Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
válasz Sevenc #11800 üzenetére
Próbáld ezt. Előtte távolítsd el az összes többit, repair, restart, és csak utána rakd fel. Majd repair megint, és restart.
-
varsam
őstag
üdv,
most restore-oltam a gépem time machine-nal, viszont a bootloaderem elszállt. Hogy tudok a legegyszerűbben feldobni egy chameleon-t? -
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Feltettem a PC-mre a Liont. Minden megy rendesen, kivéve az AppStore. Ezt a hibát írja ki, amikor bejelentkeznék: "Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance."
Olvasgattam külföldi fórumokat, elvileg ki kell törölni valami networkpreference.plistet meg a hálózati kártyát a beállításoknál, restart, de úgy sem megy.
Akinek hasonló problémája volt, és sikerült megoldania, kérem írja meg hogyan kéne hogy működjön!
Köszönöm
-
ko9
addikt
válasz Mr. Teddy #11809 üzenetére
Ha esetleg megosztanád, hogy hogyan oldottad meg, lehet tudnál segíteni vele pár embernek.
Milyen videókártyával akad a Launchpad?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Mr. Teddy
őstag
Elöljáróban annyit, hogy iAtkos L1-el telepítettem fel a rendszert, ki tudja, ha valaki másképp csinálta meg, lehet nem fog működni, ugye ennél a témánál semmi sem biztos.
Az AppStore-ra a megoldás nálam a következő volt:
-a beállításoknál a network-nél eltávolítottam a mínusszal az ethernet vezérlőt.
-a Library/Preferences/SystemConfiguration alatt a NetworkInterface.plist fájlt áttettem a kukába.
-A következőt hozzáadtam az Extra/org.chameleon.Boot.plist fájlhoz:
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>Restar, majd hozzáadtam a beállításoknál a network alatt egy új ethernet vezérlőt.
A Launchpad laggolás mint kiderül akkor jött ki nálam, amikor -x flaggel bootoltam. Az alap bajom az volt, hogy nem indult be a gép, az alap chameleon beállításokkal amit az iAtkos beállított. Ha verbose bootal és single user modeban (-v -s) bootolok, akkor is betölt és megy rendesen. Valamint azt nézem, hogy legutoljára csak a verbose boot és a Quiet Boot = yes lett bekapcsolva, és úgy is ment, lehet ez is elég. Még tesztelgetem melyik kombinációkban hajlandó beindulni.
-
Mr. Teddy
őstag
Viszont nekem egy olyan kérdésem volna, hogy a Windows 7-tel a dual bootot hogy lehet megcisnálni?
Az a baj, hogy az osx csak AHCI sata módban indul, a Win meg csak IDE módban. A másik bajom, hogy valamiért ha mind a két hdd-m be van kötve, akkor nem tudom azt kiválasztani boot lemeznek, amin az osx van.Gondoltam arra, hogy a Win boothoz felteszek egy multibootos vackot és akkor tudok választani, de az ahci gond még továbbra is adott sajnos
-
varsam
őstag
válasz Mr. Teddy #11812 üzenetére
Win7 simán megy AHCI-val mindenféle probléma nélkül, sőt jobb is neki tudtommal. Lehet kell egy reinstall, ha a jelenlegi nem akar indulni, de talán még anélkül is meg lehet csinálni.
Dual boot is simán megy, én chameleonnal tudom választani, hogy melyik rendszer induljon. Talán annyi a trükk (bár ez lehet felesleges, nálam így ment), hogy a chameleon-t tartalmazó HDD legyen az első sata portban. -
P3TR!CK
senior tag
válasz Mr. Teddy #11812 üzenetére
Simán át lehet állítani a regedit-ben AHCI-re a Windows-t, emiatt nem kell újra telepíteni.
Indítsd el IDE módban a Windows-t, aztán kövesd ezt az utasítást, majd újraindítás után állítsd át AHCI-re a BIOS-ban.
Legközelebb mikor bootol a Win7, fel fogja magának telepíteni a szükséges driver-eket.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz P3TR!CK #11815 üzenetére
Ezt valahol én is leírtam a topikban. Időszerű lenne újraírni az első HSZ-t, nem?
iATKOS felmegy MBR-re? Erre nem találtam sehol utalást
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Mr. Teddy
őstag
EasyBCD-vel ütyködök most. Keresgéltem itt fórumban hogyan kéne megcsinálni a dualbootot, de pontos leírást nem találtam.
Hozzáadtam egy új boot eszközt easyBCD-vel, egész pontosan ezt írja:
Entry #2
Name: Mac OS X Lion
BCD ID: {30ea7001-f350-11e0-980c-005056c00008}
Drive: E:\
Bootloader Path: \NST\AutoNeoGrub0.mbrA Bootloaderrel vagyok bajban, mert nem tudom melyik fájlt kéne beállítanom rá, ez így nem működik sajna.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
válasz varsam #11820 üzenetére
Hát nem is indítja
Azért akartam a windowsban vackolni az indítással, mert nem sikerült a két vinyót egyszerr úgy bekötni, hogy a másik bootoljon. Aztán biosban észre vettem, hogy a hdd-k között is lehet sorrendet felállítani. Beállítom az osx vinyót, a chameleont, hogy default windowst indítson, ha meg átváltok, akkor OSX-et.
-
Mr. Teddy
őstag
Újabb probléma Hihetetlen, hogy nem megy semmisem elsőre
Most hiába állítom a default partiton-ra a hd(0,1)-et, ami a wines vinyóm, nem az indul be, hanem az osx akar beindulni, de hibával elszáll. -
Máté94
addikt
ko-sama, mi a véleményed a HD3000-ről és az ő "artifacts"-eiről... Kezd sok lenni belőle, és kezdi elvenni a kedvem tőle.
-
kisjimy
aktív tag
Ko9!
Hahó! Itt vagy még? Mikor irod le hogyan tudom frissiteni az iatkos s3 v2 10.6.3 10.6.6ra frissiteni?
-
sziveripeter
csendes tag
Hali!
Már vagy 9 fajta mac-et illetve hackintosh-t próbáltam de mindegyiknek az a baja,hogy WAITING FOR ROOT DEVICE. Esetleg ha tudja valaki,hogy mi a túró baj lehet,kérem szépen írja meg nékem. Köszi
szp
-
sziveripeter
csendes tag
S még valami.Próbéltam IBOOT illetve RBOOT lemezekkel is de mindíg a WAITING FOR ROOT DEVICE volt a vége. A gépem:
MSI H67MA-E35 - lap
INTEL I5-2400 - proci
NVIDIA GTX 550 TI - grafikus kártya
WD 1TB - hddszp
-
Máté94
addikt
válasz sziveripeter #11827 üzenetére
8Gb- Pendrive + Mac-es ismerős van?
-
tegeske
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ez a féle "hackintosh" támogatja már a P6100-as procit?
Nagyon szeretnék Lion-t rakni a laptopomra, mivel az nem zabálja annyira az akksit, mint a Windows.Egy Samsung RV 509-es gépről van szó. 2x2 Ghz-s Pentium P6100-as proci (dual core), 3 GB ram, 320-as winyó, HD 4500-as integrált kari.
Tudom nem nagy szám, bár a windows 7 remekül megy, s viszi a full HD-t is reccsenés mentesen 90 volt 2 év garival, azért van ez
-
tegeske
csendes tag
Számteches ismerős mondta, hogy a proci nem igazán támogatott, de ha az még oké, akkor az alaplappal lesz baja, meg valami BIOS-ról magyarázott, hogy ennek a gépnek annyira újfajta a BIOS-a, hogy nem menne rá vagy mit tom én
Azért jöttem ide, hogy okos emberek segítségét kérjem. Akkor próba cseresznye? Próbáljam ki?
Vagy igaz lehet ez a BIOS-os dolog?
-
Máté94
addikt
válasz sziveripeter #11839 üzenetére
Mert akkor lehet vele csináltatni egy Lion-os bootolható pendrive-ot.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz sziveripeter #11842 üzenetére
Vagy DVD-re TransMac-kal az iATKOS L1-et?
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz sziveripeter #11846 üzenetére
iATKOS L1-ről több információt fórum keretein belűl nem adhatunk. Transmac egy program, amivel a DMG fájlokat tudod DVD-re kiírni, mivel az iATKOS ebben a formában lelhető fel interneten.
-
sziveripeter
csendes tag
Nos most találkoztam egy olyan hibaüzenettel,hogy :
EBIOS read error : Controller or device error block 0x847f28 : sector 0szp
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest