Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokiii1
aktív tag
válasz Zoli bácsi #69446 üzenetére
Pár hete mellettem egy öreg pálinkás kukoricával fogott afrikai harcsát.
-
BogyóBP
addikt
válasz smokiii1 #69452 üzenetére
Öreg pálinkás, vagy Öreg, pálinkás ..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Daidalosz
kezdő
válasz smokiii1 #69452 üzenetére
Amikor még nem volt kitalálva a twister, egyszerű, fehér tejeszacskóból vágtunk hozzá hasonló formákat, és a horogra bandázsolva a jól ismert vermelőhelyeken (Mosoni Duna), csúszóólmos szerelékként kötve (kb 1 m hosszú zászlóval) "mártogattunk" vele. Fogtunk balint, jászt, domolykót, süllőt, ez oké. De fogtunk dévért, karikát, márnát, szilvaorrút is. És nem véletlenszerűen, hanem rendszeresen.
-
jansky1
senior tag
1 pontra a bronztól
-
BogyóBP
addikt
válasz smokiii1 #69464 üzenetére
Szerintem vicces volt
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sasa311
veterán
Feláll az ember, hogy a napernyőt megigazítsa aztán mindjárt mit művelnek az állatok!
[link]Ma sem azok a csipegetős kapások voltak, de megkértem az asszonyt, hogyha megint ki akarnék menni 36 fokban horgászni inkább üssön agyon
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #69459 üzenetére
Paptetűt már fárasztottad amikor rávágott a harcsa? Vagy csak rajta volt a horgon és még nem tekerted kifelé? Mikor majd a pontyra amit fárasztasz rávág az lesz a meglepetés Ritka, de képes rá, főleg tavasszal mikor nagyon eszik, vagy most ebben a vénasszonyok nyara időszakban ami jön .
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz horcsog #69469 üzenetére
Géb volt, nem paptetű. Ezt leszámítva már a kapás elején is rajta volt a harcsa, a kapás viszont csak olyan gébesen birizgáló volt, nem vehemens. Ebből én azt raktam össze, hogy az etetésen már fixálta a csontit és pinkit a géb, a gébet meg a harcsa. Mikor a géb lecsapott, egyből rávágott a harcsa is és szerintem a bevágáskor mindkettőt megakasztottam.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
galervin93
őstag
Na hát a hétvégi verseny botrányosan sikerült, fogtam vagy 30 deka snecit három óra alatt. Pedig máskor azért ki lehet penderíteni egy kilót is óránként. No de sebaj, maradt annyi kajám, hogy lesz mit szórni a Dunába. Délután, este lehet le is nézek.
Bár mostanában más jobban leköt, az elmúlt éjszaka istenkirályvolt.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BogyóBP
addikt
válasz galervin93 #69472 üzenetére
A nagy meteoroglógus, felraktad a metnet re is?
-
szgzuri
tag
Nagyon jó felvételek.
Idén nyáron többször láttam én is látványos villámokat horgászat közben.
A pesti Duna parton ülve szépen látszik, ahogy nyugat felől közeleg a zivatar.
Amikor már a mennydörgés halk morajlását is hallom a távolból, akkor gyors pakolás, és indulás haza. -
T J
tag
Üdv!
Leendő aquapóniába keresem a számomra ideális halfajtá(ka)t. Először csak ~ fél m3-es tartályba, később, ha működik, akár több m3 medencébe is akár.
A szempontjaim a következők lennének:
- kibírja télen a 3-5°C-ot,
- ne legyen szálkás,
- lehetőleg bármin, akár növényi hulladékon, áztatott gabonán, darán, levágott füvön, vízinövényen, vízi csigán... stb. eléljen
- lehetőleg ne legyen "iszap ízű" vagy "hal szagú", inkább az afrikai harcsához hasonló ízt, szálka- és szagmentességet preferálom.
- előny, ha igénytelen, szívós fajta, nem érzékeny a víz oxigén-szintjére, betegségekre ...
- méret kevésbé fontos, de ha még ez is belefér, akkor 1-3 kg közötti méret nekem megfelelne.Nem értek a halakhoz, csak most ismerkedek a témával. Amiket eddig kóstoltam:
- tükörpony - enyhén "iszap ízű", szálkás, nagyon zsíros (a szálka miatt gondolom a koi ponty is kiesett),
- amúr - nem rossz, de nagyon szálkás, és büdös maradt utána a kezem
- afrikai harcsa - ízre kiváló, szálka és szagmentes, DE nem bírná ki a téli hideget,
- hekk - finom, de sós vízi halLétezik a szempontjaimnak megfelelő halfajta?
Ha valaki tud linkelni valamilyen hal-adatbázist, ahol szűrővel lehet keresni fajták között, az is nagyon király lenne.
[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
Esetleg több fajta kombinálása is szóba jöhet, amikkel egy nagyobb, több tíz m3-es medencében beállítható lenne valamilyen egyensúly, némi többlet-termelődéssel a szálkamentes fajtából.
Ebben az esetben a növényevővel kezdenék amíg kicsi helyem van. Később a nagyobb helyen bejönne a képbe egy olyan fajta is, amit szívesebben ennék meg, ami lehetőleg minél jobban hasonlítson a számomra etalon afrikai harcsához.
-
koko52
nagyúr
-
sasa311
veterán
30 éve akvarizalok - nincs olyan fáj amit keresel és az 500 liter iszonyatosan kevés ilyen tervekhez. Komoly és költséges szurorendszer nélkülkb az 1000-1500 gramm / köbméter ami reális és önfenntartó.
Édesvízben a nem ragadozó fajok közül mind szálkás és "hal szagú".Ps: nem ettél még jó pontyot ha szerinted az Afrikai harcsa finom
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
koko52
nagyúr
válasz diablo1984 #69484 üzenetére
Minden elváráshoz nem ragaszkodhat.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
+1 pulyka, kacsa ilyen volt tizenéve, amíg be nem tiltották.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Zoli bácsi
őstag
Tegnap felnéztem ebéd után a Rábcára.
Nem sok mindenre számítottam, de ott nem vágták ki a nyárfákat, gondoltam legalább hűsön leszek. Legnagyobb gond volt, hogy az 5m-es Bolo volt elő, azt dobtam be a kocsiba, a kisebbet még föl sem szereltem. A fejem felett lévő ágak miatt lehet hogy néha illetlen szavak hagyhatták el az ajkamat.....
Pár marék etetőanyag beszórása után Bolo lett bevetve. Fagyasztott csemegekukoricából vettem ki egy jó marékkal még délelőtt, egy kiürült csalis tégelyben kitettem a napra. Hamar kiolvadt, vártam még, hogy kissé kiszáradjon. Mikor ráncosodott erősen, kevés mangós locsolóval megküldtem, majd lezártam, hadd szívja magába.
Vagy a tuning kukoricám, vagy a közeledő front miatt megőrültek a halak....Mint a tavaszi kárászinváziókor, minden úsztatás egy kárász. Ezek a szép tenyeres, fél kiló körüli példányok jöttek. Ritkán beesett kicsi kárász, dévér, domolykó. Sajnos szemetes, akadós a Rábca, hamar elértem a betépett horgok után az igerküszöböt, hogy feederre váltsak.
Feeder is jól működött, bár kevesebb halat ad az úsztatásnál, gyakorlatilag nem tépek be horgot, egy helyre dobok. Egyre közelebb dörgött, erősen felhősödött, sötétedett, szúnyogok is támadásba lendültek...Amikor a békák nekiálltak kuruttyolni, nekiálltam pakolni, fél ötre bepakoltam, el is eredt az eső, elindultam haza. Persze itthon szinte egy csepp sem volt....
Képek:
Horgászhelyem a zsilipről. Jó hogy meghagyták a fákat. Elfelejtek fűrészt vinni, egy kar vastagságú akác ág lefűrészelésével nem akadnák el a bolókkal.....
Ennek a növénynek a tömeges virágzása jelzi számomra, hogy hamarosan vége van a nyárnak..... (hűvös szelek járnak, a gyerekek kocsma helyett iskolába járnak )
Akadálytalanul folyik át a zsilipen a víz, leengedték. Sosem tudom milyen vízállás fogad a Rábcán, számomra megfejthetetlen rejtély, hogy néha miért 40cm vizet hagynak. Ez így most jól horgászható. Összepakolás után fotóztam, látszik az eső is talán a vízen:
Kárászt nem fotóztam, egyrészt látott mindenki, másik meg hogy amilyen agresszíven ettek, akasztás után úgy megindultak, pár másodpercig mindig azt hittem nagyobb a hal....
A horgot kiakasztani is elég volt, úgy ficánkoltak, nem hogy fotózni... -
KunEmber
senior tag
T J! Magam nem foglalkoztam a témával és csak néhány cikket olvastam el, néhány videót néztem meg. Az esetek többségében a tilápia, azon belül is a nílusi tilápia kerül szóba. Mindenevő, más fajokkal jól tartható, finom. Cserébe 10 fok alatt asszem megdöglik.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #69470 üzenetére
Vagy akkor kapta el amikor bevágással megemelted a "csalihalat". A bevágás pillanata után azonnal. Süllőzésnél jártam úgy már menni akartam , fenekeztem. Abban a pillanatban ahogy megemeltem a cuccot , hogy kitekerem bumm rávágott valami rendes jószág, és már szólt a fék. Nem tudom mi volt mert szinte azonnal elment de esélyes harcsa vagy nagy csuka, nem hiszem süllő volt ha viszont az akkor rendes példány.
A legkülönösebb fogásom amikor legjobban meglepődtem ponty csukázás közben. De úgy két úszós csukázó viszonylag közel egymáshoz. Kapás az egyiken aztán kapás a másikon. Egyiken bevágtam, nagy húzás itt a nagy csuka de valahogy olyan furcsa volt az egész mozgása . Kb olyan 4 kilós ponty volt amit valaki megakasztott, megtépte és húzott maga után etetőkosarat hosszú zsinórt, belekeveredett mindkét csukázóba.
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
-
galervin93
őstag
válasz BogyóBP #69473 üzenetére
Természetesen. Kölyökkorom óta sasolom a légkört, a Metneten meg sokan személyesen is ismerjük egymást, akad jó pár hivatásos meteorológus is a társaságban, pl. hogy csak egy ismert nevet mondjak, Tóth Tamás.
#69474 szgzuri
De jó is az, én ilyenkor is szoktam nyomin a pecát, bár tény és való hogy nem épp veszélytelen a dolog.#69475 Sungoo
99%-ban onnan is fog jönni mindig, hisz a nyugati az uralkodó áramlás itt Kelet-Közép-Európában (is), ritka a más jellegű front itthon. (Nem összekeverendő a hidegfront a "honnan jött a zivatar" kérdéssel, utóbbit jóval kisebb hatások is irányíthatják, mint egy hidegfront.)#69495 koko52
Én a minap halas pellettel, viszonylag könnyebb matchbottal fogtam egy kisebb szürkét, jól megdolgoztatott.#69492 Zoli bácsi
Csak a szokásos, szeretem a képeid, beszámolóid, köszönet érte!#69496 Sungoo
Valóban, de tegyük hozzá hogy azon a fotón van legalább 5-10 percnyi villámtevékenység (ha nem több), és az van egy képre helyezve, nekem 10-15 mp-es időkkel készültek tegnap a fotóim, nem kellett több képet egymásra pakolni a látványért, mert 5-10 másodpercenként villámlott, rengeteg energia volt a légkörben.
Ma délután-este is lehet buláj, de főleg a Dunántúl északi felén. Fényképező élesítve.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #69497 üzenetére
Télen viszont a legtöbbször kelet-északkeleti irányból jön a zimankó.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Grillo
őstag
válasz diablo1984 #69484 üzenetére
A csirke szereti a füvet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest