Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandib0y
csendes tag
Sziasztok,
Fogási napló helyes kitöltése: a 8-37. oldalakra, a 38. oldalra, illetve a 42-43. oldalakra kell írnom bármit is abban az esetben, ha sehol nem tartottam meg halat? (mindig vissza szoktam engedni) A területek neveit, víztérkódjait be kell írni üresen hagyott halmennyiséggel?
Köszönöm!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nemrégiben kicsit felujitottam a felszerelést, vettem egy Daiwa quiver botot (
Daiwa N'ZON Light Feeder 3,3m 60g ) én csak így hivom a hossza miatt mert még nem feeder de már nem picker , és rá egy DAIWA 19 TDM 4012QD orsót ami remekül passzol rá ( így a súlypont egészen közel majdnem az EVA kapucninál van. Ezt úgy szoktam mérni hogy a botot orsóstúl a mutató ujjamra helyezem libikóka elven és azon a ponton ahol nem dől se előre se hátra ott van a súlypont. Emlékeim szerint ez minél közelebb van az orsóhoz annál jobb.) Nos a lényegre térve vettem egy úszós botot is aminél egy daiwa aqualite power match lett 3.90 es méretbe, erre majd egy Ryobi Zauber GT Match 4000 kerül majd viszont több hasonlo méretű orsóval probálva is a bot fejnehéznek tűnik. Rátettem kiváncsiságból egy nagyobb 50 es orsót de még ott is kimondottan nehéznek tűnt az egész bot, fogása kényelmetlen volt, kézbentartva pedig fárasztó (lehet a hossza miatt). A régi Nevis botom nehezebb ennél de mégis könnyebbnek érzem noha az csak 3.60 as. Nemtudom mi lehet a gond, úgyis majd élesben dől el még nem is nagyon volt kibontva a bot benne van a botzsákban. Érdemes egy könnyebb match botot néznem? Ötlet? Tipp? Lehet valamit nem néztem.[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
Évek óta úgy adom le a fogási naplót, hogy csak a napokat összesítem, és ennyi, mindig elfogadják.
-
@mriya@
őstag
válasz Zoli bácsi #63807 üzenetére
En elviszem a megengedett mennyiseget, a szomszed rokkantnyugdijas hazaspar nagy oromere.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #63795 üzenetére
Na, megoldódott a gond.
Már éppen be akartam hajítani az orsót az alkatrészes dobozba, de összeraktam megtekergettem..... Tökéletes. Kiszáradt a benzin, teljesen jól működik. Adtam neki még csepp olajat, darálás mentesen, szépen fut, visszaforgásgátló is azonnal reagál.
Azt hiszem rájöttem mi lehetett a gond. Egy fém közdarab, persely van a visszaforgásgátló alatt. Ezt valamikor, mikor az orsót szereltem, zsíros kézzel (Mármint gépzsír) megfogtam. Most hidegben keményebb a zsír, szinte ragadt ez a persely, ahogy megfogtam. Ez lehetett a baj. Ezt is szárazra töröltem, természetesen.
Mindegy, visszaforgásgátló hibára a megoldás: Visszaforgásgátlót fél deci benzinben kimosni, 24 órát szárítani, két csepp olajat rá, és lehet összerakni...
Mondjuk ezekbe az olcsó orsókba nyitott csapágyakat raknak, orsónyakba is, szóval esélyes hogy zsír kerül ide, főleg ilyen szétszedős-zsírozgatós-téli karbantartós embereknél mint én
Ha már csavarhúzó volt a kezembe, a tegnapi telepicker botra feltett párezres Silstar [link] orsó fékcsillagját szétszedtem.
Szokásos átalakítás, rugót kivettem, két kicsi anyacsavar egymás mellett pont ezt a távot adja. Satuba fogtam az anyákat, a menetet kifúrtam, így már rácsúszik az orsó tengelyére. Összeraktam...Lett egy gyorsfékes orsó. A hatást fokoztam azzal, hogy még egy filc és egy fém lamellát betettem a dobba, így négy filc és négy fém lamella van benne. A fémdobba nem lehetne így belerakni, nem lehetne helyére tenni a leszorító rugót. De én a műanyagdobot használom az orsón, a fémet egyszer leejtettem, megsérült a pereme, inkább nem használom, illetve a súly is kevesebb így. Itt ennyi lamellát is le tudtam szorítani a rugóval, minimális ügyeskedéssel, kissé összenyomtam a lamellákat míg a helyére nem kattant a rugó. Egyrészt lett egy gyorsfékem, olyan fél fordulat a fárasztó és a laza állás közt, de azt hiszem fontosabb, hogy precízebbnek érzem a féket, finomabban szabályozható, ezekkel a kis lamellákkal azért nem olyan precíz a fék, mint egy óriáslamellás orsónál. -
Zoli bácsi
őstag
Mentem délután egy kört a Hanyba, asszon' pajtás azt mondta nézzünk ki a Király tóhoz, sétálhatnékja van.
A legenda szerint ebben a tóban fogták a halászok a Hany Istókot. A tó nem is igazán látszik, teljesen benőtte a nád, meg a növények. Pár éve a közepén meg volt egy egybefüggő vízterület, de mára azt is benőtte a nád.
Megnéztem a Csatornát a tó után, a Hansági-Főcsatornát, télen eltűnt a burjánzó vízinövényzet, egész horgászhatónak tűnik. Közeljövőben felkeresem egy bólós peccantásra.
Képen az Andaui híd. Bal oldal Ausztria, jobbról M.O. Járványhelyzet miatt le van zárva, az osztrákok itt szoktak átbicajozni.
Járványveszély miatt zárva.
Hazafele még megnéztem a Rábcát. Pontosabban a Rábca kezdetét, ahol a Kis-Rába összefolyik a Répcével. Itt is szoktam pecázni.
Egy pecást láttam a Rábca parton, a Csatorna mellett kilométereket autóztam, senki nem volt, sógorék oldalán sem. Legközelebb viszek pecabotot is. Sárkányt meg nem.
Offba teszem, mert nem pecás, vagyis azért vízpart.
Hátha más még így sem jutott víz közelbe, mint én. -
galervin93
őstag
válasz Zoli bácsi #63810 üzenetére
Nyugodtan mehet legközelebb ON-ba is! Köszi a beszámolót, még monitor mögül is élmény.
Mi ma a Soroksári-Dunához mentünk kutyut sétáltatni és pihizni, meg persze fél szemem a vízen is volt, és hát nagyon bizsergett a tenyerem a víz láttán. A hét második felében remélhetőleg meg is tudok ejteni egy pecát, finom klasszik feeder a terv, a célhal pedig a keszeg, RSD vagy Házirét, még nem tudom mi legyen.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
@mriya@
őstag
Legközelebb ne tedd off-ba!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #63811 üzenetére
Cimbi lent volt Őrbottyánban, három kapása volt.
Egy hal megtépte, egy leakadt, egy kis másfeles meglett.
Hét végére hideget mondanak.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
BogyóBP
addikt
válasz @mriya@ #63813 üzenetére
Igen sajnos és ez szomorú, de hát ez van legalább van idő az idényre felkészülni. Van ajánlott matchbot? Nemtudom a pellet waggler és a matchbot között mi a különbség talán a dobosúly nem? Mondjuk matchbotot azt olvastam mártogatásra is lehet használni, állitolag nagyon élmény, vagy arra inkább egy keményebb feeder jobb pl egy MH? Én mondjuk úgy csinálnám hogy pálca ólom 5-6g os a kihallal együtt kb 15g os lehet az egész, szerintem így hidegben rongyá fognám magam bár dunán nemtudom van e értelme ott elég sok az akadó, dunán ti hova mennétek ahol még mondjuk feederezni is lehet?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
vendingo
veterán
Nagyon irigyellek, hogy ennyi folyó van felétek. Nekem már csömöröm van az egyesületi vízektől, a rengeteg kirándulótól. Egyedül a fertőbe torkolló rákospatakon tudtam kikapcsolódni, még ha halat nem is fogtam, de most az építkezés miatt rémálom lett. Semmi jó vadvíz nincsen felénk, csak a fertő, de azt csak csónakkal lehet horgászni. Annyira gáz, hogy itt a hatalmas fertő, de a nád miatt elérhetetlen partról. Az egyik legjobb vadvíz hazánkban hatalmas halakkal, a legjobb ragadozó állománnyal.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
Szokott valaki ilyen (csalitüskés mono előke) horogelőkét kötni? Az elején mikor a csalitüskével köti, azt mondja, hogy végfület köt, de csak egyszer veszi át rajta a tüskét. Végfülnél nem duplán csináljuk, hogy ne csússzon a csomó előre? Értem, hogy a horogszáron alá is meg fölé is kerül menet, így az nem engedi szétcsúszni, de attól még nem végfül kötés.
-
sasa311
veterán
válasz jansky1 #63816 üzenetére
Én feederhez szoktam, nem igazán használok fonottat, ezért ez kézenfekvő.
Simán egy csomót kötsz a duplán vett zsinóron, így lesz egy hurok, meghúzod és kész. Nem nagyon csúszik el, mert semmiféle erőhatás nem éri. Felül ugyea horogktés "megállítja" a zsinórt, alul meg nem ráncigálod, mint egy hagyományos hajszálelőkét, csak rászúrod a tüskére a csalit, amitől nem csúszik el.Amúgy ez így elméletben jó ötletnek tűnik, hogy szabadon mozog a tüske, de nekem idővel "megpördőrik" és össze vissza gubancolódik, úgyhogy sokszor már sima clinch csomóval felkötöm a tüskét osz't jónapot, nem igazán érzem a különbséget. Mondjuk tüskét amúgy is csak akor használok ha olyan a csali amit nem lehet a sima hajszálra felhúzni.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
őstag
Na horgászboltos ismerős szerint szombaton már egész jól lehetett fogni a keszeget az RSD-n, Csőhídin. Juhé. Kár a hétvégi lehűlésért, pedig ezek a 10-15 fokos nappalok már elég jól húznák a vízhőt. No sebaj, előbb-utóbb majd csak eltakarodik a hideg.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Kukoricát és a búzát meddig szoktátok főzni, vagy meddig kell főzni? A neten szétnézve több főzési időt találtam. Ugyan úgy a főzés előtti áztatásra is van hogy 1 napot van hogy két napot írnak, van hogy csak pár órát.
Ja és etetésre szeretném készíteni. -
csababarca
őstag
válasz vihartigris #63822 üzenetére
nem mai napon engedik fel a holtágakat?
ezt az infot kaptam még február közepén.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
vihartigris
őstag
válasz csababarca #63825 üzenetére
Ezt nem tudom, én csak kinéztem a szép, napos időben a folyóra.
bármi reciproka a semmi
-
csababarca
őstag
válasz vihartigris #63826 üzenetére
Majd akkor hétvégén kiderül.
Kíváncsi vagyom az időjárásra, lehűlést mond, de hátha nem túl drasztikus lesz.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #63821 üzenetére
Én voltam tegnap is ma is a Csőhídin . Van hal . Tegnap 4 en voltunk mindannyian fogtunk , nem ütemre de jött. Ma kb 2,5 órát voltam lent és ma is jól fogtam . Ma csak rakó Tegnap feedereztem is egy keveset és nem hagytak élni Match bottal is fogtam pár darabot tegnap .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
dik
őstag
válasz vihartigris #63822 üzenetére
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
galervin93
őstag
válasz Atis45 #63823 üzenetére
Én nem főzöm, csak ráöntöm a forrásban lévő vizet, és hagyom benne kihűlni, illetve a későbbiekben ebben ázni. Ha rövid idő alatt el akarom használni az egész mennyiséget, akkor kap kefírt vagy tejet, ha hosszabb időre kell (mindig kiveszem belőle a szükséges mennyiséget), akkor csak simán ebben a vízben ázik.
hermanyi.
Ez jó hír. Megfordult a match is a fejemben, de elsőre maradok a feedernél, aztán ha kiélvezkedtem magam az első keszegekkel, jöhet az úszós peca. Idén most már tényleg próbálok ráfeküdni a matchre, holnap ugrok haza a jegyért, aztán nem kell horror napijegy áron pecázni végre.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #63830 üzenetére
Tegnap szenvedés volt a match . Ment a víz egész rendesen . Ma viszont maga lett volna az álom ,de nem vittem magammal .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
BogyóBP
addikt
válasz galervin93 #63832 üzenetére
Én folyovizen biztos lapos cralusso verseny úszóval mennék azt nem sodorja úgy el és hamarabb beáll mint egy match carbonszálas vagy egy waggler. A sima spagetti testü wagglerekkel nemtudom mi a helyzet sodródó vizen még nem horgásztam vele ott. Általában ilyen vizre ezeket a bunkótestü home made uszókat láttam hogy használják. 6-8g os kb.
-
sasa311
veterán
Én a búzát nem főzöm, csak beáztatom. 24 óra alatt úgy is teljesen felpuhul.
A (takarmány)kukoricát általában egy napot áztatom utána pedig 2-3 órát főzöm kis lángon. Addig szoktam amíg vagy kezdenek szétnyílni a szemek vagy még épp nem nyíltak szét, de ha finomam megnyomod már szétnyílik.A főzési idő azért változó, mert függ a magtól, korától, fajtától, stb... Van olyan kukorica ami 2 óra alatt szétfő, más fajta meg 2 óra után olyan, hogy a horogra alig lehet feltűzni.
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #63832 üzenetére
8-16g ig Fix wagller . Attól függ mennyire megy a víz . Ma a 8-10g elég lett volna tegnap a 14 is necces volt ,de csak UL pálca volt nálam . Távolság az a szabvány 25-30m . Most lent van a víz hiányzik belőle vagy 30cm
BogyóBP
Lapos úszó az rakora vagy bolora való nem match botra . RSD-n másképpen oldod meg a lassítást match botnál .
Cralusso laposoknál pedig vannak sokkal érzékenyebb finomabb lapos úszók . Igaz 15g föl felfelé cralusso rayt használok Nagydunára . Próbáltam a torpedót és a torpedó tuningot is de nagyon buta, lassú .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #63835 üzenetére
Aha, 8-16, az jó. Miben nyilvánul meg, hogy egy adott vízsebességhez kicsi egy úszó? Mi az amit egy "jó méretűvel" meg tudsz csinálni, míg egy kicsivel már nem?
Ez az enyhén áramló vízben matchezés nagyon jó bulinak tűnik, csak melegedjen már víz.[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #63836 üzenetére
nem tudod kellően vissza lassítani az úsztatást kis úszóval .
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #63835 üzenetére
Akkor match botra melyik úszót érdemes rakni dunai pecánál ahol sodor a víz? Ti az etetést hogy oldjátok meg ilyen helyeken? Ugyebár a sodrás mindent elvisz és van BP-n olyan dunaszkasz ami nem akados? nem akad bele kispolszky, porszivó, hulla stb be..
-
BogyóBP
addikt
válasz #56268288 #63839 üzenetére
Én nem de ismerősöm igen..
-
A Zéé
addikt
válasz BogyóBP #63838 üzenetére
Sima fém szárú úszót, pl. ilyeneket, vagy a klasszikus Bolognai úszókat. Vízmélységtől, sodrástól függően 10g körül szoktam én használni. Etetni meg úgy, hogy pár percenként rádobsz 1-1 gombócot a sávra, amit meghorgászol. De ha olyanok a körülmények, akkor drótkosárral is szokás a Dunán etetni.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
sasa311
veterán
válasz Atis45 #63841 üzenetére
Valójában nem az eltelítés a különbség, hanem az, hogy milyen gyorsan emésztik meg. A főzött mag könnyebben, gyorsabban emészhető.
Pont ezért ha csak nem valami durva több napos pecáról van szó én sokkal szívesebben etetek gyakran piciket. A nagy etetést peca közben nem is értem, gyakran látom emberek beküldenek egy fél vödör kukoricát aztán ül egész nap és morog, hogy nincs kapás. Persze, hogy nincs, még nyáron 20+ fokos vízben is 5-6 óra, hideg vízben meg a duplájra / triplája amíg a hal megemészti a kaját. Ebből nekem azért az jön le, hogy vagy előző nap etet az ember egy helyet vagy ha aznap horgászik akkor nem kell alapozni...[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Ha nem akarod teljesen puhára főzni akkor jó megoldás egy zárható vödörbe teszed a magot és ráöntött a forró vizet . Lezárod és órákig tart míg kihűl. Ha puhára akarom főzni van egy öreg kuktám amit lenyúltam a konyhából. Abba főzöm kb fél órát-órát attól függ milyen mag és utána abba hagyom kihűlni . Kuktás megoldás hátránya nem tudsz nagy mennyiséget így elkészíteni , félig szoktam max tölteni nehogy baleset legyen vagy elforrjon róla a víz .
Vsz még korai most etetned maggal. Bár ha ponty a célod ezek a telepítettek talán már most ráállnak de hideg még a víz vsz. Áprilistól inkább jobb ötlet maggal etetni vsz.
-
jansky1
senior tag
MOHOSZ közleményt olvastátok? Mit szóltok? Engem nem kínoz ez az éjszakai horgászat tiltása, szóval nekem mindegy.
-
Atis45
aktív tag
válasz horcsog #63847 üzenetére
Nem mostani horgászatra érdeklődök, hanem csak úgy álltalába. Holnap kimegyek két-három órára, de csak azért hogy az elvonási tünetek enyhüljenek. Pedig nem vagyok egy nagy fanatikus horgász, de már azért mennék. És nem is viszek szinte semmit, csak egy úszós botot és egy doboz csontit. Meg persze a horgászdoboz, merítő.
-
saen
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest