Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benyboy
tag
-
RaZroX
addikt
Üdv! Újabb kérdésem lenne.
OS X előtt még Win7 volt fent, és azt játszotta el, hogy csak minden 2. bekapcsolásra állt fel a rendszer, mert kékhalált kaptam.... Először azt hittem, hogy ez rendszerhiba, főleg, hogy OS X alatt ez nem jelentkezett, egészen idáig.. Tegnap volt először az, hogy bekapcsoltam a gépet, és miután eltünik az Alma a forgó karikával, fehér / világos-szürke kép és ott lefagy a rendszer. Nem foglalkoztam vele, újra indítottam és felállt a rendszer. Ma amikor hazaértem munkából, bekapcsoltam a gépet és megint ez fogadott. Ez a lap már nagyon régi, én arra gyanakszom, hogy Bios frissítés kéne neki, de ezt OS X alatt kétlem, hogy meg lehetne oldani. (Ha igen akkor légyszíves jelezzétek, hogy hogyan!) Ezért rákötném a régi IDE kábeles vinyót a gépre, addig persze lehúznám a mostanit amin az OS X van, Windows alól frissíteném a Bios-t majd vissza raknám az OS X-es vinyót.
A kérdés: A Bios frissítés okozhat bármi kárt a mostani feltelepített rendszeremben ?
Előre is köszi a segítséget!
This is the way
-
gabo89
senior tag
válasz benyboy #16758 üzenetére
Ne transmac-el tedd rá, hanem disk utilityvel, a meglévő OSX-en. Transmac-el nem megy, nem arra való.
Restore magyarul, az írás alján.Ha ez megvan, töltsd le a ModUSB-t, és telepítsd a snow leopard telepítő USB-re. Így nem kell CD-t használnod.
Nem tudtam megnézni, milyen verziószámú. De biztosan a legujabb, mivel más nincs fenn a Nawcom oldalán, ModCD se.indul a sörös aludni
-
gabo89
senior tag
válasz gabo89 #16759 üzenetére
Még annyi, hogy nehogy megzavarjon, a blogban a srác írja, hogy pipáld be a "Erase destination" jelölöt. Neked nem kell, mert Snow Leo-n és Lion-on nincs ilyen rublika. A srác sima Leo-n csinálta.
szerk: Illeve Lion-on nincs. Snow Leo-n nem tudom most...
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
gabo89
senior tag
Hát 6 gigát mozgat. Szóval lassu. De csak egyszer kell megcsinálni.
indul a sörös aludni
-
sp@rtan
senior tag
Jun 20 05:04:40 Balazss-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: RTC (Alarm)
Jun 20 05:05:14 Balazss-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: EHC2"EHC: standing for Enhanced Host Controller, is another USB interface, but can also be wireless devices and bluetooth since they are also on the USB bus of a Mac.
RTC: Real Time Clock Alarm, is generally from wake-on-demand services like when you schedule sleep and wake on a Mac via the Energy Saver control panel. It can also be from launchd setting, user applications, backups, and other scheduled events."Na vajon nekem mitől kelhetett fel? Valahogy még nem olyan ez a Mt. Lion mint amilyen kéne legyen.
-
gabo89
senior tag
válasz benyboy #16766 üzenetére
Jó helyre telepítetted a ModUSB-t? Nekem működött. De akkor mindegy is.
A hang nálam is recseg, majd megnézem mivel lehet cserélni. Ha te cseréled, akkor töröld elötte a mostanit. VoodooHD néven van asszem'. Az Athlon II X2-esemen mindkét mag megy. Combo Update+Legacy kernel után nézd meg megy-e mind kettő.A kextekkel csak ovatosan, én felraktam egy másik hangot, de összeomlott töle az egész.
A sleepenabler működik nálam 10.6.8-on.QE/CI müködik?
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
benyboy
tag
Nem ment fel vmiert a 10.6.8, ezert 3.2.0cd boot, most telepit ujbol...
-
benyboy
tag
Nem ment fel vmiert a 10.6.8, ezert 3.2.0cd boot, most telepit ujbol...
-
benyboy
tag
válasz gabo89 #16778 üzenetére
szerintem alapból nem rak fel kextet, mert nem tud bebootolni simán a hdd-ről még csak 10.6-nál sem... úgy tudom elindítani, hogy cd-ről boot, majd a vinyó kiválaszt, és indul... most felraktam a combo update-t majd a legacy kernelt és utána a radeonhd.kextet, de semmi...
a logo után szürke kép és kész... -
ritterkrisz
tag
sziasztok, tudtok ajánlani valakit (vagy valaki magát), aki némi ellen szolgáltatás ellenében segítene pcm-re - mac-et varázsolni ??
-
gabo89
senior tag
válasz ritterkrisz #16785 üzenetére
Szia!
Mi a konfigurációd? Ha olyan, akkor segítünk felrakni. Nem olyan bonyolult. Ha nehéz, akkor én vállalhatom. De hardverapron is hirdetnek szolgáltatást.indul a sörös aludni
-
ritterkrisz
tag
válasz gabo89 #16786 üzenetére
erről a konfigról lenne szó:
CPU típusa QuadCore Intel Core i5-3570K, 3400 MHz
Alaplap neve ASRock Z77 Extreme4-M (1 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio,
Video, Gigabit LAN)
Videokártya AMD Radeon HD 7700 Series (1024 MB)
Képernyő Dell U2311H (Digital) [23" LCD]
Hangkártya Realtek ALC899 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]
Lemezes meghajtó KINGSTON SV100S264G ATA Device (64 GB, SATA-II)Memória 8GB
-
gabo89
senior tag
válasz ritterkrisz #16787 üzenetére
Várd meg a Mountain Lion-t. A HD7700 sorozat még nem támogatott, az Ivy Bridge pedig nem teljesen.
indul a sörös aludni
-
Phantomhive
aktív tag
válasz ritterkrisz #16790 üzenetére
várni várható, de jó kérdés h mikor.
most a WWDC-n úgy emlékszem, h mindent frissítettek, de nem kaptak 7000 sorozatból a gépek, inkább nvidia kártyát láttam felbukkanni itt-ott.
a mac pro-ba várható -talán-, de arra Tim 2013-mat mondott.
nem is tudom, h mi a legerősebb vga most, amit az osx meghajt.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Máté94
addikt
Jelen helyzetben nem. Még ML DP4-ben sincs semmi, pedig ilyenkor már kellene lennie, de reméljük a legjobbakat.
-
Máté94
addikt
válasz Phantomhive #16791 üzenetére
GTX 680.
-
sp@rtan
senior tag
Szerintem nem lesz ( vagy ha lesz is, akkor is kb. 1 év múlva), ha az MBP-k nVidiat kaptak, akkor a Mini meg az iMac is nVidiát fog kapni nyár vége - ősszel.
-
gabo89
senior tag
Szerintem is, most a Kepler-t fogják nyomatni.
Amúgy én ugy tudom, azért váltott az Apple AMD-re, mert az AMD odaadja a driverek forráskódját, így az Apple saját maga tudta írni rá a drivereket. Az nVidia nem adta oda a forráskódot, így minden drivert az nv írt. Szóval nem is tudom, miért tért vissza akkor az alma.
A támogatással majd meglátjuk mi lesz.
indul a sörös aludni
-
norbikungfu
csendes tag
hello nekem lenne 1 kérdésem gyönyörüen ment a mac osx lion kb 2 hónapig és most semmi be se boot ol még a telepítősem az alma logó elött lefagy
a konfigom :
alaplap:ga z68p-ds3
4gb ddr 3
VGa gigabyte 9800gt
ha valaki tud kérem segítsen nagyon hiányzik a lion köszönöm -
Máté94
addikt
válasz norbikungfu #16797 üzenetére
Hát ebből nem fogja szerintem senki se megmondani mi a baja.
De lehet hogy hardver hiba. Ha Chimera bejön, ott írd be, hogy "-v" és csinálj egy képet, ahol megáll.
-
rooney8
aktív tag
hali
srácok, nagy szarban vagyok... kitaláltam, hogy újra felrakom a snow leo-t a gépemre. iboot-al bootoltam a retail sl-t, majd disk utility-t megnyitottam. 2 hdd van a gépemben, az egyik sata, a másik ide. sata-n van 3 partíció, egyiken windows, másikon fájlok, harmadik pedig üres. erre akartam rárakni a mac-et. na szóval du-ba bementem, majd az üres partícióra nyomtam egy erase-t és a formatnál kiválaszottam a mac os x (journaled)-et. elkezdett dolgozni, majd kidobott egy hibát és csomó partícióra szétszedte azt az egyet. jó, mondom majd win-ben rendbeteszem. újraindítom, win nem jön be. iboot nem lát egy partíciót se. itt már sejtettem, hogy gáz van. live cd-t beraktam, majd rámentem a hdd-re és azt írta, hogy a fájlendszer ismeretlen, vagy sérült ezért nem tudja megnyitni. most ott tartok, hogy a win és a fájljaim is elvesztek, nincs semmi a gépen, most is live cd-ről írok. valaki segítsen, legalább a fájljaimat hadd mentsem meg, a windows annyira nem érdekel. -
Máté94
addikt
válasz rooney8 #16799 üzenetére
Hát... fogalmam sincs.
Eleve, csak úgy tudtad volna telepíteni, ha az egész HDD-t újraformázod. Látom, hogy az nem a múltkori telepítésből visszamaradt partíció, mert akkor simán lehetett volna telepíteni rá.
De nem is értem... üres partícióra minek Erase. Más, hogy még formázni se engedhette volna. Legalábbis emlékeim szerint nekem nem engedte anno.
Sajnos ilyen adatmegmentő programokat nem ismerek. Pedig van, nekem is kellett egyszer...
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest