Új hozzászólás Aktív témák

  • Csokicsibesz

    tag

    válasz Hasaggymeg #205057 üzenetére

    Az az igazság, hogy a kerékpár árak iszonyatosan elszálltak.
    Már a Covid előtt is igen magas árak voltak, mind az alkatrészek esetében, mind pedig a egész kerékpárok esetében. Covid után mindenre rájött még 15-25% ár növekedés.
    Egyszerűen túl vannak árazva a termékek. Nem hinném, hogy egy csúcs bringánál, amiben nincs elektromos motor megmagyarázható a 12 ezer euró feletti ár címke. Ennyi pénzért újonnan motort lehet venni.
    Az a baj, hogy a gyártók az elmúlt időben semmilyen szinten nem voltak érdekeltek az ár versenyben. Mindenki szépen stórfolta felfele az árakat, a fogyasztók meg sznobságból megvették. Nem véletlenül van az, hogy az USA-ban a kerékpározás a középkorú fogorvosok meg ügyvédek sportja.

    Igen is jó lenne, ha lenne a kerékpár gyártóknál is konkurencia. Valószínűleg a Decathlonnak van erre megfelelő tőkéje és érdeke is, hogy ne mások termékeit árulja a boltjaiban, hanem a sajátjait.
    A prémium kategória bevezetésével pedig feljebb tudja pozícionálni a saját termékeit.

    Lássuk be aki drágább kerékpárt vesz az nem nézi meg, hogy 50-150 ezres kategóriában mi a felhozatal egyes gyártóknál. Hanem azt nézi, hogy amikor meg egy verseny közvetítés, akkor a csapatok milyen gyártó gépein mennek. Hiszen ha egy TdF-et lemennek ezek a bringák, akkor egy Average Joe alatt is jól lesz.

Új hozzászólás Aktív témák