Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Vágom, nézegettem már Elég all-in-one a srác, és brutál ügyes. Bár ezt még nem láttam, és hát, úúúúú, az egyik kedvenc muzsikámat rakták be alá
De mi az, hogy rendes bringával?
Vasinger:
Hát, ez benne van, ahogy nézem, nem érdekli - bár nem tűnik prioritásnak nála sem az ilyen irányú tekerés.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Xantomas
őstag
válasz Vasinger! #26349 üzenetére
Ehh, nem izületből kell kimozogni a terepakadályokat. Az ember nem egy merev, ipari SCARA robot, hanem egy baromi hatékony, jó csillapítású gép.
Próbálj meg együtt mozogni a bringával, nézegesd a triálosok lábainak, törzsének, karjainak mozgását. Baromi hatékonyan lehet csillapítani azokat az erőket, amik fellépnek, csak ösztönössé kell tenni, sok gyakorlással.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
nagyúr
válasz hoffman_ #26351 üzenetére
Hát, olyan bringa-forma bringa, érted. Van rajta teló, meg rugóstag, meg bütykös gumi.
Nem mintha nem most épülne a városim, csak úgy mondom, na.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
hoffman_
nagyúr
Tudom én, ne magyarázkodj Nézz oda, egyel alattad már "Föltámadott a tenger" Amúgy én is így voltam vele, de az elmúlt 1 évben eléggé 1:1 állásba hozták magukat a vékonygumis hasítók, meg a birodalmi rombolók nálam.
A városival hogy állsz? Szóba jött múltkor, csak konkrétum nélkül. Terv még csak, vagy már van alkatrész?
Amúgy ez a Chris gyerek nagyon durva, mindig elképedek, mert elém kerül egy új videó, az all-in-one nem is kifejezés.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #26356 üzenetére
Látod ez könnyen lehet - szóval hogy még nincs kész, csak azt jelentheti, hogy lusta
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #26360 üzenetére
Nyilván, én se gondoltam komolyan Csak azzal megint az lesz a baj, amibe én is belefutottam - hogy már félteni fogja a bringát. Ugyanakkor nem tudom, hogy hol tárolná, úgyhogy lehet, hogy ez nem lesz releváns mégsem De jól mondod, majd ő megmondja a tutit
-
Zebu
addikt
Nah megnéztem a bicót!
Tetszik!
A fék még gatya, remélem bekopik. Időnként minta kicsit hozzá is érne a tárcsához. A boltban állítottak rajta de úgy néz ki még nem elég.
Beállhat ez magától?A nyeregcső 350-es. Fullra kihúzom pont jó. Spd-vel határeset lesz. Bár terepen ez nem gáz szerintem.
Bosszantóbb, hogy a hátsógumit fordítva rakták fel, szóval most bányászhatom le... Holnap megfordítjuk a cimbimmel.
A kormány is kotyogott, kicsit húzni kellett rajta.
Nadrágvédőt leszedettem és felraktam egy láncvilla védőt.
Holnap még leellenőrzöm a telóban is a byomást. Kicsit talán kemény. Igaz ott állította az ember, de nemtom...
Alig várom, hogy terepen kipróbáljam.
-
Vasinger!
nagyúr
Végül is akkor melyikre esett a választás?
Vigyázz a nyeregcsőre, nem mindegy, hogy mennyi marad a vázban, mert vagy a váz, vagy pedig a nyeregcső bánja.
Nadrágvédő? Olyat még raknak MTB-re? Vagy lehet nem egyre gondolunk.
Hol gondolod kipróbálni? Én is mennék egyet terepen
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A fékbetétnek és a tárcsa fékezőfelületének kell idő míg összekopik. Ez függ attól mennyire használod, milyen a féktárcsa nagysága (kisebb hamarabb bekopik értelemszerűen), fémes, fél-fémes, esetleg műgyanta-alapú a fékpofa (bár ahhoz alap hogy olyan tárcsa is kell). Mivel folyamatosan kopik a fékbetét, ezért egy idő után ez a jelenség megszűnik. De jobb ha picit visszább engeded azt az oldalt, ahol beleér. Kíméled a fékbetétet, és hangja se lesz. Bár ha így hagyod hamarabb is kopik be.
A gumi az már érdekes ha nem menet iránynak előre van felrakva. Megfordítani ajánlott
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Zebu
addikt
Első gumit jól tették fel a hátsó sikerült forditva.
Magnus white lett a kiválasztott. Nyeregcső a min. Jelzésig lett kihúzva. Még így is belóg eléggé szerintem.
Mondjuk jó idióta átmérője van. 30.4...Ebből fehéret 400zasban tutira nem kapnék sehol.
Kicsit túl sok helyen szerepel a kellys felirat a bicón de megszokható.
Mondjuk az összes hézagolón levő kls felirat elég vicces!
Hmmm bemtom merre kellene csapatni. Van valami ajánlatod?
A gumi egyébként elég minőségi darabnak látszik. Schwalbe racing ralph evo!
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Nadrágvédő ami a nagy lánctányér mellett van a hajtókar mellett.
A műanyag kis bigyót is ki akarom bányászni a hátsókerékről.
Azt ami a fogassor mellett van.
-
Vasinger!
nagyúr
A régebbi fullymon most is Racing Ralph van, iszonyat jó gumik, az újon Noby Nic van, az betonon kevésbé gurul, de terepen ott hagyja az RP-t
Nah igen, én sem tudom merre lenne jó, azt hittem már kialakult valami nálad, úgy írtad D:
Esetleg Sződ-Sződ Nevelek felé van terep, földút, talán arra mehetnénk, csak holnap nem mert túrára megyek
A műanyag kis bigyót is ki akarom bányászni a hátsókerékről.
Nem rossz az ha ott van, ha leesne arra a lánc, akkor megfogja és nem a küllők közé esik a lánc.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Kinéztem 2 spd cipőt. Az egyikkel az a baj hogy drága - mavic alpine xl.
A másik kb sehol sincs. Shimano sh-mp066w.
Nem tudjátok merre próbálkozzak? Mavic is ok lenne 30 alatt!
-
Chosen
addikt
Adott egy Schwalbe Land Cruiser külső és egy Continental belső. Hány bar lenne az ideális csak aszfaltra? Kb 70kg körül vagyok.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Az O-Neal kesztyűkről van valakinak véleménye/tapasztalata? Találtam egész jó árban, csak még nem volt szerencsém a márkához.
Előre is köszönöm."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
salieri.
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #26372 üzenetére
Hol,link? Erre kíváncsi vagyok én is!
-
salieri.
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #26374 üzenetére
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #26371 üzenetére
Nem rontasz el semmit, nyilván Őrültség, illetve felelőtlenség is, bukó és fék nélkül ilyet bevállalni. De ügyes, nem kérdés.
Amúgy ez a gép mit csinál itt 220-ért? Mintha kissé ár alatt lenne.
Amúgy 180-ért elég sok SLX/XT hajtás, XT fékek, legalább Dart 3, de akár Recon telóval szerelt gép is van, kapásból látok Fuji-t, TREK-et, Focus-t, egész jó árak.
Vasinger:
Nyilván, ezért szúrtam én is, túl jó gép ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz salieri. #26380 üzenetére
Az ilyenekkel az a bajom, hogy ha rárepülnék, megvenném, és adott esetben (millió az egyhez, de tegyük fel) szembe jön a gazdája az utcán, valóban kiderül, akkor mi van? Az egy dolog, hogy szarul érzem magam, de nekem is több, mint kétszáz ezrembe volt, hogyan tovább., érted.
-
salieri.
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #26378 üzenetére
Ilyen szinten ez nem érdekel
nem napszemüvegről beszélünk
a replika lehet 10 PET-ből készült az Oneal meg 15 ből -
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #26384 üzenetére
Erre gondoltam én is, nyilván nem szabad ilyen bringát venni.
-
szki
őstag
Hamarosan Foci EB. Ez annyira durva kínai propaganda film, hogy ide be kell tennem: [link]
Ezek után vajon a Londoni olimpiára milyen propaganda film várható?!Mai esti gurigázós tekerés: [link]
A hétvége még kérdéses, de jó lenne a Velence 10x-t lenyomni. Persze a Tour de Pelso is szombaton lesz a Balaton körül.Ki hol indul hétvégén?
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz venember83 #26389 üzenetére
És ha bukott vele a váz is kapott nagyot stb stb..
Más Oakley vs. Salice ? napszemüveg bringás amire gondolok
jelenleg egy Dechatlonos 2990 ft -os van amibe nem vagyok 100%-ig biztos ,hogy véd.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
No ma az Alboin-al mentem melózni, ha már úgy is helyben megoldom a javítást. Hazafele kicsit megtekertem. Holnap megyek rá világítást venni, de most elgondolkodtam, hogy lehet bukót is kell vennem, mert kicsit féltem rajta mikor sík terepen meg tudtam tekerni 56km/h-ra... Nem vagyok jó kondiban és nem is tartott csak egy rövid szakaszig, de ez már az a kategória amit nekem még szoknom kell.
Mire lehet képes ez a keró lejtőn. Veszek rá egy normális sebességmérőt is holnap, mert most csak a telefonban lévő gps mérte a speed-et.
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Pont most olvastam erről, meg a videót is láttam, hát több mint érdekes. Olimpiáról filmet nem láttam még, de egy "sci-fi"-t olvastam...
Tervbe volt a Velence10x, de nemrég (2 hete) jártam arra olyan útjavítások (keresztbe felmarva kb 4 helyen 1m szélesen, 4-5cm szintkülönbséggel, közte apró zúzott kő) vannak Pákozdon, hogy én arra outival nem megyek rá.
Igaz valami hangyányi esélye van, hogy azóta megcsinálták, de kétlem. -
nagyúr
Nyugdíjas: konvencionális ízléssel bírok.
hoffman_: van jó pár alkatrész már hozzá, de a többi beszerzésével leálltam, mert a váztól függ, milyen kell, azonban váz terén még nem sikerült döntenem. Szívem szerint egy penge gépet raknék össze fullos alkatrészekből, csak akkor pont azt a funkcióját veszítené el, amiért készül, vagyis hogy bárhol ott tudjam hatni (lakattal nyilván) pártíz percre.
venember83: valahogy úgy az alkatrészek jó része mindenféle zacskókból, dobozokból szokott előkerülni a nagyobb pakolások során. Most úgy állok éppen a tervezéssel, hogy megpróbálok viszonylag jó alkatrészekből és egy faja vázból egy nagyon ronda gépet összehozni. Outi/pálya vázak körül nézelődöm, 59-es körüli méretben. Aztán majd adok neki matricákkal patkány-külsőt, dobok rá rozsdás sárvédőket, ilyesmit.
dqdb: úgy van, Yeti megvan még, csak nem igazán városi ugye. A készülőben levő gépen nem lesz semmi ilyesmi. A fent említett vázba épkézláb, de nem hivalkodó kerekek jönnek, a hátsó agy flip-flop lesz, az áttételt még kitalálom, 175-ös hajtókar, Eggbeater, egyenes, rövid kormány, a fék típusa még kérdéses, nyereg a jól bevált WTB-m.
A linkelt Canyon 2012-es verziója felszereltségtől függően 1.200-1.500 font körül kapható. A villa és a tag típusából ki lehetne sakkozni, hogy melyik évjárat, mindenesetre ennyiért elég olcsó, valóban...
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
hoffman_
nagyúr
Király Én is így terveztem, csak nem teljesen jött össze. De a patkány-feelingen gondolkozom én is még mindig, csak nincs szívem elcsúfítani
Lakatod nem tudom van-e, én most vettem Krypto Evo Minit, ami ár-érték arányban szuper, ennél csak a NewYorker jobb, meg pár Abus, de azok árban is 20 fölött vannak, erre meg van most akció 10-ért.
Váz téma nekem is érdekes volt, először egy Csepel Torpedo kötött ki nálam, mert kb ingyen volt, de nem érte meg az átpapucsolást, eladtam, és Csepel Royal lett. Ez is nevetséges áron jött, ráadásul szett - de ha rám hallgatsz, akkor az igényes és fullos jelzők miatt ezt vészmegoldásnak se választod. Mondom úgy, hogy semmi bajom vele, és szeretem
Viszont egy normális pályaváz 40-nél kezdődik, egy jó outi vázat pedig vagy átpapucsoltatsz Pajtibával(~15k + hiába jó a mester, én az átpapucsolást nem szeretem), vagy raksz fel trükközve láncvezetőt, mindkettő megoldás + pénz...
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
nahát ... ha már szóba került a rendes bringa, mint kifejezés , akkor már berakom képpel ... master Meme pakolta össze ... a CC mellé egy kis SS:
akartam volna normális fotót csinálni, de negyed év alatt nem voltam képes rá ...
eszméletlen ahogy suhan Oo
szórakozásból megpörgettem az első kereket .... 100nál meguntam számolnikéne még egy classic SS meg egy használt old timer road
meg van egy utánfutkározó
pár elemében nyugdijas elvtársat követtem (-.
a váz az szerelem volt első látásrapiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest