Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Ha már úgyis fék témánál vagytok kérdeznék én is egyet.

    Egy haver vett a bringájára egy SLX féket XT tárcsákkal, azt mondták neki h 2018as de ez nem igaz, fekete a féktest, és szürkével van rajta az írás, szóval ez max 2016-7es lehet szerintem. A 18as fehérrel van felírva, legalább is én így láttam a külföldi oldalakon.

    Na de a kérdés az hogy van-e különbség a régebbi szürkés SLX és az új fehér feliratú slx között? Mert nekem nagyon nem arcleszakasztó az előbbi slxnek az ereje, kb pont annyira gyenge, mint az én BR446/575 fékemé. Amit továbbra is egy 2013as elixir 1 és elixir 5 höz viszonyítok, ezeknél teljesen más a fékezési erőhatás, ha blokkolásig behúztam a kart, akkor nem jön tovább csak nagyon erősen húzva, shimanonal még ennél a gyárilag levegőztetett modellnél is elég játékos marad azután is hogy már blokkol a kerék.

    Meg lehet vele állni, de valahogy nem tűnik erősebbnek az slx, ugyan akkora erővel kell húzni, hogy az első kerék blokkoljon és megemelkedjek (a hátsó nyilván hamar blokkol).
    Ma elviszem hogy egy szakértő cseréljen benne olajat, és aztán megint kipróbálom, de nem létezik hogy akkorát javuljon hogy teljesen elmúljon ez a nyúlós érzés.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák