Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sikerült!
Ráment 3 napom, de végül sikerült. 10.6.8-as a rendszerem, retail és minden funkciója tökéletesen működik. Hang, VGA, 4 proci mag, stb.. Tökéletes!! No KP!
Már csak egy kérdésem van, de az már tényleg csak szőrszálhasogatás.
Az about this Mac nem a valós adatokat mutatja, ahogy a system profiler sem. Lehet ezt valamivel szerkeszteni?Van MultiBeast-em. Abban nincs ilyen?
Köszi
-
törölt tag
Illetve mégis lenne egy kérdésem. Nem tökéletes!
Ha bekapcsolom a gépet vagy újraindítom, akkor első indulás a boot képernyőnél kernel panic. Aztán nyomok neki egy RESET-et és utána simán indul.Van vkinek valami ötlete? Kell neki még valami? fakesmc vagy Shutdownfix vagy ilyesmi?
Vagy a boot-ba írjak be valamit? -
-
törölt tag
Csináltam neked 2 fotót. Az egyik a -v -vel készült, a másik nélküle.
http://kepfeltoltes.hu/111022/3070392201_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/111022/2620643422_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nézd meg őket légyszi, remélem tudsz segíteni, hol a hiba. Vagy akár más is, aki otthon van a kernel panic-ban, mert nekem semmit nem mondanak ezek a sorok.
Köszi
-
Sylar00
csendes tag
Hehe sikerült feltelepíteni a Lion 10.7-es verziót, nem virtuálisan! =) Nem kevés időbe telt, de rájöttem, hogy mivel kellene nekem babrálni.. =)
-
Smokalot126
csendes tag
A telepítés előtti újraindulást ezzel oldottam meg, mondjuk egy dekát sem aludtam az éjjel.
(bootoláskor beadta az apple logót 1mp-re és reboot)-verbose mode busratio=20 x riavvio contunio(fix)
Viszont most megint gondban vagyok, ugyanis....
Feltelepítettem eszerint
http://www.youtube.com/watch?v=mGYpOOfOANc
Amikor restartolnia kéne, hogy megadjam az adataimat és beállítsam az s-t, akkor elindul, viszont szürke almás logó alatta a karika és hosszú percekig csak karikázik.
Újrahúztam már sokféleképp, más beírásokkal, de ez nem változik, ugyanez a pánik.Köszönöm a segítséget!
Dont Drink And Drive, Just Smoke And Fly.
-
mate0314
aktív tag
Üdv! sajnos nem kaptam választ a korábbi kérdésemre, tehát felteszem mégegyszer
Tudtok olyan LGA775-ös mATX lapot ajánlani, ami problémamentesen megküzd az OS X retail-al és 15000Ft alatt van az új ára?
Ami fontos, hogy Intel pentium 820-as (2magos) processzorral megbírkózzon!
Ami viszont NEM elsődleges de jólenne az a hang és lan...ami már fixen megvan az a VGA (nividia 9600GT) az említett processzor (intel pentium 820) és van 2*1GB DDR2-es GEIL ramom, de a ddr3 ára a padlón van, tehát nem üt meg ha ddr3-at kell vennem.
-
Smokalot126
csendes tag
na, odáig eljutottam 2 újabb telepítéssel, hogy már a telepítés utáni restartnál, már be sem jön homokórázni. Ha nyomok egy -v t, hogy lássam hol a hiba,akkor fogja magát, felpörgeti a ventilátort és kikapcsol a monitor. csak off gombbal tudom kikapcsolni.
Valamit rosszul állithatok be a customizenál?
Vagy a hangkártyát vegyem ki?
10.6.6 hazard (ha nem tilos ezt leírni)Dont Drink And Drive, Just Smoke And Fly.
-
sp@rtan
senior tag
válasz Smokalot126 #12011 üzenetére
Sleep után nem megy se az egér (usb) se a bill (bt). Egeret kihúzom-visszadugom akkor működik, de ez így nem valami jó. Van valami fix rá?
-
sp@rtan
senior tag
válasz Máté94 #12016 üzenetére
Akkor még egy dolog, ami nem megy a full-vanilla-mint a rendes mac-100% OOB cutomMac-kel... Kezdek gyűjteni egy rendes Macre, elegem van már, hogy mindig nem megy valami..
#12018: i3 2100, H67N, 5770, lap a lényeg, GE ugyanúgy kapcsolja az 5770et mint a HD3000t (sőt az enyém még GE nélkül is megy..), és a Tuneup kitet használtam.
ha menne bekapcs gombbal...[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz sp@rtan #12017 üzenetére
Ja... mert megcsináltad, vagy mi?
Egyébként ez csak lustaság kérdése. Ez csak ilyen "cosmetic issue", mert végül is működik, csak hát nem azt a rohadt billentyűt kell megnyomni, hanem a bekapcsoló gombot...Egyébként minél olcsóbb Hackintosh, annál több probléma.
MOD:Tehát akkor nem megy bekapcs gombbal sem? Legújabb TuneUp Kit? Más ötletem nincs. Én is akartam volna ezt a build-et, de a grafikai hibák miatt inkább nem. Vagy lehet megoldják év végéig. Ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem is segíthetne vki, ha ráér. ;-)
12007-es komment-ben van a hiba és a fotók.
Köszi
-
Smokalot126
csendes tag
No eljutottam arra a pontra, ahol nálam megállt a tudomány.
Átolvastam több tízezer hozzászólást, kipróbáltam egy csomó variációt, a telepítgetésekkel és típusokkal. (10.6.6i Hazard, 10.6.6sse2/sse3 iatkos s3v2, 10.6 (432) )
Ha valakinek volna kedve, ideje és nem utolsósorban szakértelme hozzá, hogy ezt feldobja a gépemre, azt megköszönném.
Természetesen ellenszolgáltatásért/értékért cserébe.
Akár egy online segítség formájában is, ahol lépésről lépésre mehetünk.Aki érez egy kis késztetést, ne habozzon.
info@smokalot126.huElőre is köszi
-
Máté94
addikt
-
ko9
addikt
válasz #01993216 #12024 üzenetére
Két képen sajna nem ugyanaz a hiba. Egyiknél az USB akad meg - ez lehet a BIOSban kikapcsolt USB Legacy Support miatt is - a másiknál a PS2 kextek miatt. Milyen egered/billentyűzeted van? PS2/USB?
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Hátőő...
Első lépésre azt mondanám, hogy bootolj be normálisan a rendszerbe, ellenőrízd le, hogy megy-e minden. Ha igen, akkor keress egy DSDTSE-t és bontsd ki vele a DSDT-d, amit ments el a /Extra mappába.
Majd tolj egy restartot.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
törölt tag
Na itt vagyok elakadva a kérdéssel. Ma egész nap ennek próbáltam utánaolvasni, de fingom sincs mit kell csinálni a DSDT-vel.
Eleinte gyakorlatilag semmit sem csináltam vele. Vagyis nem tettem fel ilyesmit.
Aztán ma feltettem egy win7-et, everest-et. ACPI menüben a DSDT fülnél mindent kinyitottam és kimentettem a DSDT.aml-t. Aztán betettem a /Extra mappába, de semmi sem változott.Valami olyat is találtam, hogy azzal kellene telepíteni a Chameleon-t. Ez fedi a valóságot?
Nem kellett telepítenem a Chameleon-t, mert települt a rendszerrel együtt. Vagy pont ez a gond??Több helyen olvastam, hogy Patch-elni vagy szerkeszteni kell. Én a mai napig azt se tudtam, hogy létezik ilyen. ...és mit szerkesszek rajta?? (legalább már tudom mi az a DSDT)
-
ko9
addikt
válasz #01993216 #12035 üzenetére
Húúú... Everest DSDT többet árt mint használ
Vagy Mac alatt mented ki, vagy Linux alatt... Windowsnál ha nem eredeti Win7ed van (ez ugye lehetetlen ), akkor az egyik féle patcher módosítja az ACPI táblát, ami miatt bukó a DSDT (nekem is csak így mondták, én ezt nem tudom ).
Szóval hajrá DSDTSE--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
törölt tag
ÓÓÓÓÓÓ a f*****m!
Egész nap azzal szenvedtem, hogy csináljak egy DSDT fájlt az Extra könyvtárba. Ezek szerint tök feleslegesen. Nem baj, már úgy sem dolgozok, ráérek ezzel szórakozni!
Szóval:
Kell egy DSDTSE a Mac alá. Azzal ki kell olvastatni a BIOS-ból a DSDT.aml-t és beletenni a /Extra könyvtárba, ha jól értettelek.1. Az nem baj, hogy ez nem a Chameleon-nal van együtt feltelepítve?
2. Fontos minden driver-t feltennem, vagy kihagyhatom az Ethernet-et és az Audio-t?
-
törölt tag
Előbb még meg kell szenvednem a hanggal.
Az alaplap specifikációja szerint a net-en ALC888-asom van, de az everest szerint ALC887-es. A DSDT-s AppleHDA-s megoldás felejtős volt, mert nem volt DSDT-m, ami nélküle van, az meg nem működött. Az univerzális VoodooHDA-val sikerült működésre bírni, meg is talált minden ki- és bemenetet, de volt egy kis háttérzaj, ami idegesített.
Utánaolvastam a neten, hogy szerkesszem meg az info.plist-et iGain(90) értékre, de az nem működött. Aztán találtam olyat, miszerint a Monitor(0) értéktől jó lesz. Hát nekem egyik sem nyert. Tegnap valahogy sikerült, de nem szerkesztettem semmit, csak egyik driver-t pakolgattam a másikra, amíg egyszer jó lett, de gőzöm sincs melyikkel mit csináltam.
Szóval újra. Most találtam valami egészen mást. 2 fált kell átmásolni az Extensionsból az Extra könyvtárba, meg a VoodooHDA.kext-ben kell szerkeszteni valamit és állítólag attól jó lesz, de azt nem tudtam kipróbálni, mert mikor ezt találtam, már nem tudtam elindítani az OSX-et. Majd délelőtt kipróbálom.
Van erre a hang-ra valami ötleted?
-
ko9
addikt
válasz #01993216 #12039 üzenetére
HDA Wizard, kipiálod a Binpatch-et, és kiválasztod amit kell. Majd lenyomsz egy Kext Utility-t, és restart -f kapcsolóval.
Ha ez nem menne, akkor MultiBeast-ben is vannak Non-DSDT-s megoldások.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
törölt tag
A MultiBeast-el telepítettem a Driver-eket. Onnan telepítettem a Realtek Gigabit Ethernet-et, illetve onnan próbáltam a hangot is.
Az Ethernet tökéletesen ment, de a hang nem.
De megpróbálom ezt a Wizard-ot, ebbe még nem botlottam bele.smsbios.plist-et átvariálja a működő DSDT? Most a boot-nál azt írja, hogy cpu unrecognised.
Vagy nekem kell átírni mondjuk az OSX86 Tools-al? -
ko9
addikt
válasz #01993216 #12041 üzenetére
Ezt írja ki? Akkor azon még dolgozni kell... Van valami Marvin AMD CPU Utility mingyárt megkeresem.Felesleges, ez csak kozmetikai hiba. OSX86Tool-lal, vagy Chameleon Wizard-dal átírhatod, ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Oké! Köszi!
Nem szó szerint most, mert windows 7 alól írok most.
Nap közben, mikor még működött a rendszer, ami most nincs fent a gépen, akkor többször indítottam kiváncsiságból a -v -vel, hogy mi is történik...és akkor szúrtam ki, hogy azt írja ki: CPU unrecognised
Amúgy az aboutThisMac azt írja, hogy 3.21GHz Unknown és 4GB DDR2 800MHz-es RAM-ot, pedig 1333MHz DDR3-asom van.
-
ko9
addikt
válasz #01993216 #12044 üzenetére
Konkrétan azért, mert itt még a Chameleon minden kextet minden bootnál újratölt... Ha -v-vel indítod, látod is. Ha menni fog minden jól, akkor 1 plusz sor a Chameleonba, és begyorsul.
-
Smokalot126
csendes tag
Az lehet probléma, hogy a biosban nem találok olyat, hogy marvell storage controller? Mert valamelik tutorialban ezt is át kell állítani, de nálam nincsen olan. A másikat átálítottam ASCHI ra, meg s3-ra.
Aztán, hogy miket kell bejelölni a customize fülnél?
Ugyanis próbáltam úgy is, hogy semmit nem jelöltem be, aztán találomra, amiket láttam a tutorokban.Ha-v vel indítom a telepítés után, mikor restartol, akkor egy ideig megy a fekete, aztán fogja magát és vagy elsötétül a monitor, vagy újraindul. Nem látom, hogy mi az utsó sor.
Jó lenne valami megoldást találnom rá, mert holnap már meló van, és péntek óta nem sokat aludtam, de legalább a hell energy drink company jól járt velem a hétvégén
Látom szanitéc sem sokat szunyált mostanában
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Smokalot126 #12047 üzenetére
Legutolsó BIOS van az alaplapodon?
-
Smokalot126
csendes tag
Ma néztem, mikor feltelepítettem újra a win-7et, alaplap installáláskor rányomtam as asus updatera, letöltött egy file-t, és kiírta, hogy ez van . (de szánt szándékkal, még sosem frissítettem biost.)
Ma délután ráérek még berhelni, mielőtt felkötöm magam , ugyanis asszonypajtás bedobta az unalmast és hazament, mondván, hogy nem nézi tovább, az antiszociális fejemet, körbebástyázva a gépekkel meg energiaitallalMost éppen megy a gépem az Iatkos telepítés egy újabb tutor alapján, de félek, hogy ez sem lesz jó, mert mások a customize beállítások.
Most pedig utánanézek a BIOS frissítésnek.Dont Drink And Drive, Just Smoke And Fly.
-
Smokalot126
csendes tag
Na, ezzel a telepítéssel sikerült felerőszakolni.
Magától újraindult, szürke almás kép, alul karika, majd 10 másodperc után bejött a welcome képernyő, kellemes kis muzsikával. (stayin alive)
De, rögtön újra is kell tennem, mert most meg nem csináltam másik particiót a windows7-nek. Bár lehet, rakom másik vinyóra.
Rögtön jelzem, hogy mire jutottam.Dont Drink And Drive, Just Smoke And Fly.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Battlefield V
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest