Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #16399 üzenetére
Ezt írja ki a parancsra:
Last login: Sun Jun 3 14:03:55 on ttys000
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ sudo kextunload MSRDumper.kext
Password:
Can't open CFBundle for /Users/David/MSRDumper.kext.
Can't create MSRDumper.kext.
Pasztor-Mac-Pro:~ David$Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
AdamP900
tag
Tiszteletem!
Mondana nekem valaki laptopba való Wifi kártyákat amit szeret a Mac?
Csak jó lenne az az OSX az itthon lévő Lenovo N500 -ra, de a bennelévő trágya Intel Wifi 5100 az minden csak nem használható vagy nem bírható működésre Mac alatt.
Szóval egy pár db Wifi kártyát mondana nekem valaki?
-- Nagy Ádám
-
Hanttm
csendes tag
Szerbusztok végre sikerült elindítanom az oroszlánomat csak azt nem tudom, hogy honnan lehetne hozzá jutni a háló illetve hangkártya driverekhez mert a tonymac csak giga lapokat használ nekem meg asus-om van
Kitsune
-
gabo89
senior tag
válasz Hanttm #16406 üzenetére
Ha felraktad a combo update-t. Tedd fel az audio és a lan kext-et, kext utilityval. Kext utility hang lan. A kexteket csak ráhúzod a kext utility ikonjára, majd jelszót beirod és telepíti.
Ha ezek megvannak és restartoltál, csináld meg a dsdt fájlt. Itt kell a java. Video alapján megcsinálod. A patch fájlt itt találod a lapodhoz. "dsdt.aml" néven az asztalra teszed, elinditod a multibeast-et. Kipipálod benne az userdsdt install-t, telepíted. Restart, a hdd-ről bootolsz, és elvileg minden kész van.
szerk: az 5870-en tudod állítani a felbontást? Launchpad, ha mozgatod az ikonokat, nem esik szét a kép?
Elvileg jónak kell lennie alapból, de azért megkérdezem.[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
Máté94
addikt
válasz AdamP900 #16412 üzenetére
Inkább ezt ne. Ha veszel hozzá valamit, az legyen OOB. eBay-en van egy csomó "bontott" alkatrész.
Ne kelljen már kext-el szórakozni. De ez csak én meglátásom.
[ Szerkesztve ]
-
AdamP900
tag
válasz Máté94 #16413 üzenetére
Az a baj ez az eBay -es téma nekem nem igazán fekszik. Amit küldtél linket küldtél azt köszönöm, délelőtt ezt kerestem! Viszont itt azt írja, hogy támogatja a rendszer csak újra kell rakni 10.7.3 frissítés után.
Véleményed szerint miért ne legyen ez?
Szerk: értem! Támogatom a dolgot! De itt "csak" újra kell rakni ha jól gondolom.
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
gabo89
senior tag
válasz Hanttm #16415 üzenetére
Nem. Ott két link van. Az elsőben megtalálod a videot és a programot, amivel elkészíted a dsdt fájlt. A másodikban a patch fájlt /txt/, ami a dsdt elkészítéséhez kell.
Nézd meg a videot, és tudni fogod.
De a dsdt felrakása elött tedd fel a kexteket, mert nálam (nem értem miért), problémázott, és nem volt LAN.
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
AdamP900
tag
Hali!
Van arra megoldás, hogy a 0 és í karaktert felcserélje a rendszer? PS/2-es billentyűzetnél fordítva írja, itthon egy másik gépen.
-- Nagy Ádám
-
bobooo
addikt
üdv,
új pc-t készülök "összerakni" és a segítségeteket szeretném kérni h melyik videókártyákat támogatja az os x lion? esetleg ha tudtok nekem 35k alatt ajánlani ilyet, ami a játékokat is szépen elviszi azt megköszönnémén erre gondoltam. ezzel kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
-
bobooo
addikt
válasz Máté94 #16423 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem ez egy elég jó videókártya amit ajánlottál, szóval lehet ez lesz a befutó
egyébként a végleges konfiguráció ez lenne, ezzel kompatibilis lenne?
Asus P8H61-M LX R3.0 s1155 alaplap
GEIL BLACK DRAGON KIT2 CL9 PC10660 1333MHz 8GB DDR3 ram
Seagate 1TB 32MB SATA2 Barracuda merevlemez
Intel Core i3-2100 3,10GHz s1155 BOX processzor
CLUB3D ATI HD6850 DDR5 1GB -
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #16426 üzenetére
És az betehetett úgy,h másik HDD-t formáztam meg
Mert ugye 2 belső HDD-m van, egyiken van az OSX, másikon volt a Windows és amin a Windows volt, azt formáztam meg.
De akkor kipróbálom a Lnx2Mac kext letörlésétPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Kommy
veterán
Erre a laptopra van lehetőség hogy felmegy? Samsung RV511 S01
ahogy látom chimera támogatja a geforce 315M-et
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
múlt heti akciót megismételvén van megint kettő darab törött kövek mehhílyó.
remélem az a két versenyző aki most bejuut is olyan rendesen megbecsüli a lehetőséget mint az előző négy befutó.
tehát akinek kell:
dob egy privátot e-mail cimmel.
-
blokad
senior tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ugyan felmászik az osx a laptopomra, de amit én találtam a wifihez kextet nem épp tökéletes, működik, csak gyenge a hatótáv (atheros 9002wb-1ng) és nvidia 315M-hez létezik-e kext, ami tökéletes?
-
gabo89
senior tag
válasz blokad #16437 üzenetére
Természetesen csakis azzal.
Letöltöd a Mac OS X Lion (Mac App Store)-t és Unibeast-et megcsinálod a jelenlegi rendszeren. Utána felrakod a mostani helyére.Ha akarsz Windows-t az OS X mellé (egy merevlemezen, két partición), akkor patchelni kell a Unibeast-et.
Szerintem natívan mennie kellene a 315m-nek. Majd megnézzük.
indul a sörös aludni
-
Máté94
addikt
CustoMac Mini-t akar a srác, és megkérdezi, hogy a HD3000 mire való...
Köpni-nyelni nem tudtam...
-
Phantomhive
aktív tag
Urak!
E2140 procival probalkozzak Mountain Liont telepíteni?
Megcsináltam az USB telepitot, de marhára nem akar bebootolni.
Az AppleIntelCpuPowerManagement timed out résznél megall. A nullcpupower kextet mar betettem, de semmi.
Valami otlet, hogy hol hibazhatok?[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Hanttm
csendes tag
válasz bobooo #16421 üzenetére
Én egy asus hd5870-el használom a lion-t és egész jól működik. (ez a legnagyobb hivatalosan támogatott kari bár én láttam gtx480-as bár nem gyári karival de cserébe egy kétprocis mac proban volt szóval annak a működésére is van esély. A hd5770cf-et nem ajánlom akkor inkább egy 2gb-s 5870. Szám harc alapján jobb az egy mint a kettő. Viszont azt mérlegelni kell hogy 5870ből nem kapsz újat. Remélem segítettem.
Kitsune
-
benyboy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem, hogy feltegyem az i-re a pontot...
10.6.6i Hazard-ot telepítettem a gépemre. Majd 10.6.8 update, multibeast, legacy kernel...
Bejön a rendszer, van kép, hang, internet...Egyetlen egy bajom van, az pedig, hogy nem tudom újraindítani, sleep-be rakni és kikapcsolni.
Sleepnél kifagy a képpel és nem éled újra.
Restasrt/kikapcs.: leáll az osx, de a ventik tovább pörögnek.Próbáltam mutibeast-ből az evoreboot-ot és sleepenablert is.
DSDTSE-t is használtam, de nem tudtam megoldani a problémát.Tudnátok segíteni?
Előre is nagyon szépen köszönöm!konfigom:
Fujitsu siemens esprimo e5905 Desktop
CPU típusa Intel Pentium 4 640, 3200 MHz
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D2164-A1
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport-G i945G
Videokártya Intel(R) 82945G Express (integrált)
Hangkártya Realtek ALC260 @ Intel 82801GB ICH7
Hálózati kártya Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet -
blokad
senior tag
Kezdem feladni, lion felismeri a touchpadot, ps2 kexttel, de a billentyűzet az kuka..
-
RaZroX
addikt
Üdv! Érdekelne, hogy ezen a configon menne-e OS X és hogy melyik.
Config:
- Gigabyte GA-P35-DS3L
- Intel Dual Core E5200 2,5 GHZ
- AMD Sapphire HD 4850
- 2GB DDR2 RAM
- 40 GB IDE HDDAnnyit tudok hogy SATA vinyó kell a mac-nek de remélem van valami megoldás, hogy működjön.
Előre is köszi!
This is the way
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest