Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
A Coolicool-ról rendeltem sima postával egy telót, Paypal-lal ki is fizettem, vissza is igazoltak, küldtek is TN-t. Egyedül csak az a gond, hogy a címzéshez mindent írtak, csak az országot hagyták le. Írtam nekik, azt válaszolták, ne nyugtalankodjak, a csomag Hollandiába megy először és ott tudják hova kell küldeni. De ha 50 napig nem kapok semmitakkor küldenek újat, vagy refund. Ezek szerint legyek nyugodt?"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
veterán
Sziasztok
Akarok rendelni a tmart.co.uk-ról egy kis rc quadrocoptert. Ha a Hong Kong-i raktárból rendelem akkor 12500, ha az US Warehouse-ból akkor 17000. Na most a kérdésem az lenne, hogyha az USA-ból rendelem meg, akkor onnan milyen postával jön? Csak mert ugyebár keresgéltem, de nincsen feltüntetve sehol sem.. Csak annyi hogy US vagy HK raktár.
Mert ha "US to International Free Shipping" akkor ugyanannyi idő mintha a HK raktárból jönne. Viszont ha "US Free Shipping (DHL)" akkor egyből fele annyi idő a szállítás..
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Anonymus23 #41757 üzenetére
Közbe rájöttem hogyha végigmegyek a megrendelésen, akkor fel van tüntetve a végén hogy milyen módon lehet kérni az adott országból. 17k-ba az van benne hogy USA-ból jön, free shippel. Ha DHL-el akarom, akkor arra még a 17k-ra rájön 4500 ft. Szóval csak azért drágább USA-ból, mert gondolom annyival drágább a raktározás, illetve ezzel az jár jól, aki ott lakik, és oda is rendeli.. Nem pedig nemzetközi rendelés. No sebaj.
Viszont ha már felmerült a DHL. Ha azzal rendelem meg az adott terméket, akkor a vám áfa ilyen hogy fog működni? A webshoptól kapott papír alapján állítja ki a DHL számomra a papírokat, vagy még a DHL plusszba bekéri a PayPal számlát?
Posta Vám Áfa kezeléséhez volt már "szerencsém" viszont DHL-nél nem tudom hogy működik ez.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Danex
addikt
Üdv, ha a BangGood-nál az UK raktárból rendelek, akkor az EU-n belüli vásárlásnak számít és akkor semmi adó, vám nem terheli igaz?
-
törölt tag
Esetleg tudtok olyan kinai boltról amelyik tart az európai raktárában lockpicket?
-
félisten
Olyan problémám van, hogy hiába kaptam tracking numbert, ha az a linken ahova be kell írni egyszerűen nem létezik. Ilyenkor mi van?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
beg
veterán
válasz #79563158 #41766 üzenetére
Próbáld az ebayen. Azért arra az engedély nélküliségre ne vegyél mérget. Az ilyenekre ugranak a koboldok. Szerk. megelőztek.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
törölt tag
A szakblog szerint legális behozni az EU-ból
Mellesleg munkához kellene. Néha ha social engineering felkérés van, akkor zártörés is lehet a scopeban, ezért kéne. eBay-t néztem, de gondoltam tudtok valami helyet, de azért köszi.
-
tonyrulez
őstag
válasz #79563158 #41770 üzenetére
Pontosabban nem, utolsó komment:
"Innentől kezdve, ha tetszik ha nem, MKEH engedély kell a behozatalhoz az EU területére magyarországon keresztül, avagy ha nincs, akkor visszaélés haditechnikai eszközzel. Tehát nem tilos, csak seggberúgnak ha nincs rá engedélyed( tárgyalási, tranzit, és forgalmi engedély)."4 8 15 16 23 42
-
törölt tag
A tisztázás kedvéért akkor megkérdem a NAV-ot, az lesz a legegyszerübb.
-
Laza...
addikt
-
llaszlo
veterán
Ha ibuygou-ról rendelek, free shippinggel, akkor feldobja a biztosítás lehetőségét +2USD-ért. A csomag elvesztése esetén 100USD-t visszatérítenek. A csomag értéke 10USD alatt van szóval nem látom értelmét a biztosításnak.
Pláne, hogy a PP-s fizetés esetén eleve biztosítva vagyok, hogyha elveszik a csomag. Akkor van értelme még ezért fizetni? -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Hamarosan kapható lesz elvileg a Xiaomi Mi Band karkötő.
Nézelődtem kicsit honnan lehetne beszerezni.Van egyszer egy xiaomishop.com (itt 20$-t írnak rá jelenleg) és egy xiaomiworld.com (itt pedig 13$-t). A xiaomiworld megbízható oldal? Ezt a két oldalt ugyanúgy a Xiaomi vezeti?
-
veector
senior tag
Sziasztok!
eBayen amikor egy termékhez meg van adva az Import charges, az azt jelenti, hogy itthon nem kell áfát+vámot fizetnem, hanem ezzel megfizetem?
-
jojoando
senior tag
válasz tonyrulez #41785 üzenetére
Hamá telefonról beszélünk ami LTE és garanciális, inkább maradok idehaza!
-
Kobe
veterán
sziasztok
kínából, svéd postán keresztül rendeltem egy kisebb csomagot. Eddig soha nem volt gondom ezzel a webáruházzal, viszont most a TN-re 17track.net Aug 11 óta nem mutat semmilyen állapotfrissítést. A magyar posta honlapja meg még nem ismeri fel a TNt.
A furi az hogy amiket ugyanaz nap rendeltem szintén kínából, már rég megjöttek. Ennél meg csak ennyit látok: 2014-08-11 00:00, The item admitted from the sender and handed over for dispatch., Mail Sorting Department, Rodūnios kelias 9, Vilnius
kezdhetek félni hogy ezt bebuktam ?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ante spanyol raktárasra kaptam a supporttól egy számot: ASM..... adott egy oldalt is, de azon sehogy nem tudom kibűvölni, hogy hol tart. www.asmred.com
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Szabie93
tag
válasz Mr.Csizmás #41790 üzenetére
Ante csomagot a TNT futár hozzá spanyolból, de én se tudtam követni a TN-t...
-
Szabie93
tag
válasz Mr.Csizmás #41793 üzenetére
Nekem 3-4 nap alatt itt volt, szóval ne félj napokba érkezik
-
llaszlo
veterán
válasz Mr.Csizmás #41790 üzenetére
Nem hittél nekem? Leírtam, hogy kapsz trackinget, de semmire sem lesz jó. Ne aggódj 6 nappal a feladás után nálad lesz a teló. Általában másnap postázzák, vagy ha hétvége van, akkor hétfőn.
bajaki:
MiBandet még nem. Csak mást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest