Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Csokicsibesz #257226 üzenetére

    Megpróbálom összeszedni a lényeget röviden és tömören.

    Már februárban neveztem, de nem úgy sikerült a tavasz, ahogy szerettem volna, térd gondok, sok meló, kevesebb tekerés fért bele. A nevezésnél nem kell választani, hogy melyik távon indulsz, hanem a verseny közben döntöd el, hogy a 60/84/123 km-t választod (ki vannak jelölve az elágazások). Nekem az nagy célom a 84 km lett volna 2450 szinttel, de nem lett reális sajnos, úgyhogy a 60 km/1690 szintet teljesítettem.
    Pénteken átvettük a rajtcsomagot, rajtszámot, nagyon profi és gördülékeny minden, a rajtcsomag bőséges (kulacs, gél, nápolyi, más snack, programfüzetek, kupon a libegőhöz (cable car) 50% kedvezményre) plusz egy Gobik márkájú, jó minőségű Dolomiti Superbike-os mez járt mindenkinek (kb itt visszajött a 90 eurós nevezésem ára). Plusz bejártuk az első 3-4 km-t, meg az utolsó 4-5 kilit, hogy nagyjából tudjuk, mire számíthatunk.
    Szombaton 7:30-8:10 között 10 percenként rajtblokkokba voltunk beosztva, 2200 ember összesen 4 csoportba, és így indultunk az első mászásra (másfél km felvezető után 6 km/500-520m szint), én a 3. Blokkba kerültem. A verseny első 13 km-re az, amin lehetne mit csiszolni az első elágazóig, ahol külön válnak a távok, mert addig elég nagy a tumultus, felfelé elég lassan lehetett haladni, ami nem baj erő beosztás szempontjából, de a felfelén plusz utána egy 6-800 M hosszú trailes részen ahol kb megálltunk és egyik lábbal kicsatolva loktem magam előre, mert nem lehetett haladni, benne maradt egy 6-8 perc biztosan a pályában. De annyira nem izgatott a dolog, mert inkább csak a biztos jó teljesítés és az élmény motivált. Szóval az első nagy mászás után jött egy 8-10 km hullámvasút terepen, ami élvezetes volt eléggé ilyen schotteres úton, néha kicsit kovesebb talajon. Aztán a 60-as távra elágazásnál elfordulva egy nagyrészt aszfaltos DH le a hegyről Tobblachba, ahol indult a pálya következő része, egy kb 15 km hosszú, murvás útszakasz a völgyben, igazi sunyi rész mert végig ilyen 1,5-2-3% emelkedik, csak azt látod hogy szinte alig emelkedik, de nem haladsz. Na itt kellett türelmesnek lenni, hogy ne toljam túl, mert ez után egy egynyomos hullámvasutas átkötő rész után kezdődött a második nagy mászás (a többi távon az utolsó nagy mászás), ami a Prato Piazza-ra (Rifugio Prato Piazza google mapsen) megy fel 2000 méter fölé, kb 7,5-8 km hosszú átlag 8% és nem lankad közben, végig full egyenletes, jól tempozható de kegyetlen emelkedő. Viszont végig tökéletes idő volt és az a látvány ami fent fogad az elképesztő, tényleg ilyen katartikus ahogy felér az ember a sziklás csúcsok közé. Innen még van egy jó 16 km lefelé + a végén hullámvasút. A mászás vége már nem esett jól, bár egész sokat tudtam előzni felfelé, de ami utána jön köves lefelé, sokszor ilyen okolnyi, fejnyi kövek között kell menni 2-3 km-t lefelé, az alapból görcs szélén álló vádlim plusz a csuklóm de mindenem úgy beállt lefelé HT-vel, hogy brutálisan. És elképesztő ahogy a helyiek meg a profik itt mennek lefelé, brutál tempót tudnak. Aztán szelídült a terep, Graveles vagy schotteres utak jöttek, egy kis aszfalt, volt egy kis murvás-koves illetve ilyen gyökeres rövid single track is, az utolsó 3-4 km pedig aszfalt/füves út be a városba. Összességében az első 10-12 km-t leszámítva (vagy ha korábbi rajt blokkba kerül az ember), tökéletes szervezés, a frissítő pontok kínálata nagyszerű (víz, ISO, banán, többféle süti, gélek, Cola, gyors kiszolgálás), a pálya ritmusa nagyon jó, az utolsó 10-12 km pedig tényleg nagyon élvezetes.
    Nekem nagyon nagy élmény volt az egész, hihetetlen milyen kultusza van itt a bringázásnak. 3 óra 40 perc alatt értem be, ami nem egy nagy durranás, 16,2 km/H átlag a 60 km/1690 szintre, de nem toltam túl (153 AVG HR úgy hogy 206 a maxom, 178-nal feljebb nem is engedtem, 170 felett is csak 1-2 percet voltam), de ezek a hosszú meredek emelkedők így is gyilkosak. Szóval én ajánlom mindenkinek, megéri kipróbálni, nagy élmény volt. :B

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák