Új hozzászólás Aktív témák

  • KunEmber

    senior tag

    válasz 4Grider #69277 üzenetére

    Az első mondatodra: ja, azok csúnya dolgok, remélem minden így horgászó zsinórját előbb-utóbb elvágja majd egy lelkes futó, vagy kerékpáros.

    Amúgy pedig érdekes dolog az, amikor egy hatályos törvény betűjét felülírja egy szakmai civil szervezet által kiadott, évente változó szövegezésű, ki tudja, épp milyen úton kihirdetett "rend" - szigorítani lehet, enyhíteni nem, de "ki tudja épp milyen úton kihirdetett rend" : a jegyhez mellékelve van a horgászrend, tehát tudsz róla.

    1. A horgász a horgászat megkezdése előtt köteles megismerni és a horgászat során betartani a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.) és a végrehajtására kiadott 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet (Vhr.) rendelkezéseit, valamint a helyi horgászrend szabályait.

    3. A helyi horgászrend (HHR) a halgazdálkodási hasznosító (halgazdálkodásra jogosult) egy vagy több halgazdálkodási vízterületére és azon (azokon) valamennyi területi jegytípusára általánosan és speciálisan érvényes szabályok gyűjteménye, amely jogszabállyal, az OHR rendelkezéseivel és halgazdálkodási hatósági határozattal nem lehet ellentétes. Az aktuális évi helyi horgászrend kiadásának határideje a területi jegyek forgalmazásának kezdete, hatálya az aktuális évi OHR hatályával megegyező.

    6. A helyi horgászrend szabályai nem lehetnek ellentétesek a jogszabályi előírásokkal, ugyanakkor jogszabályi felhatalmazás alapján a halgazdálkodási hasznosító horgászszervezeteknek lehetőségük van szigorúbb korlátozások előírására, a halgazdálkodási hatóságoknak pedig enyhítések elrendelésére is.


    Kerek-perec le van írva, hogy lehet ilyet, sőt, még meg is kapod a jegy mellé. Akkor most miről is megy a polémia? Nyilván, a "közvetlen közelében" jelzőn majd elmatekozik a másodfokú bíróság, vagy kúria, ha nem sikerült meggyőzni az ellenőrt, majd a kormányhivatalt sem. Addig meg értsük úgy, ahogy a jogszabály megalkotói szándéka volt: ülj a botod mellett, vagy legalább legyél ott, ha fogás van. Vagy ilyesmi. :DDD

    http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

Új hozzászólás Aktív témák