Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz akerbis #175899 üzenetére
A meghatározott keret meglehetősen visszafogott a jelenlegi mobilárak ismeretében. Csak új telefonban gondolkozol, vagy használt is szóbajöhet? Az elegáns szép kinézet is relatív fogalom, mert mindenkinek más tud szép lenni. Sok esetben egy tokkal egyszerűbb elegánsabbá tenni egy telefont.
Szerintem a jelenlegi kínálatban az egyik legletisztultabb, legelegánsabb formája a Sonyknak van, míg másnak lehet, hogy ezek idejétmúltnak tűnnek inkább. -
bardi
aktív tag
válasz xhege #175898 üzenetére
Azt hiszem értem, bár nem teljesen.
Ez csak a Pixel telefonoknál hiba? Ha igen a többi telefon ezt hogyan küszöböli ki?
Mondjuk most telekomos vagyok, szóval ennek elvileg nem kéne gondnak lennie, Esztergom, Börzsöny környékén csak szimplán katasztrófa a lefedettség a Vodafonhoz képest.
Szerkesztés: Vagy nem Pixel, hanem 5G-s telefonoknál gond ez? Próbáltam keresgélni, de nem találtam erről cikkeket nagyon, bár azt se tudom pontosan mit kéne keresnem[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
xhege
veterán
válasz bardi #175903 üzenetére
Az általam leírt gond nem az 5G képességből fakad, hanem a VoLTE nem működéséből. Ez kimondottan Pixel specialitás. A többi telefon ezt úgy küszöböli ki hogy lehetővé teszi a VoLTE-t minden szolgáltató számára. A Google ezt csak azokban az országokban tette meg, ahol hivatalosan forgalmazza a telefont. Magyarország nem ilyen.
-
bardi
aktív tag
-
xhege
veterán
válasz bardi #175905 üzenetére
Így van az Alza meg az EMAG is szürke import. Hogy mire lehet számítani nem tudom. A Telekom sem volt először támogatott, aztán egyszer csak bekerült. Igaz ők már teljesen lelőttek a 3G hálózatot. Ha a másik két nagy szolgáltató is akkor kerül ha, már nem lesz náluk 3G, az jövő év második fele vagy vége. Aztán lehet akkor sem. Itt nincs garancia semmire.
-
mefistofeles
addikt
előbb rossz topicban tettem fel a kérdést..
Urak, ti melyiket választanátok?
Samsung Galaxy A13 5G vagy Motorola G31Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
DS39
nagyúr
válasz mefistofeles #175909 üzenetére
Leszámítva a kisebb felbontást / nagyobb méretet, a Samut.
-
ghiottone
nagyúr
válasz mefistofeles #175909 üzenetére
A stock droid és a korábbi évek alatt használt Motorolák alapján nekem a Moto jobban tetszene, de a Samsung jobb támogatással bír.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
A következő szempontok figyelembevételével keresek magamnak új telefont a jelenlegi Huawei P9 Lite (2017) -om helyett.
- Árkategória. max. 100k
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? MediaMarkt, BestByte, Euronics, eMag (mobilcsere programban)
- Mire használnád? telefonálás, böngészés, e-mail, Youtube, semmi játék
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? ~6.4 hüvelykXiaomit semmiképpen sem szeretnék, a MIUI miatt.
Előre is köszönöm!
-
sting2
addikt
Addig, addig tologatom ezt a vásárlást (300-350Kerettel), hogy lassan belemegyek az új évbe..
Év elején szoktak nagyobb - vagy arukapcsolasos, akciót tolni a szolgáltatók?..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
PROTRON
addikt
válasz sting2 #175914 üzenetére
Max maradék készleteket 1-1 darabokat szoktak kisöpörni hogy lezárják az előző pénzügyi évet, de random hogy mit és mennyiért, ez a teljes elektronikai piacra vonatkozik, mobilok esetében nincs tapasztalatom, de mindenképp nehéz erre pályázni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Johnzy
tag
válasz xhege #175835 üzenetére
Köszönjük a tippeket. Egyeztetés után arra jutottam, hogy 100k felett kizárt a telefon választás. Használt jöhet, de csak kiváló állapotú, príma darab. Mindenképpen Xiaomi irányába indulnánk, ez fix.
A kijelző mérettel sajnos nem tudunk mit kezdeni, már nincsenek kis képernyők, ehhez hozzá kell szoknia az ismerősömnek.
Mit mondanátok egy Note 11S-re?Nagyon köszi mindenkinek!
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Rhino82
aktív tag
Oppo Reno 8-ról mi a véleményetek?Már telekomnál is kapni, nem tűnik rossznak.
Méltó ellenfele lehet egy Samsung S21 FE-nek?[ Szerkesztve ]
-
wzol
tag
- Árkategória: 50-150e között
- Használt vagy új? lehetőleg új
- Hol vennéd meg? Függetlenül, újonnan gyártói garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: több évre frissítésekkel (pl. Nokia színvonal)
- Mire használnád?
- jó kamera, és nagy tárhellyel - nem profi fotózásra, legalább annyit tudjon, mint az elődje, egy Mi 9T teljesen automata módban (semmi effekt vagy szűrő móka, extra szelfi mód nem kell)
- nem fog rajta játék menni, de azért legyen gördülékeny a rendszer
- AOD, ujjlenyomatolvasó
- memóriakártya előny
- jack és rádió további előny
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez: csak Android, lehetőség szerint minél "tisztább" rendszerrel - a Nokia féle "üres" is jó, a Xiaomit nagyon kerülném
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? egy Mi 9T-nél már ne legyen nagyobb -
Eraah
tag
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnék új telefont venni. Kérlek adjatok tippeket mik a legjobb opciók ebben az árkategóriában.
- Árkategória. Max.
100k
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg?
Media Markt, Emag, Aqua, Alza stb.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel,
Anyukámnak lesz nem fontos, hogy minden a toppon legyen, de több évig használná.
- Mire használnád?
Csak alap dolgok. Netezés, Youtube. Google alkalmazások legyenek rajta.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Nem tudom manapság milyen méretek vannak ebben a szegmensben(6" környéke gondolom), ha lehet legyen kisebb fajta modell, de nem ez a fő szempont.Köszi szépen előre is!
-
bardi
aktív tag
válasz Rhino82 #175920 üzenetére
Jól sejtem, hogy a oneplus oldaláról lenne érdemes megrendelni ezt a telefont? Alzán is elérhető.
Pár napja érdeklődtem, a Pixel 6a-ról végül a hazai támogatottság hiánya miatt inkább lemondok, pedig mindenben jobban tetszene...
Ezzel minden USB C-ről jack-re alakító kábel működik? A weboldalon az adapternél szimplán annyi van felsorolva, hogy Nord.'92 Honda VFR 750
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
Skacok
Iphone-on kívül melyik az az Androidos telefon vagy márka amelyiket buliba ha elvisz az ember és ahol nagyon hangos a zene akkor is lehet értelmes minőségű videót csinálni mert nem for végig recsegni ropogni a hang mint a Xiaomi esetén?
Xiaomi sajnos nem tudta még mindig megoldani hogy a kamera app érzékelje ha túl hangos a zene és levegye az érzékenységet megfelelő szintre.
Soha nem tudtam egy értelmes videót csinálni buliban mert full recsegés volt csak a hangSamsung tulajokat látom hogy nagyon kameráznak buliban, gyanítom náluk is tökéletes ez
Más gyártó/telefon típus esetleg ami vehető?
Realme Oneplus Oppo trió tudja ezt a funkciót?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Rhino82
aktív tag
Hosszabb távon nem tudok nyilatkozni az oxygenről...de nekem nagyon fluidnak tűnt kis használat után, illetve sok fórumtárs is dícsérte.
A kamera meg szerintem legalább olyan jó, ha nem jobb az A52-nél.
A52 már nem tudom milyen képeket csinál, de nem rég volt nálam egy Nord 2T és nem hinném, hogy rosszabb lehet mint az A52. Ebben a kategóriában tényleg nagyon korrekt képeket lehet vele lőni.
A Nord 2T topicjába meg is tudod nézni, tettem fel párat.[ Szerkesztve ]
-
Rhino82
aktív tag
válasz Kawauso #175927 üzenetére
Most megy a dilemma.
Telekomtól hozok ki valamit ez már biztos, otthoni és mobil szolgáltatással elég jó kedvezményt kapok már.
Néztem az Oppo Reno 8-at is...de tényleg szinte teljesen egy Nord 2T másik házban és 50 ezerrel drágábban...Még azon gondolkozok elég e nekem a Samu A53...kamerában bőven elég, szoftveresen meg állítólag elég sokat csiszoltak már rajta és 110 környékén kapnám meg. Ez szerintem már elég korrekt ár érte.
Ha mégis feljebb megyek, akkor még a Samsung S21 FE van és a Xiaomi 12T.
Xiaomiban lehet bízni? Sokat olvastam mostanában, hogy nagyon megbízhatatlan az a miui. Van valakinek erről véleménye/tapasztalata?
Az S21 Fe egyébként 230 körül jönne ki. A xiaomi 12T pedig 210 körül.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Tud valaki egy jó cikket videót bármilyen részletesebb leírást mire kell figyelni, mit kell ellenőrizni használt telefon vásárlásánál? Pl olyat keresek aminek még van garanciája, de én azt hogy tudom igazolni ha szükség lenne rá? Az nem névre szól? Ja baj lenne az akkuval pl gyorsan merül, vagy volt már cserélve, szetszedve a telo azt pl samsung telefonnál lehet ellenőrizni?
Köszönöm"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
SzigetD
újonc
Sziasztok! A pasim Samsung telefonra akar rábeszélni. Szerinte a Xiaomi - akár a legjobb is - nem biztonságos. Mi a véleményetek?
-
ghiottone
nagyúr
-
Robert73
tag
Sziasztok
Samsung Galaxy S 21fe vagy
Motorola edge 30 fusion?
Melyiket ajánlanátok szívesebben általános felhasználásra?
(Pixel 7-et elengedtem) -
ghiottone
nagyúr
válasz Robert73 #175937 üzenetére
Nálam mindkettő, ill. mindhárom volt, és a Motot használom 3. hete. Az S21FE jobban melegszik és aksiban nem bírja úgy, mint az Edge. Támogatásban jobb a Samsung + ip68, qi töltés és több kamera. Nekem még a szemem nem bírta a 250Hz alatti pwm-es kijelzőt, de ez a Motonál 730 Hz, így aki erre érzékeny akkor inkább a Moto. Samsung rendszere lassabb, Moto közel stock - szeptemberben adták ki, és eddgi 3 frissítés már volt rá - legalább 2 havonta frissítik 2 főverzióval és 3 év biztonsági frissítés ígéretével - Samut tovább.
Pixel volt ez is nálam, amit írsz és ha telefonálni is szeretnél vele mókolás nélkül Bp-n, vagy nagyvárosokon kívül, ahol gond lehet a Vodafone vagy Yettel esetében akkor én azt mondom, hogy jól döntöttél. Lehet később, amikor kivezetik az összes szolgáltatónál a 3g-t és méltóztatik kiadni a Google hozzá VoLte bekapcsolós frissítést, akkor már jó lesz, de addig root, magisk vagy custom rom.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok.
Eljött az idő hogy lassan 4év utàn lecseréljem a Xiaomi mi 9-em és főként Samsung iránt érdeklődnék, mert sajnos a Xiaomi vásárlástól eltántorított az, hogy a Mi 9 másfél évnyi update-et kapott (abból is az utolsó fél év google security update) illetve hogy a használat első 2hónapja után tele lett az összes gyári szoftver reklámokkal (de ha esetleg ez jó irányba változott akkor Xiaomi (nem Redmi se Poco) ajánlatokat is szívesen fogadok)
Samsung ügyileg a S21/S21+ illetve az S22 amiket nézegetettem, egyértelműen az S22 felé húz a szívem, mégis csak egy újabb készülék, de olvastam a tesztet és a későbbi beszámolókat, miszerint néha még a főmenü is akadgat rajta ha épp olyan kedve van a telefonnak. Ez valóban/jelenleg is fennálló probléma?
Ha más gyártó készüléke lenne amit tudtok ajánlani azt is szívesen fogadom (nyilván a fent említett készülék ár és specifikáció szintje a belőtt terv )Köszönöm az segítséget
"Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
Rhino82
aktív tag
Hú srácok...akkor a Xiaomit inkább hanyagoljam a 120-220-as ársávban?
-
trialboj
őstag
válasz SzigetD #175933 üzenetére
Te kire bíznád az adataidat a kínára , vagy dél koreára? Én már csak azért sem vennék xiaomit, mert az olcsóbb modellek tele vannak reklámmal.
Én is azt hittem hogy az iphone után a samsung a leg biztonságosabb, de aztán olvastam pl ezt [Hacker Didn’t Even Take a Minute to Hack Galaxy S22.
Ha nem az ár a fő szempont sosem választanék xiaomit azonos értékű samsung helyett, de mindentől függetlenül a telefonodon tárolt adatok nincsenek nagy biztonságban."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
funk648
aktív tag
válasz funk648 #175913 üzenetére
Sziasztok!
Erre tudna valaki ötletet írni?
Igazából a Moto G31, illetve a G32 között gondolkodom. Viszont a Samsung A13 5G is bejött a képbe, az erősebb soc, illetve a hosszabb terméktámogatás miatt. Utóbbi hátránya viszont az alacsonyabb felbontású kijelző, nem tudom, hogy a mostani P9 Lite 2017-hez képest mennyire érezném visszalépésnek.
Előre is köszi!
-
ferni
őstag
Sziasztok
Samsung Galaxy A70-et szeretné lecserélni az öcsém, kb 100k a keret, szintén Samsungot akar.
Próbáljuk meg először új telefonokkal mik lehetnek az opciók, de érzésre lehet szűkös lesz a 100k, ha jobbat akarunk, mint az A70, ha nincs ilyen opció, akkor jöhet használtra is ajánlás, de új készülék lenne az elsődleges.A70 használt már azért, meg a kijelző széttört, azért a terv, hogy csere.
Kijelző csere meg lenne 40k minimum.[ Szerkesztve ]
-
Rhino82
aktív tag
válasz juve600 #175942 üzenetére
Az a baj, hogy annyira nem az én világom az ios, hogy valami hihietetlen.
Egyébként miben jobb így, hogy te használtad mindkettőt? Mert engem azok sosem érdekeltek, hogy pl egyik telefon 1 mp-val előbb tölt be valamit vagy 2-vel. Ezért is sajnálok 200-nál többet egy telefonra...de még a 200 is csak akkor, ha 3-4 évig használható lenne[ Szerkesztve ]
-
Rhino82
aktív tag
Droid fronton nem is nagyon van megbízható márka?
Persze mindenkinek más, de nekem pl a Samsung S10e-vel szinte semmi bajom nem volt 3 év alatt...most is csak a csatlakozónál nem stimmel valami mióta leejtettem illetve a vékonyka 3200-es akksi.
Nem nagyon találok egyszerűen olyan telefont, ami akksiban elég jó, hardver nekem nem kéne csúcs elég egy közepes illetve ami ujabb 3 evre kiszolgal.
Illetve nem horror áron (+220 felett van). -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest