Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Az összefoglalóból hiányzik egy igen fontos és lényeges rész, a őszi/téli öltözködés. Idén brutálisan ért véget a nyár, nem nagyon volt esélye senkinek megszokni a 32 fokos kellemes nap után a 15 fokos hőmérséklet zuhanást.

    Tudom hogy ez a téma sűrűn felmerül, és tele a net videókkal, pár hasznosabban ki is válogattam, de ezeknek a legnagyobb hátránya, hogy nem ajánlanak egy bizonyos márkát v pontosabban modellt.

    A legfontosabb amit összegereblyéztem a videókból.
    * úgy öltözz hogy az elején 3-5 percig amíg nem kezd el hőt termelni a tested ne legyen meleged, mert később túlhevülsz.
    * A legfontosabb a legalsó réteg, ami elvezeti az izzadságot, vagy legalább is nem szívja fel, és nem engedi hogy ráhűljön bőrödre... de de itt senki nem adott tanácsot hogy ez pontosan milyen cucc is
    * Ha a legfelső réteg nem szélálló, akkor is legyen nálad egy ilyen dzseki, a mezzsebben vagy bárhol, amit a leejtők előtt, vagy ha változik az idő fel tudsz venni.
    * Az egyik videóban azt javasolja hogy rakjunk kézmelegítő lapot a derékhoz, mert azonnan szétsugárzik, és melegíti a testet, ilyen trükkről még nem hallottam.

    Na most nekem a legnagyobb félelemem ez a mászás előtti vetkőzés majd öltözködés, egy 5 perces mászásban is brutálisan ki lehet izzadni akár nyáron a 20 fokban rövid ujjúban, most akkor meddig kellene nekem levetkőzni ilyenkor?
    Nagyon be vagyok tojva hogy ismét kinyírom a derekam (10 nap választ el az évfordulójától), mult péntek óta nem ültem bringán, és idén szezon elején is csak 20 fok felett kezdem el ismét tekerni.

    Én arra gondoltam, hogy akinek van kellő tapasztalata az segítene, összerakni 2 listát, 1 budget verziót mondjuk decát cuccokból, és egy másikat komolyabb cuccokból külföldi webshopból. Ha pedig ez elkészült az illetékes bedobná az összefoglalóba, és remélhetőleg sok bringásnak kellő segítséget nyújt, és nem kell majd közel 6 hónapra lerakni a vasszamarat.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák