Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #263494 üzenetére
Jó a Golf 1 gyerek mellé, a csomagtartó is élhető a mindennapokban, nyaralásnál kell ésszerűen pakolni. Sajnálni meg azt kell, ami nem bírja. Ha nem eszi a rozsda, akkor megy az. A fogyasztás az autóval jár, minden álomnak ára van.
Nagyobb csomagtér, 4 fővel is tágas utastér városi parkolgatásra ugyanúgy kompromisszumos.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
veterán
válasz MunezXBK #263487 üzenetére
Köszöni szépen, jól van, kapott új felniket (GTI Clubsport, Misi PS5). [kép]
to All: Minek mellé? Mert jó mindkettő. Ha tehetném, lenne mellette még egy RWD kupém és egy nagyköbös német AWD dízel kombim is. 🤗
És igen, számomra a GTI a svájcibicska, minden reális igényemet kielégíti, egész évben használható. Az MX5 pedig megy keresztbe és 80-nal krúzolni is frankó a tavaszi napsütésben.#263494 Vismajor01: Én a SUV-ot nem értem, de liberálisan állok hozzá, mindenki azzal copatja magát amivel jólesik.
#263505 BigBlackDog: Köszi, ezt nem ismerem, így nem hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Toyota motornál már nem is olyan régen az 1,33-as volt kényes olajra. Most 0w16 helyett akarnak nekem 0w20-at 2,5es hybridbe hogy hivatalosan is ok egyszer. Ja mert hiány van 0w16-ból... Aztán majd 6-8 év múlva jönnek a horror sztorik hogy már a toyota hibridek is szarok (remélem nem, de ez csak teszt üzemmódnak tűnik kényszerből). Én nem hagyom de kifejezetten harcolni kell ellene.
-
MC Pite
veterán
válasz Tom1939 #263507 üzenetére
Nyugi, mindenütt ezt játszák. Nejem 208asába a 2010-es 0W20 a hiány, külön kell beszereznem, mert az importőr nem hoz ilyet (csak 5 éve ez a gyári olajuk az 1.2/1.5 mociknak a psa-nál). Itthon agyban még a (fél)ásványi 10w40/5w40nél járnak sajna - mégsajnább hogy a legtöbb szerelő is.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
kisza25
félisten
válasz MC Pite #263497 üzenetére
Ez mikor volt?
Utolsó 5db autóm max 1hét volt és elvitték. Tipot kereskedő vitte el 1 nap alatt. Ezekkel meg küzdök november óta
Macilaci78: tudom és köszönöm most állt 2,5 hónapot az autó, mindenképpen át akarom mozgatni rendesen. A pirit el fogják vinni 1hónapon belül, ezt érzem[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
őstag
válasz MC Pite #263508 üzenetére
Ja de már a toyota szalonok nem is igazán hajlandók hozott olajat belerakni. Akkor se ha nekik nincs... És ez augusztus óta is változott (ahol augusztusban még berakták volna azok most már nem). Mondjuk "szerencsére" csak 3 év a gari, nemsokára ha nincs olajuk akkor viszem oda ahol bele rakják (mondjuk ha nem lenne ilyen gond akkor kb maradnék Monornál). Mondjuk éppen úgy nézz ki lesz 0w16 (talán...).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #263494 üzenetére
Nem vagyok oda a nemet autokert de egy Golf azert nem kicsi, 2 embernek plane. Menni megy, a fogyija moderlat ha nem nyomod (sajnos olajbol is). A gti dupla befecsis, nem kokszoldik le, nincs vezerles gondja sem. Kenyelmes, minosegi, kulturalt jol extrazott. Nehez belekotni na.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz radi8tor #263518 üzenetére
Enyémbe is 5w20 kell, persze az első számlán 0w20 volt, rikácsoltam is, hogy ezmiez... Aztán azt mondták, hogy véletlenül rossz cikkszámot számláztak, de jó olajat (5w20) tettek bele... (Tatabánya, ForTop...)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #263525 üzenetére
Maradj az 5W20-nal, gondolom nem veletlenul tertek at ra. 0W-vel elobb felepul az olajnyomas az igaz de attol meg a kenes nem lesz megfelelo.
Gondolkoztam en is az 5W helyett a 0W olajon de a gyari mernokok jobban tudjak sztem mint en.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szőröscica #263530 üzenetére
De drágább is a 0W20 mint az 5W20... szerintem Ford hibrideknél ezért is tértek át rá.
⭐ Stella
-
MC Pite
veterán
válasz kisza25 #263509 üzenetére
Most februárban utoljára, de tavaly is ugyanezt futottuk. De nézd csak meg Ineo Xtra First olajat hol kapni meg hol nem, vagy egyéb psa b71.2010-es olajat.
Nem kell márkaszervizbe vinni az autót ahhoz hogy garanciális maradjon, csak szakszervíz kell, számlával. Amíg mindenkit átbasznak és nem értenek hozzá és kétszer annyit kérnek mint a normális szerelő, addig nem fogom hozzájuk (márkaszerviz) vinni.
cappa72: Fortopnak azt se hidd el amit kérdez . Maga a 0W20 nem lenne baj, sőt, jobb is lenne, ha a fordos speckókat tudja. Kérdezd meg írásban, hogy mi az pontosan ami belekerült, mert vennél tarcsit - így derül ki, egyébként letagadják.
Más:
Casco. Véletlen nem kattintottam át, és magyar első forgalombahelyezésen maradt a pipa (ott van alapból), évi 8000-el olcsóbb.
Ha kijönnek felmérni, csak a forgalmit kérik, amiből meg nem tudni miért van új rendszáma és honnan van, lehetett céges autó/szélvédőcsere, stb is.
Vagy erre utaznak, és nem érdemes bejátszani? A*** p****át hogy a normálisabb előéletű autókra magasabb díjat kell fizetni, ez értelmetlen negatív diszkriminációnak tűnikPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #263532 üzenetére
Es ne felejtsuk el, hogy mas a Rav4 benzinmotorja mint a Kuga-e. Eleve kobcentrie sem egyeznek, a hengerfej is mas... Mind a ketto Atkinson ciklusu kb ennyi az ossz hasonlosag a ketto kozott.
En tovabbra is azt mondom ne akarjunk okosabbak lenni a gyartonal. Ha masert nem a gari miatt...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #263535 üzenetére
Igen tartom, evente cserelem (az nekem kb 8k km) ahogy eloirjak.
#nincsbennetarcsi
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, haverom kérdezi, hogy teljes szívből ajánlott autó karosszériás emberkét Budapest és környékén tudnátok-é ajánlani?
2007-es toyota corollan szeretné javíttatni az első ajtók vízelvezető nyílásán és környékén megjelent korrodált területeket. (még nem ütött át kívülre)[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Qru
MODERÁTOR
-
Tothgera30
Ármester
Ami évente vagy X km után esedékes, forszírozott használat esetén illik felezni, negyedelni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Qru
MODERÁTOR
Cehesekben tartottak a 25k-t, autopalyas gepek, sok kozuluk megerte a 400k km-es futast es mentek gond nelkul. Esszel kell nyilvan, varosozasra le kell roviditeni.
Most rugalmason vannak mar a kocsik majd meglatjuk...
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #263539 üzenetére
Felezni sima es ez benne is van a manualban (legalabbis nalam).
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz MC Pite #263533 üzenetére
Természetesen visszaigazoltattam velük, írásban. Ez az első 3000km utáni olajcsere volt.
Aztán még 2 alkalommal voltam náluk, soha többet...
Egyszer elvágták a bőrkormányt, szóltam, kicserélték.
Aztán rosszul raktak össze a váltónál valamit (kijelzőcsere miatt), nem vette a rükvercet. Visszavittem kijavították.
Ezek után már nem láttak többet. Ez az első negyed évben történt.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
őstag
Mérnöki tudásom az nulla, de a lejövő információk alapján nekem úgy tűnik a toyota "alap" hybrid rendszereiben a legnagyobb érték még mindig maga hozzá való benzinmotor. Azt nem kapta meg senki (és azt nem nevezném megkapásnak hogy a toyota gyár legyártja a hybrid corollát suzuki emblémával). Ezért van a vitara/scrossban ez a borzalmas full hybrid, vagy éppen a kugában a más benzinmotor (amiről a fű alatt hallottam hogy sok a motorhiba, de sehol konkrét infót nem hallottam) a hybridben.
-
MC Pite
veterán
Most 15 Ft/liter kedvezménnyel tankolhat bármilyen Shell V-Power üzemanyagot minden, Shell alkalmazásba bejelentkezett ClubSmart tagunk!*
Tom1939: Toyota rendszerében az érték a bolygóműves... nem is tudom minek hívják, erőelosztó.
Suzuki kútfőből állt neki csinálni tök új hibrid rendszert, ami nagyságrendekkel gatyább mint a toyotáé, szerintem büntetés volt a mérnököknek - és valaki inkább harakirizett mint hogy ebben részt vegyenPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tom1939 #263543 üzenetére
Nem kapta meg akarki, es az elektromos reszegyseget sem adjak oda senkinek csak ugy hiaba free licenszes. A Subaru a Toyota konszernhez erosen kotodik (resztulajdonos a Toyo) de nekik is sajat hibrid rendszert kellett fejleszteni (e-boxer).
Elvileg majd most jon vmi kozos fejlesztes is...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz szőröscica #263530 üzenetére
Én csak annyit tudok, mint amennyit a gépkönyvből olvastam.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest