Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz Hasaggymeg #285817 üzenetére

    Lehet hogy háttal ülök a tévének, de ez nem baj, mert csak propagandát nyomnak rajta, és kiégne tőle az agyam. :DDD

    Ahogy mondtam, teljes mértékben irreleváns számomra, hogy a két szélső tányéron nem tudok hátul mindent váltani, mint ahogy az is.hogy vannak közel azonos fokozatok.
    Nem vagyok fokozatszámb*zi sem, már a '90-es években is gáznak tartottam amikor valaki azon púposkodott, hogy a 18 sebesség az p*csafüst, bezzeg a 21 az mennyivel menőbb.

    Nekem az számít, hogy van 48/11, meg 26/34 a két szélen, és a kettő közt valahol megvan minden más egyéb áttétel is, ami nekem kellhet.
    Hogy e között a két szélső érték közt lehessen mozogni, azt műszakilag csak úgy lehetett megoldani, ha vannak közben hasonló ( redundáns ) áttételek is, ez tulajdonság, nem hiba.
    Épp azért váltottam 3x7-ről 3x9-re, mert hátul időnként kevés volt a 28 fog.

    Biztos van, akinek elég az 1x12, nekem mind az első, mind a hátsó sorom egyenletesen el szokott kopni, mert használok minden fokozatot. Elöl a 48, hátul a 34 ( régebben 28 ) nyilván nem annyira, de nem azért, mert nem használom, hanem mert azoknak a legnagyobb a kerületük, tehát a fajlagos terhelésük a legkisebb.

    A tányérok közül nekem ( is ) a középső kopik el a legjobban, de nem azért, mert azt használom a legtöbbet ( éppenséggel a 48-ast km-ben többet ), hanem mert azt használom emelkedőn, meg terepen leggyakrabban, így terhelésből és koszból is annak jut a legtöbb.
    Ergo téves volna a kopásból azt a következtetést levonni, hogy akkor a legnagyobb meg a legkisebb tányér nem is kell nekem.
    Sokkal inkább az a konklúzió, hogy a középső tányérból egy polccal magasabbról kell választani. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák