Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz andrisbandi #242091 üzenetére

    Egy videón azt láttam, hogy kiveszik a nyeregcsövet és az ujjbegyre tesznek borsónyi zsírt és beledugják az ujjukat a lyukba és belül körbekenik. Én is így tettem.

    Még keresgéltem a neten és akkor feljött a találatok között az angol wikipedia:
    Az ülésoszlop átmérője általában 22 mm-től 35 mm-ig terjed, 0,2 mm-es lépésekben. A leggyakoribb méret 27,2 mm (1,07 hüvelyk) a legtöbb kerékpár esetében, különösen a jobb minőségű modellek esetében.

    Eszerint 65 átmérő létezik. Az elég sok. Ez jól meg lett bonyolítva.

    Amit kivettem, annak a nyeregcsőnek, szerintem 25,2 mm az átmérője.
    Az új, ami sokkal hosszabb, annak úgy láttam 25,5 mm. De ha 0,2 mm-es lépésekben növekedik az átmérő akkor inkább 25,4 mm lehet. Mindenképpen kicsit nagyobb az új átmérője. Nehezen ment bele.
    Így néz ki a váz ott ahol meg kell szorítani ha már beállítottam a nyereg magasságát. Talán már a nyeregcső cseréje előtt is ilyen volt. Valószínűleg ilyen volt. Csak most állt össze, ez így nem lehet jó. Ez összeér.


    Ebbe akkor vajon milyen átmérő való és az hogy megy bele ha az új cső nagyobb átmérőjű és azt is alig tudtam belenyomni? Amikor a kép készült (ma délután) akkor is az új cső volt benne. Ráülök és 1-2 cm-t lejjebb csúszik. Addig, hogy szerintem a csőből kb. 12 cm van a vázban. Nekem kicsit kényelmesebb ha 2 cm-el feljebb van a nyereg, szóval csak kb. 10 cm van a vázban. De ezt nem lehet jobban megszorítani, mert már így is összeér a nyeregcső megszorítója.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák