Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz totron #19010 üzenetére

    A job running nem érdekelne, ha kiírná, hogy konkrétan melyik az a job. Gyanítom, hogy van dhcpcd vagy wpa_supplicant, de nem írja mi a rák, lehet bármi. Ez az idegesítő benne, az okát se tudni. Hiába nézem journalctl-lel meg dmesg-gel, nem derül ki mit nem tud lelőni.

    A rollingban az a jó, hogy tudsz apránként, csomagonként frissíteni (nincs nagy ugrás főkiadások között), mindig friss mindened, sose avul el egy verzió sem. A frissesség különösen akkor fontos, ha valami vagy nincs meg bináris tárolókban, vagy csak régi verzió és emiatt forráskódból kell pörgetni, és elkezdenek új verziós libek és verziófüggőségek is bejátszani.

    Nyilván ez annak fontos, aki komolyan linuxozik. Ha nagyon v1.0-ás felhasználó, csak az a cél, hogy bejöjjön valami grafikus felület, meg tudjon böngészni, e-mailt nézni, arra bármi jó, kiadás alapú disztró is, meg egy androidos okostelefon, táblagép is, és akkor ilyen alapon minden mindegy. De aki mindenfélét próbálgat, forráskódból pörget, tesztel, millió progit használ, meg tényleg komolyan gondolja a linuxozást, annak rohadtul nem mindegy, és nem, nem jó, ha 2-3-mal előtte lévő főverzió, mert össze fog akadni egy újabb verziós forgatott kóddal. Plusz friss verziókkal a legfrissebb optimalizációkat is megkapod, mint pl. ezt is. Az ilyenek majd Balfaxuntura meg Red Faxra jönnek majd 2099-ben. Vagyis a kerneles cuccokat backportolják régi kernelágakba is, de oh wait, akkor semmivel nem leszel előrébb, ha régi kernelt használsz, ha egyszer bujtatva ugyanaz a kód van benne, lehetne annyi erővel újabb verziót is használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák