Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Ringman #251643 üzenetére

    A korlátozottat tedd idézőjelbe. Szerintem nincs olyan ember aki a szorzóváltó összes kombinációját használja. Tripla tányér esetén még ott vannak a "tiltott" kombinációk. Minél edzetebb valaki, annál jobban nem kell a (leg)kisebb tányér. Ahogy látom/hallom versenyen használták sokan a nagyon nehéz terepen a kis tányért ha nagyon kellett. Érdekes módon ahogy kikopott úgy ugyanúgy tudnak menni versenyen. Szerintem egy 1x10 vagy 1x11 is bőven elég egy átlag bringásnak, csak elől kell kitalálni, hogy mekkora kell. Átlagban 32T szokott elől lenni, aki edzetebb az rak 34/36/38 valamelyikét. De legyen 1x12 ott meg a 11-50 bőven elég.

    Egyébként az is baj, ha túlkönnyíti az ember a tekerést ahelyett, hogy megszokná és erősödne. Párszor nehéz lenne felmenni például, de egy idő után már nem kellene kis tányér.

    A tripla tányér meg abszolút elavult, nem hiszem, hogy tartósan valaki tudna értelmes pedálfordulattal 48 vagy 46-ot kitekerni, pláne terepen. Nem véletlenül kopik ki lassan teljesen. Trekking vonalon meg eladják a vackokat, de előbb-utóbb ott is ki fog kopni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák