még csak a közelébe is mentem a 6 giga memória kihasználásának.
Nem tudom, hogy az a -2 giga, mennyit jelentene (jelentene e valamit) mindennapi használatban, böngészésben. Mint mondtam nem játszok.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
vacs
veterán
válasz mefistofeles #175708 üzenetére
Ha 3-4-5 évre tervezel a telefonnal, akkor megéri a +2 giga ram!
(^)(>.<)(^)
-
keritohi
csendes tag
Sziasztok!
Milyen Dual Active SIM-es (vagy DSA) okostelefonok vannak mostanság a kínálatban? Kínai gyártók (leginkább Oppo) pakolnak ilyen lehetőséget a telóikba? Vagy esetleg valamelyik Xperia tud ilyet?Most egy régi Honor8-ast használok, abban van ilyen és már nagyon hozzászoktam és szükségem is lenne rá, viszont a telót már le kellene cserélni.
Köszi a válaszokat. -
mefistofeles
addikt
Ajaj, eléggé elbizonytalanodtam. Lehet, hogy nem lesz új mobil.......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #175705 üzenetére
Bocs, az E40-et akartam írni, csak valamiért rendre 1-et írtam 0 helyett. (És ott nem javítottam. )
Szóval E40, kicsivel többért G31.Xiaomi 13T
-
mefistofeles
addikt
válasz Viktor0610 #175716 üzenetére
Jah semmi gond.
Összehasonlítottam a két telót (G31 vs E40) és látom a különbséget kijelzőben, kamerában stb. de pont ami miatt megrendült a hitem a 4 Gb rendszermemória az ugyanaz.
Szerinted ez nem olyan kapitális probléma egy totál alap felhasználás mellett?
Jelenlegi telómban 6 Gb van de ahogy már írtam, biztos vagyok benne, hogy soha közel sem használtam ki. Szerinted tapasztalnék emiatt különbséget? lassulás, akadások stb.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
sfdrakex
nagyúr
válasz mefistofeles #175717 üzenetére
Amit írtál felhasználásnak, arra elég lesz a 4 giga is.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
jeni
félisten
6gb-s telefonon lehet nem láttál lassulást,de a 4Gb esetén nagyobb eséllyel belefutsz majd ilyenbe.
-
mefistofeles
addikt
Jól össze tudjátok zavarni az embert...
Aprón van novemberben vásárolt fullos G31 48 ezerért.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz mefistofeles #175720 üzenetére
Azt írtad telefonálsz, smsezel és néha egy fotó, plusz az ébresztő. Erre, de még ha böngészőből netezel is és nincs nyitva sok oldal, elég a 4 giga.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
mefistofeles
addikt
válasz sfdrakex #175721 üzenetére
Tényleg ennyi.
Böngészni is telón kb. mindig egy ablakban szoktam (nem tudom miért, így alakult) A felsoroltakon kívül még fülessel zenét hallgatok néha bluetoothon keresztül. Ja és zenehallgatás közben mást nem csinálok a telón.....[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A családban több teló is van, ami 4 giga memóriával rendelkezik, kb. ezekre használják, nincs panasz rá.
Xiaomi 13T
-
mefistofeles
addikt
válasz Viktor0610 #175723 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsokat és hasznos infókat.
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy egy egy hónapos, garis G31 lesz a befutó.
Postázással 48 ezer szerintem elég jó ár érte.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Rhino82
aktív tag
válasz mefistofeles #175724 üzenetére
Annyiért az egy nagyon jó telefon, szerintem nem fogsz benne csalódni.
-
Bunken
tag
Sziasztok!
Telefon csere előtt állok, egy Sony Xperia Z3 D6603-at cserélnék (csak azért mert szeptemberben sajnos betört a kijelzője és az új utángyártott már nem az igazi se érintés és szín terén sem), amit már 8 éve használok és a következőt is hosszú távra szeretném.
Átlag felhasználó vagyok, facebook, messenger, böngészés, fényképezés (azért szép legyen a kép de nem vagyok profi fotós), videó (ua. érvényes mint a fényképezésre), néha navigálás, telefon, SMS.
Az 5-5,5"-os áll igazán egy kézre (a mostani 5,2"-os) de ilyen kijelző mérettel már nem találtam jónak mondhatót.
200.000 Ft a keret rá és újban gondolkodom.
Apple-t nem szeretnék, a Xiaomi és Huawei vegyes érzelmeket kelt bennem. De ha jól meg van indokolva okés lehet.
Válaszokat / tanácsokat köszi előre is!
-
st6969
őstag
Realme 9-ről nem nagyon esik itt szó...Nem ajánlott? Vagy csak nincs vele tapasztalat? Értem, hogy gyengébb a SOC, mint a tavalyi 8-asban (ami egyébként felháborító), de ez ennyire lehúzza? SD 680 vs Helio G95
40ezres beszámítással 50 körül elhozható lenne...
Amoledről, NFC-ről semmiképpen sem mondok le.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Csápájev #175733 üzenetére
Valóban, ott kapható. Korábban pedig néztem is...Köszi
A gond, hogy itt is 50-nel hosszabb a Pro +, ráadásul 8/256. 6/128 elég lenne, de olyan modell meg itt nincs
A zasszonynak lesz, ő meg csak facebook, böngészés, ritkán fotózásra használja (meg próbálom rászoktatni a mobilfizetésre is, ezért az NFC igény).
A Motorola G31-et is néztem, Aldiban pl. 56k, ami jó ár, de ott meg a 4GB RAM-tól és a Helio G85-től fázok egy kicsit...És még mobilcsere program sincs ott.
Egyelőre még mindig a Realme 9 tűnik befutónak a juronicsban 91 mínusz 40ezerér'... -
Tepsifüles
tag
Sziasztok, tanácsot kérnék STRAPATELEFON választásban. Jelenleg egy Cubot King Kong 3-am van már 4+ éve. Még elvagyok vele, de eléggé lassúcska, ráadásul a fényképei katasztrofálisak
- Árkategória. 80-100e
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Valami itthoni webshop/bolt
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, 3-4-5 év
- Mire használnád? Amire egy okostelefont nem játszom vele, viszont van 2/4/6 éves gyerekem akik néha benyúlják Üzenet/telefonálás/ és hébe hóba családi képek (és pont emiatt kellene, mert nem vagyok egy "vájtszemű", de a mostanival NAGYON ROSSZ képeket tudok csinálni... ja GPS-nek is használom. Viszont barkácsolgatok is, és simán előfordul, hogy "leesik" munka közben (ezért kell strapa... meg a gyerekek miatt ).
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5,5-6 (kis tenyerem van )
A Cubottal strapa-szempontból nincs bajom (engem nem zavar, hogy nehéz), simán agyon lehetne verni valakit vele de már kicsit "nehézkes" szoftveresen[ Szerkesztve ]
Sabee
-
st6969
őstag
válasz Tepsifüles #175736 üzenetére
Esetleg egy nem strapatelefon valami monster tokkal és üvegfóliával? Ebben az árkategóriában nem biztos, hogy lesz jó fényképezési képesség, de feltételezem, hogy a strapatelefonokétól még így is fényévekkel jobb. Lányomnak Realme 8-at vettem tavaly, szerintem jó képeket csinál
Egyébként pont van neki egy "pop it" tokja (olyan, mint a bubis fólia, csak vastag szilikonból), hozzá előre egy üvegfólia. Bumszli lett így, de leesés biztos -
vacs
veterán
válasz Tepsifüles #175739 üzenetére
Sima fólia helyett üveget (tempered glass) kell tenni és sokkal többet véd!
Kínából rendelve kb 500 Ft/db az üveg.
Én 4 év alatt kb 8x cseréltem üveget, ennyiszer védte meg a kijelzőt![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Ritkán cserélek telefont, de most elgondolkodtam rajta. A legfontosabb a 3 látószögű kamera lenne.
Melyik lenne a jobb: Oneplus 7T Pro vs. Galaxy S21+?Az OP mellett szól az ár, viszont a hajlított kijelzőtől rosszul vagyok. Se rendes tokot nem lehet rá kapni, sem üveget se. Ha betörik meg még drágább is mint a sík kijelző.
A Samsung mellett talán a frissebb hardver szól. Csak hát Exynos... Meg a telefotó lencse 3x-os (az OP-é csak 2,2x) És kérdéses, hogy RAW-ban lehet-e menteni a képeket. Erről nem sok info-t találtam. (az expert raw is csak az ultárhoz van)
-
dragon1993
őstag
100-120k között mi a best buy IPS kijelzős telefon 5G tmámogatással?
(Napi több óra navigációt a kamionban nem bírná az Amoled szerintem.) -
ghiottone
nagyúr
válasz balazs1022 #175742 üzenetére
A 7T Pro-nak most ér véget a támogatása, mert elérte a 3 évet, az S21+ még fog kapni frissítéseket - így inkább a Samsungot venném a 2 közül.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
DS39
nagyúr
válasz dragon1993 #175743 üzenetére
Szerintem ez: [link]
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Samsung S20 FE telefonom cserélném.
Szolgáltatótól hoznám ki.
Amit kinéztem az az Iphone 13 pro, vagy 14 pro.
A 14 azért került képbe, mivel a 13 készlethiányos.
Mi a véleményetek?
Mindenképp ios-t szeretnék.
Köszi.
-
Pá
addikt
AMOLED telefonnal mekkora probléma a Waze-n a beégés?
Nem vezetek túl sokat és jellemzően inkább Budapesten belül, szóval ilyen 20-40 perces járatok . Pár hetente van 1 bő órás út vidékre. Viszont évente párszor van hosszabb út, ilyen 5-10 órás. Mondjuk 3-4 ilyen nagyobb út.
Nyilván ezeket szorozni kell kettővel, mert haza is jövök.Érdemes emiatt IPS telefont választani inkább, vagy ez belefér?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest