Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mivamma
senior tag
válasz joefasalasso #36648 üzenetére
Sajnos a mostani Sony TV-ket nem ismerem, de ha nem ragaszkodsz a márkához, akkor itt egy LG alternatíva. ((mivel ez egy LG fórum )
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
joefasalasso
aktív tag
Ilyet akartam venni, de leszólták a kontrasztot. UE40ES7000-et cserélném.
-
mivamma
senior tag
válasz joefasalasso #36652 üzenetére
És mégis mi a baj a kontraszttal? Ebben a kategóriában nem kell feltétlen másokra hallgatni. (hidd el valaki biztos lesz aki beleköt az élő fába is).
A legbiztosabb módja, hogy olyan TV-t vegyél, amivel meg leszel elégedve, hogy elmész és megnézed/tesztelgeted saját magad. Sony/LG/Samsung-ból az alább említett modellek mind jó TV-k, szvsz mindenkinek a saját ízlése fogja eldönteni, hogy melyik tetszik neki!Ui: én személy szerint nem szeretem a sonyt TV-ben, mert mintha egy kicsit túl lenne árazva (mondom úgy, hogy telefonban Sonyt használok ), volt Samsung smart TV-m, nem győzött meg. Gondolhatod akkor, hogy most milyen TV-t használok . (én megvenném a 860-at)
De tényleg nem akarlak összezavarni/meggyőzni!" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Vackor1
tag
válasz Zirowe #36650 üzenetére
Azt már tudod, hogy nem értek az ilyen dolgokhoz, de mivel véletlenül rábukkantam egy ilyenre, gondoltam megírom, hátha valakinek hasznos/jó infó lesz és örül neki...
Én is olvasgatom elég gyakran, mert sok minden nem világos még nekem , hátha pont azt írja meg valaki, ami nekem is kell, így nem terhelek senkit a kérdéseimmel..Mindenkinek legyen szép a napja!
-
farkas-j
őstag
válasz joefasalasso #36652 üzenetére
Ha jó kontraszt kell: "Mégsem a 4K lesz a tévézés csúcsa"
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Gicz
addikt
válasz mivamma #36654 üzenetére
mi a baj a kontraszttal? talán az hogy a samu 7-8000 az LCD-k között az egyik legjobb kontraszttal rendelkezik, kb 3000:1. míg egy IPS paneles TV, kb 1000:1-et tud. az 3-ad akkora. Az nagyon nem mind1. Pláne ha a "jóról" váltasz "rosszra" akkor nagyon látványos.
menjen el és nézze meg? csodálatos tanács, a mediamarkt 123123124 Wattnyi neonja mellett pont a kontrasztból, és a feketeszintből nem fog látni semmit sem.
es7000-et IPS- re cserélni nagy hülyeség szerintem, főleg ha otthon is inkább este nézi. Van itthon lm671-em meg egy Pana plazmám, tudom milyen látványos tud lenni a fekete, és a kontraszt különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Lacinavi
tag
-
mivamma
senior tag
Remek, ahogy látom neked mindenképpen bele kell kötnöd valakibe nap mint nap. Na engem hagyjál ki ebből!!!
Oké, legyen neked igazad: nem kell elmenni, nem kell megnézni, úgy kell TV-t venni, hogy csak és kizárólag a Te ajánlásodra szabad hagyatkozni. Az meg, hogy szerinted csak a MM-ban lehet TV-ket nézegetni/tesztelni, az szerintem a Te szegénységi bizonyítványod.
Befejeztem ezt a beszélgetést.(#36659) Lacinavi: ha kilépsz a beállításokba, akkor nem veszi le a fényerőt? (47LD750 leveszi nálam )
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Üdv!
Csatlakoznék a klubhoz egy LG 42LA640S tévével. Még nem igazán mélyültem el a funkcióiban, viszont az első bekapcsolásnál egy 580 mega körüli firssítést szeretne letölteni a tv (biztonsági frissítés). Érdemes ezekkel foglalkozni, vagy mindenképp szükséges naprakészen tartani a készüléket?
Másik, hogy van egy Genius sw-hf 5.1 hangrendszerem. Tudom nem egy mai darab, de a hangja még mindig remek. Egyelőre a füleskimenetre kötöttem rá, mivel a digitális csatlakozás más aljzatú, optikai pedig nincs a geniuson.
Van valami ötletetek, hogyan kössem a TV-hez, vagy maradjon így ahogy van?Köszi előre is!
üdv: mad
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Lacinavi #36659 üzenetére
kevered a dolgokat. amitől kiég a szemed az a háttérvilágítás fényereje. az estére be kell állítani kb 80cd/nm-re.
viszont 80cd-n az es7000 80/3000=0,026 a feketéje, míg egy IPS panelen ez 80/1000=0,08. ez igen látványos különbség.
mivamma: nem valakibe kötök bele, hanem abba max amit ír. vegyél vissza picit. nézzük:
írta hogy le akarja cserélni
írtam h ne tegye mert visszalépés lenne esti tévézésnél
írtad hogy menjen be MM-be és nézze meg.MM-ben pont a fekete és kontraszt különbség láthatatlan a sok környezeti fény miatt. ott tetszene neki, megvenné, otthon meg meglepődve írná : " hé srácok olyan szürkés a fekete, és fátyolos a kép "
mert ezt csak sötétben lehet látni.
persze h nem csak MM-ben lehet megnézni, de ezt a különbséget csak akkor látná ha valakinél otthoni körülmények között tudja megnézni, vagy megengedi neki valamelyik bolt h lekapcsolja a lámpákat.[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Utolsó válaszaim erre a beszélgetésre:
"írtad hogy menjen be MM-be és nézze meg.": ezt meg hol írtam???
"vagy megengedi neki valamelyik bolt h lekapcsolja a lámpákat.": természetesen egy boltban nem fogják lekapcsolni a lámpákat senki kedvéért, na de egy bemutatóteremben, ahol van erre külön kialakított szoba? Na ott le fogják kapcsolni, hidd el.
Befejeztem ,visszavettem, és még bármi amit akarsz.......................
-
vlaho
aktív tag
válasz TazLeacher #36667 üzenetére
Szerintem előny: kevésbé látszik rajta a por
Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának
-
patomi
őstag
Tök jó a 690 is ugyan az, csak ezt linkeltem, egyébként valóban a 690 lenne a jobb, mert páromnak is az tetszik..
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Lacinavi
tag
válasz mivamma #36660 üzenetére
Sajnos éppen rápakolja a kontrasztot fényerőt mindent ami belefér. Nézek egy filmet kellemes nem fárasztó beállításokkal, de akarok a beállításokon csavarni egyet akkor akkora fényerővel jelentkezik be a főmenü, hogy pár másodpercig hunyorogni kell. Lehet, hogy a szervizmenüben lehetne állítani?
-
berbatov2
senior tag
Nem is fényes a káva. Szép elegáns, nálam a nappali dísze.
[ Szerkesztve ]
-
panses
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki IRDETO kódolású UPC DIRECT-et LM sorozattal? El akadtam a telepítéssel! Kérdeznék egy-két dolgot..."Az élet nem habostorta elvtársak"
-
Scrym
tag
Abban tudna valaki segíteni, hogy hol lehet kimenteni a csatornalistát pc-re. Azt írta valaki itt a fórumon, hogy van rá mód, de én nem találtam sehol.
LucasGrant:
Köszi a segítséget! -
Lidl
senior tag
Sziasztok,
pár hete rendeltem egy normál távirányítót Kínából az LA690-emhez.
Ez a típus volt az
Mivel kicsit több, mint 1000 Ft volt, nem nagyon kockáztattam.Nos megérkezett és nagyon jól teljesíti a dolgát. Kényelmes, könnyű távirányító, jók a gombok, és tényleg mindent vezérel (legalábbis amit eddig próbáltam.)
Egy dolgot kivéve, amiért tulajdonképpen rendeltem
Nekem T-Home-os IPTV van itthon. Tehát van egy STB ami HDMI-n keresztül kapcsolódik a tévére. A 690-ben van egy Univerzális távirányító "funkció" amivel lehet HDMI-n keresztül irányítani az általa ismert eszközöket. Pl. a Cisco STB-t tudja irányítani. Ha léptetem a csatornát a magic remote távirányítón, akkor az STB csatornáját állítja. Ha a menübe lépek be, akkor a STB menüjébe lép be.
Gondoltam tök jó lesz, ha ezzel a kínai távval is ugyanezt csinálom.
Nnna, ez nem megy. Ha ezen a távirányítón csatornát váltok, akkor a tv tunerjén váltaná a csatornát (de ott nekem nincs semmi behangolva).
Ahogy próbálgattam beállítani láttam is az üzenetet a tévén, hogy ez a funkció csak MR-el működik, de ez eddig nem tünt fel.Szóval bátran ajánlom ezt a távirányítót azoknak, akik a tévé saját tunerjét használják. Akkor tökéletes.
(Ha valaki tud megoldást, hogy hogyan állítsam be, hogy mégis menjem, akkor ne hallgassa el )
Köszi
Lidl -
csacsa83
újonc
Sziasztok, az 1 éves LG 42 LM 640 tévémmel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Pontosan a TV közepén függőlegesen egy halvány sötét csík szokott megjelenni a képernyő aljától a tetejéig, kb. fél másodpercig, éppen hogy észlelhető ideig, de nagyon zavaró tud lenni. Néha ezzel párhuzamosan jobbra-balra is megjelenik 1-2 ilyen sötét csík kb 5-10 cm-es távolságra. Sajnos képet nem tudtam róla készíteni eddig, annyira gyorsan eltűnik. Azt vettem észre, hogy jellemzően akkor bukkan fel, amikor a kép jobbra vagy balra "megy" a képernyőn, illetve bizonyos csatornákon rendszeresebb, a HD csatornákon viszont ritkább. Tapasztaltam pen-drive-on nézett filmen is, így nem hiszem, hogy a kábelszolgáltatónál van a gond. A kérdés, hogy valamilyen kezdődő meghibásodásról van-e szó, érdemes-e a szervizt hívni, vagy ez a típus ilyen és kész, esetleg valamilyen beállítással tudok-e hatni a hiba csökkentésére (próbáltam már sok mindent, de eddig sikertelenül). Előre is köszi a választ! Üdv: Csacsa
-
Scrym
tag
válasz LucasGrant #36679 üzenetére
Köszönöm!
Úgy látszik felléptél első számú válaszadómnak![ Szerkesztve ]
-
kosazolika
csendes tag
Az lg tv remote appon telefonon nem tudom nézni a tv adásait,azt irja,hogy kapcsoja ki tv menüjében hangos lejátszást!!!EZT HOL LEHET MEGTENNI??
-
panses
aktív tag
válasz #16729600 #36688 üzenetére
Párosítatlan vadi új kártya, egy ős régi beltérit adtak hozzá, amíg megjön a CAM modulom. A szerelő azt mondta: nem fognak párosodni!!! A CAM menüjében ki is lehet olvasni a kártya adatokat és nem is jelez kártyahibát és a TV (LM640) sem jelez CAM hibát... CAM márkája lehet @ SMiT? Egyébként Még ezek vannak ráírva: Skylink ready, Irdeto CI+, Cslink irdeto, HD
A UPC kártya 1-es sorozatú, ha ez mond valamit!
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
LucasGrant
aktív tag
válasz kosazolika #36687 üzenetére
Nem hang leírást írt ? (Azt a q.menu be ki lehet kapcsolni)
-
kosazolika
csendes tag
válasz LucasGrant #36690 üzenetére
Bocs Hangleirás,de nem találom seholsem
-
kosazolika
csendes tag
válasz kosazolika #36692 üzenetére
sikerült megtalálni és kikapcsolni.De mostmeg azt irja az app,hogy állitsam a tv beállitásait live tv-re
-
g0dl
addikt
válasz LucasGrant #36690 üzenetére
Egyébként mit jelent, hogy "hang leírás"? Ez így számomra teljesen értelmezhetetlen fogalom.
-
őstag
Sziasztok a minap boldog tulajdonosa lettem egy 50la660s-nek.a kérdésem az lenne hogy mit bír a lejátszó a tv-be megbirkozik egy 1080p 3d half ou val? 10.7gb.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz kosazolika #36693 üzenetére
Live Tv az amikor saját tuneról nézel Tv adást, ha Te STB-t használsz HDMi-n annak nem tudja kitolni a képét 2nd Tv-n.
-
kosazolika
csendes tag
válasz LucasGrant #36697 üzenetére
T-home stb használok.Akkor azért nem megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest