Új hozzászólás Aktív témák

  • nmate91

    tag

    Sziasztok!

    Danger, budget bringás poszt következik :D

    Költözés miatt minden bringámat elboltoltam, egyet akartam csak és a limitált tárolási lehetőségek miatt nem voltam hajlandó drága kerékpárba fektetni. Régi országúti nem játszott, mivel kellett, hogy beférjen egy legalább 28-as de inkább 32-es gumi - így vettem egy Triban RC 120-ast.
    Kis tapasztalatot írnék bő 800 km után, erről a kategóriáról viszonylag kevés szó esik, de szerintem széles körben ajánlható.

    A sima, felnifékes verziót szereztem be, én a mechanikus tárcsaféknek még mindig nem vagyok a rajongója. Első körben semmit nem cseréltem rajta, minden maradt.

    Méret, váz: 179 centimmel, 87 cm-es belső lábhosszal, L-es méret, kényelmes. M-es váz nagyon alacsonynak tűnt, lábam sem biztos hogy elfér trackstandnél. A váz amúgy nem szép, de sárvédő megy rá és a beveszi bőven a 32-es gumit is (sárvédő is fér mellé!). Csomagtartót egyszerű szerezni rá a Decában is.

    Váltó: Teszi a dolgát, könnyű állítani, az elején kell is miután kijön az áruházból. Semmi baj ezzel a Microshifttel pontosságra, az idő meg majd eldönti mennyire lesz tartós. Számítok rá, hogy még következő szezonban is velem tart. Ehhez kapcsolódóan a hátsó sor és agy eddig nem ad fura hangokat, remélem szintén elbírnak 1-2 szezont.

    Hajtás: Hát, Tourney, nem tudom mennyit fog bírni, én lélekben erre kezdtem el készülni először, hogy ezt cserélnem kell majd, mivel kifelé a városból sok az elindulás-megállás, ráadásul szeretek azért haladni is. Erre majd el is kezdek majd kutatni milyen jobb opció van, ha ez lerakja a kanalat.
    Fékek: Az én 72 kilómat megfogja. Elég. Beveszi a 32-es gumit sárvédővel.

    Kerék, gumi: a felni nehéz, de stabil. Ezen a szinten ezen sok kritérium nincs, bírja. Az alap gumi elég fos. Mászott kanyarokban, nehéz, de legalább minden apró éles dolog átbökte. Egy fémforgács tett be nálam ami kivágta, ott cseréltem 32-es gumira. Kicsit nehéz ez is, de kényelmesebb, a felni is meghálálja talán, ezzel a bringával úgysem Tourt akarok nyerni.

    Remélem 1-2 hasznos info volt kezdőknek a döntéshez, szerintem jó választás lehet annak akinek a használt nem téma, de sokat sem hajlandó feccölni bele első körben. Később lesznek költségei nyilván ha úgy használod, mint én, de ez egy ilyen sport, erre már rájöttem.
    Nyár végén tervezem, hogy osztok meg majd tapasztalatokat róla, remélem addigra 2000-2500km környékén járok majd :)

Új hozzászólás Aktív témák