Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Tin #248757 üzenetére

    Nem attól fejlődsz, hogy minden alkalommal széthajtod magad. Vagyis de, egy ideig, aztán 2-3 hónap után jönni fog a plató, és onnan se előre se hátra tovább, és el fog menni a kedved. Jól írta mindenki, alapállókepességet kell fejleszteni, a max pulzus 60-75% között. Akkor kell magasabb intenzitása váltani, ha ettől már nem fejlődsz (Hatékony Terhelési Minimum elve, idézve: ("angolul: Minimum Effective Dose, MED).Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy adott sportoló esetében mindig azt a legalacsonyabb terhelést (pl. intenzitást) válasszuk legmagasabb ingerként, ami még alkalmazkodást vált ki a szervezetében - vagyis, amitől még fejlődik az illető"). Hogyha így végig ment 3-4 hónap és esetleg tudod növelni az edzések időtartamat fokozatosan, akkor lehet váltani feljebb. Persze, hogy ne legyen nagyon monoton, 2-3 hetente beleférhet egy intenzívebb tekerés de ésszel. :B

    Szerkesztés: és ha már megvan az alapállókepesség elégséges szintje, akkor sem mindig kell intenzíven menni, akkor jön be a 80-20 arány - 80% alap, 20% intenzív.

    [ Szerkesztve ]

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák