Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem én is próbálgatni telepítgetni a Mac OSX-et.
A rendszerem a következő:
Proci: AMD Phenom X4 9500+
Mobo: ASUS M2N68-AM SE2
Ram: 2x2GB OCZ Reaper 800Mhz
GPU: GeForce 9600GT 512MB
Vinyók: 1db 250gb Samsung S-ATA, és 1db 40gb Seagate ATAA helyzet a következő: megpróbáltam már egy csomó féle OSX-et rakni a gépre, pl.: iDeneb 1.5.1, iAtkos V7, iPC osx86, de az első kettő valamilyen "AppleNForceATA" pánikkal dob ki, illetve ha -v-vel indítom, akkor látom, hogy valami ilyet is ír: "SAM Multimedia READ or Write Failed", illetve kernel pánikot kapok a telepítéskor, az iPC OSX86 pedig befejezi a telepítést, de újraindításnál azonnal kernel pánikot kapok.
Mi a tanácsotok ? Melyik OSX-et rakjam fel ? És hogyan ? A 40 GB-os vinyón 1 partíció van, MAC-OSX Journaled-re particionálva, de sehogy sem akar sikerülni. A DVD-íróm is ATA-s. Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg 10.5.8 Leopard-ot használok az adataimnál lévő config-on. Tökéletesen működik, annyi lenne a kérdésem, hogy VoodooHDA kext-ben valahogy elő lehet csalogatni a Multi Channel-t (5.1) ? Nekem csak Stereo-t akar. Jelenleg az alaplapi hangkártyára van rádugva a hangfal szett (ASUS P5KC a lap).
Második kérdésem:
Próbáltam egy Snow Leopard-ot telepíteni (SnowOSX 3.5), fel is ment, de fura volt az egész. 10.6-ot raktam fel, először pánikolt az AppleIntelPIIXATA.kext miatt, ezt megoldottam, letöltöttem egy javított kext-et és bemásoltam. Ezután el is indult, de valami nem volt rendben vele. Már a betöltés nagyon lassú volt, miután pedig beboot-olt, legalább 2 percig "meg volt fagyva", úgy, hogy sem az egérre, sem a billentyűzetre nem reagált, pedig a grafikus kezelői felület futott, és az MSN és Skype is elindult. Elindítottam "-v" móddal, akkor láttam, hogy alul valami ilyet írt ki: "ACPI_SMC_PlatformPlugin::start – waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out". Na mindegy, gondoltam felfrissítem Apple update-tel 10.6.2-re, fel is rakta, természetesen a SleepEnabler.kext miatt pánikolt, ezt Windows-on megoldottam MacDrive-val, utánna elindult, a jogokat pedig Disk Utility-vel fix-eltem. Egyetlen kérdésem maradt csak: Mi lehet az oka annak, hogy indulásnál kb. 2 percre "lefagy" és nem lehet csinálni semmit ? Próbáltam a Hazard féle 10.6.2-es Disztrót, az meg el sem indult, igaz fix-szel nem próbáltam. Várom az ötleteket!
-
P3TR!CK
senior tag
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok,
A következő gépre raktam fel OSX-et:
MSI 770-C45 alaplap
AMD Athlon II X4 620 Processzor
ATI 5770 videókártya
2x2GB 1600Mhz DDR3 Kingston RAMFeltettem hozzá a 10.6.6 update-et, a kexteket a videókártyámhoz, fel is ismeri rendesen, de QE/CI nem működik. Valakinek van valami ötlete hogyan kellene életre kelteni ?
Köszönöm előre is!
-
P3TR!CK
senior tag
Multibeast-ből felrakod a VooDooPS2 kextet. Előtte természetesen eltávolítod amit feltettél (AppleACPIPS2Nub.kext, Voodoops2.kext). Nekem is PS2-es billem van, és nagyon szépen megy.
Nekem is van egy kérdés: Ilyen alaplapom van, itt azt írják, hogy ALC888s/885 codec-es a hangkártya rajta, de semmilyen AppleHDA kext-el nem bírom életre kelteni. Emlékszem, hogy 10.6.3-on, felismerte az egyik AppleHDA, de 10.6.6-on akárhányat próbáltam, nem akarja a jót. VoodooHDA-val megy, de halk, és csak 2 hangszóró szól. Valakinek ötlet ?
Szerk.: És megoldottam az ATI 5770-et, gyönyörűen megy QE/CI-vel, nagyon szép, gyors, és folyamatos lett az OSX.
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Persze, leírom.
iAtkos S3-at (nem tudom mennyire legális itt linkelni, innen piszok gyorsan lejött) tettem fel (10.6.3). Amiket én bejelöltem:
Bootloader:
- Chameleon 2 RC5 Bootloader (ez később le lett cserélve!)
Bootloader opciók:
- Graphics Enabler
- USBBusFix
- EHCIAcquire
- UHCIReset
- UUID
Patches:
- /extra directory
- fakesmc
- Disabler
- RTC
- EV0 Reboot
Kernel:
-qoopz 10.3.0
Driverek:
- AHCI Sata
- Apple HDA 10.6.2 (sajna 10.6.3 utáni verziókon már nem megy!)
- ATI / Ev0Enabler (később törölni kell ha kextet raksz a kártyádhoz!)
- Realtek RTL8168Amint felrakta, felraktam a 10.6.6 combo update-et (apple oldalról leszeded), majd a Legacy kernelt felraktam (10.6.6-osat) és csak utánna nyomsz a restartra!
Előre szólok, ha ATi 5000 szériás kártyád van esetleg, azokkal sok a macera, de nekem be vannak lőve a megfelelő kextek/beállítások ha kell esetleg.
Remélem tudtam segíteni, ha valami kell még, akkor szólj!
@raczviktor: próbáld még ezzel: -busratio XX ; ahol az XX proci sebessége osztva 200-al.
[ Szerkesztve ]
-
-
P3TR!CK
senior tag
Próbálj meg így Bootolni:
-v busratio=XX (xx = proci sebessége : 200)
Ha ez nem megy, akkor:
-v busratio=XX -force64
Ha ez sem, akkor:
-GraphicsEnabler=Yes vagy GraphicsEnabler=No
Arra figyelj, hogy a BIOS-ban a HPET legyen kikapcsolva, ACPI legyen S3-on, és az AMD Cool'n'Quiet legyen Disabled-en.
Ha ezek után sem lett jó, akkor próbálkozz meg a Lion-ös kext-ekkel. Windows alól MacDrive, letöltöd ezt, ha az Extra/Extensions mappában van Ev0enabler, akkor törlöd, majd a System/Library/Extensions mappába a letöltött Zip-ből ezt a 3 fájlt felülírod a Lion-ösekkel:
- ATIFrameBuffer.kext
- ATISupport.kext
- ATI4800Controller.kextHa kész, akkor így bootolsz Chameleonnal:
-v -GraphicsEnabler=Yes
Ha így sem lett jó, akkor szólj, van még több ötletem is.
Sok sikert!
-
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Valakinek van valami ötlete, hogy ALC883-as Codec-et (ASUS P5KC lap), hogy tudnék életre kelteni OSX 10.6.6 alatt ? Lehetőleg úgy, hogy ki is használja a Hangfal szettemet Subwoofer-rel együtt. VoodooHDA-val van hang, de csak stereo, és ocsmány minőségben. Ha ez nem, akkor van valami olcsó belső/külső hangkártya ami képes lenne erre ?
Köszönöm előre is!
-
P3TR!CK
senior tag
válasz cadmester #6339 üzenetére
Én nekem ott nem lehet 5.1-re állítani. Akárhány HDA kextet nézek, egy sem működik. Egyedül a VoodooHDA, az meg ergya nagyon. Ezt a DSDT dolgot meg nem vágom... van DSDT.aml fájlom a lapomhoz, meg szerkesztőm is, csak, hogy mit hova, na az a nagy feladat.
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Valakinek van ötlete, hogy egy Ati Mobility Radeon 5470-et hogyan tudnék rendesen működésre bírni a laptopomon OSX 10.6.8 alatt ? Már csak ez az egy hiányzik, hogy minden menjen, de így vagy kék/fekete képernyő van mindig, vagy iBoot-al 1024x768...
thomasz007: rakj fel MacDrive-ot, OSX alá pedig NTFS-3G-t.
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Ja igen, sorry.
ASUS K52JE
intel core i3-350m 2,27ghz
ati mobility 5470 512mb
3gb ddr3 1066mhz RAM
wd 320gb hdd10.6.3 is felment frankón, semmi gond nem volt, csak ugye ott nem volt videókártya driver. feltoltam 10.6.8-at + multibeast, utána meg is halt a rendszer. Csak modcd-vel indult el, de akármelyik kextet raktam, soha nem indult normálisan utána. Most feltolom 10.6.6-ot (hazard), ez meg olyat csinál, hogy elindul de becsíkozódik a kép, gondolom a videó kártya miatt. Most hogyan tovább ?
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
válasz thomasz007 #11149 üzenetére
Nem stimmel a kernel és az OS verzió. Valószínűleg 10.6.6-os rendszered van, és 10.6.8-as kernelt raktá alá.
Szerk.: közben megoldott Nawcom CD-vel a boot-ot, itt vagyok az asztalon. Innen hogyan tovább ?
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Ezzel a géppel nekivághatok 10.6.6 hazardnak?
AMD Phenom II X4 955 BE Proci
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Alaplap
ATi Radeon 5770 1GB GDDR5 VideókártyaHa igen, mik kellenek nekem ? 10.6.7 update mehet fel rá ?
[ Szerkesztve ]
-
P3TR!CK
senior tag
Próbálkoztam a Hazard féle 10.6.6-tal, iAtkos S3-al, mind a 2 megáll akkor amikor kiírja az NTFS-es szöveget... mi a teendő ?
-
P3TR!CK
senior tag
-
P3TR!CK
senior tag
Valaki egy választ légyszives, miért áll meg bármelyik OSX akkor amikor az NTFS meghajtókat észleli ? Ott meg is áll a DVD is.
SATA-k AHCI-n vannak természetesen.
Másik érdekes dolog: Ha nawcom boot CD-vel akarok elindítani valamilyen OSX-et, akkor "still waiting for root device" hibát kapok, hiába van Sata-s meghajtóban a DVD.
Ötletek ?
-
P3TR!CK
senior tag
Jelentem tökéletesen megy a 10.6.7. Még Audigy 4 is megy full basszussal. Minden tökéletes!
-
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Melyek azok a közép/felső kategóriás NViDIA/AMD kártyák, amik OSX Lion 10.7.1 alatt mindenféle szórakozás nélkül mennek ?
Tudnátok ajánlani párat ?
Köszönöm!
-
P3TR!CK
senior tag
válasz Sevenc #11800 üzenetére
Próbáld ezt. Előtte távolítsd el az összes többit, repair, restart, és csak utána rakd fel. Majd repair megint, és restart.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bestbuy játékok
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest