Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vitee

    aktív tag

    válasz Interceptor #41767 üzenetére

    En is sokaig sunline es egyeb draga fluoro zsinorokat vettem pergetni, aminek 25-35-50 metere par ezer forint. De a Kalandban talaltam egy olcso es ugyan olyan jo alternativat. Daiwa Infinity Floorit Super Soft 18ft metere. 100m - 1800ft... Szoval boven-boven jobban megeri mint a draga tarsai, kapsz 4szer annyi mennyiseget es minosegben is van olyan jo. Ha szakad akkor a kotesnel vagy a kapocsnal. 26-os a legkisebb meret, ez boven jo sugerre, balinra, kovesre.
    En mar mindenfele pergeteshez kotok fluoro eloket. Az obol es az elo Duna is nagyon koves, retkes. Ez jobban birja a koveket, seruleseket mint a szimpla fozsinor. En uni to uni kotessel szoktam osszekotni, fozsinor szinte soha nem szakad, megmarad a kotes es ott szakad a kotes toveben. Arrol nem is beszelve, hogy ha elakadsz sokszor jol jon, hogy van nyulasa a fluoronak a fonottal szemben.
    Az hogy latja-e a hal a fozsinort. Ha eszik, akkor eszik, akkor leszarja a zsinor szinet, lehet egyebkent is. Feketesugernel viszont volt olyan, hogy mi Baratnonmel kotottunk eloket, haver direkt nem. O nem fogott semmit amig mi tobbet is. En a kevesbe serulekenyseg miatt - ha serul is nem a fozsinorbol kell vagdosni, jol jon neha a nyulasa, durva akasztasnal tud szakadni a zsinor, az eloke nyulik, igy lehet meguszod - satobbi miatt hasznalom :)
    Nanofil nagyon jo dolog, rohadt nagyot lehet vele dobni, vagja a vizet, a szel nem kap bele annyira. Viszont nagyon nagyon gyenge es serulekeny.
    Vegigdobaltam vele egy szezont (10-es nano volt) az obolben es az elo Dunan, de ha elakadtam akkor vagy usztam es masztab be a csali utan, vagy odaszakitottam. Irto gyenge zsinor. A koveket, sot semmi serulest nem igazan toleral. Ezt kikuszobolendo hasznaltam fluoro zsinort. 1m koruli hossz, igy eleg azt cserelgetni ha serul. Igy mar boven erosebb, mivel nyulik helyette a fluoro, nem pattan el rogton, amint kicsit erosebben rafeszitesz.
    08-as 10-es 14-es kozotti fonottak amikkel dobalok, ehhez meg pont jo a 26-os eloke. Igy a uni to uni meg siman atmegy a mikrogyurukon is. Igaz a fluorobol csak 4-5 menetet szoktam, a fonottbol tobbet, igy nem olyan nagy a csomo.

    Ui: mivel most leginkabb multizok, en nem is vennek elore kotott eloket, mivel nagyon rovid zaszloval dobalok. Ebben a meretben teljesen felesleges. Kovesre, balinra, sugerre nem tartom letfontossagunak a merev vastagabb krimpelt eloket, arrol nem is beszelve, hogy akar Alirol is veszel egy krimpelofogot, huvelyt, meg zsinort es csinalsz magadnak par perc alatt :D es toredeke aron megvan mint amiert adjak...

    [ Szerkesztve ]

    "Life before death, strength before weakness, journey before destination."

Új hozzászólás Aktív témák