Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz D.Orion #12272 üzenetére

    Mentél már 27,5-ös bringával, vagy csak úgy gondolod, hogy szerinted életképtelen?
    Nekem volt szerencsém egy 2014-es évjáratú 27,5-es géphez. Konkrétan ő: [link] Nálam volt egy rövid ideig. Kipróbáltam aszfalton, hegyre fel, hegyről le és alig akartam visszaadni. :)
    Ez mondjuk nem merev volt hanem egy 140-es all mountain össztelós.
    A 26-os kerékméretet használtam 92 óta, így van összehasonlítási alapom.
    A 29-es nekem sosem volt szimpatikus, már ránézésre sem tetszett, azt is kipróbáltam és lomha volt, egyszerűen nem tetszett. Aztán amikor kipróbáltam olyan 29-et is ami már nem a belépő kategória hanem a verseny, konkrétan ezt.
    Akkor kezdtem átértékelni a 29-et is, mert ez a gép bizony baromi jól fordult, nagyon kezes és biztonságos. Persze nekem a 29 továbbra sem a szívem csücske, de el kell ismerni életképes konstrukció az is, csak a többségnek nem olyan jó a váz geometriája. Viszont vannak nagyon jó 29-es gépek is.
    Én a mountain bike-ban mindig is a kerékpározás igazi élményét szerettem, a gondtalan kerékpározást, és ez akkor az igazi, ha olyan gép van alattad amivel hegyre fel tudsz menni a lehetőségekhez képest könnyen és élmény a lefelé jövet, mert jól rugózó stabilan irányítható és fürge a bicaj alattad. Ezt tulajdonképpen egy jó minőségű all mountain 26-os is vissza tudja adni, de amikor kipróbáltam a 27,5-öt akkor úgy éreztem, hogy ez az a gép ami az igazi élmény mtb érzését adja. Az igazi mindenes. Érzed, hogy jobban halad mint a 26, lefelé is kicsit stabilabb, megmarad a fürgesége mint a 26-nak, egyszerűen élmény volt vele tekerni, őszintén szólva tudott pluszt nyújtani a 26-hoz képest, úgy, hogy nem éreztem negatívumot. Persze azt nem állítom, hogy ez a kerékméret minden kategóriában meg fogja állni a helyét, de a legtöbben szerintem igen. DH/FR kivételével, talán még akár oda is elmenne, de verseny szinten már inkább a 26-os. De lehet idővel lesz 27,5-ös DH is, ki tudja.
    Azért az sem véletlen, hogy ilyen gyártók mint a Lapierre egyszerre csak száműzte kínálatából a 26-os bringák nagy részét akárcsak a Mondraker. Én mindenkinek azt javaslom próbálja ki mielőtt ítéletet mond, lehetőleg több modellt is és ne csak az alsóbb kategóriákat. Utána lehet megváltozik a beton stabil véleménye.

Új hozzászólás Aktív témák