Új hozzászólás Aktív témák

  • PetAd

    tag

    válasz sz.zs. #86606 üzenetére

    Szia!

    El lehet vele játszadozni, ahogy a mellékelt ábra mutatja :) (bocs, téglával fotóztam)

    Ez is egy acél bojleres változat. Kapott új felsőszűrőt, de nem teljesen passzol hozzá, mert kicsivel nagyobb, mint a gyári, ezért nem ül be a helyére, viszont a pogácsa mindig szép egyenletes lefőzés után.
    Ezt vettem: [link]

    Tekertem a bojler körés rozsdamentes acél csövet, így kb 70-80 fokig megy le csapolás közben. Kézzel tekertem ezért a bojler bemenetén elég ívben eltávolodik a bojlertől a cső, oda tervezek valami egyszerű előfűtést.

    A gőzcsapban lévő OPV-vel nem szórakoztam, tettem bele egyet.

    Vettem egy réz szűrőtartót amin csúnya szürke műanyag nyél volt, azt kicseréltem egy jobban kinézőre.

    A belsejét kitömtem vattával hőszigetelés miatt, tervezem még hogy felemelem a bojlert szigetelő alátétekkel, mert így hogy a fém házhoz van csavarva nem sokat ér a vatta.

    A szűrőtartó kart aktív fűtést és kívülről hőszigetelést fog kapni.

    XMT7100-as PID van benne, ezt is átalakítottam kicsit. Most a gőzgomb lenyomásával a PID-ben beállított Alarm hőmérsékletre szabályoz 1 SSR-el. Így könnyedén tudok játszadozni a gőz hőmérsékletével. Egyébként a biztonsági termosztát alá van betéve a hőelem.

    Akarok még egy WIFI-n konfigurálható pumpavezérlést csinálni hozzá, a prototípus már tud izzót dimmelni. Az áramkör még bekapcsolás időzítést is fog tudni saját belső órával ellátva.

    Tudom, hogy jobban járnék mondjuk egy GC-vel, de ez egy hobbi számomra, a kávéval pedig meg vagyok elégedve, világosabb SO kávékkal etetem néha, nekem ízlik a végeredmény.

Új hozzászólás Aktív témák