Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    Sziasztok!

    Még nem kocsiajánlást kérek, ezért merészkedem ebbe a topikba írni a kérdésemet a Milyen autót vegyek? helyett.
    Épp most fordultunk egy kört a messzi nyugaton a Volvoval (S60 2.4i 170hp 2007, fogyasztásról később :D ) és tényleg szembeötlő, hogy mennyi elektromos illetve hibrid kocsi járja Hollandia útjait még a szomszédos német tartományokhoz képest is. Ennek persze megvannak a maga adózási, életszínvonalbeli, életvitelbeli és egyéb okai, de nem erről akarok írni hanem, hogy ez kérdéseket vetett fel bennem.
    Például, hogy: lehet mégis váltanom kéne V60 D6-ra? Mennyire döglött egy 10 éves hibrid akksija? Milyen tapasztalatok vannak az elmúlt 20 évből (vagy amióta hibridek léteznek) ezek általános használhatóságáról?
    Tudom volt itt valakinek sokáig Amperája, illetve azt hiszem V60-a is, meg ki tudja még mikkel jártatok az elmúlt években amíg offoltam a fórumot. Tudnátok adni egy kis betekintést, hogy milyen az élet egy hibriddel? Nekem a munka mondjuk napi 2x6 km (ezért biciklizek/robogózom), de ha olyan az idő vagy máshova is kell menni, akkor muszáj elővenni és hidegen hajtani a Volvot.
    A másik szempont a benzinár. Kereshetek akárhány ezer gumimacit havonta, ingyenárammal elgurulni a benzinkúton sorban álló plebejusok mellett bizonyára jó érzés lehet - legalábbis innen az ő táborukból nézve így gondolnám :U Meg aztán milyen jó játék lehet a fogyasztásminimalizálás is :D
    Szóval mit gondoltok:
    - A hibrid (és főleg PHEV) isten adta áldás, járjon mindenki ilyennel, sőt ha lehet dízel-hibriddel (V60 D6, E300de, ... van még más egyáltalán?)
    - Az 545e, Cayenne Hybrid és társai csak azért léteznek, hogy a gyár, meg a gazdag vásárló még gazdagabb legyen, de használati értékük a garázsból csendesen elinduláson nem mutat túl.
    - A Prius/Corolla és Lexus rokonai a királyat még a CVT ellenére is!
    - A hibridség jó móka, de csak felesleges átmeneti lépés az elektromos autózáshoz. Mindenki vegyen Teslát, Taycan-t, meg Nissan Leaf-et!
    - A hibridség jó móka, de csak felesleges átmeneti lépés az elektromos autózás zsákutcája felé, mindenki vegyen Passat 1.9 TDI-t, mert az megy és termeli a gázolajat. De komolyan, mindjárt elfogy a nikkel és lítium, akkor mibű lesz a Tesla...??

    Köszi az iránymutatást!

    Fogyasztás: 1818 km, ebből kb 1300 német pályán 120-130-as nyugis tempóval, a többi a holland 100 km/h-s korlátozáson autózva. A német átlag 7,8 lett, a hollandusoknál 6,8, aztán városozás után 7,2-ig felugrott. Eddig csak a garázsban állva evett ilyen keveset :)) A múltkor másfelle tekeregtünk, akkor sietve 160-170-es pályatempónál 9,5-10 liter között állt meg.

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák