Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    válasz Koczó93 #79499 üzenetére

    Kivettem egy alátétet, az eredmény: 8 alatt ristretto* jön le és ihatatlanul savanyú az egész. Ha elkezdem növelni az őrlési fokozatot (durvábbra állítom), akkor olyan 9-től kezd normale lenni és 10-es fokozatnál ez a fura savanyúság is kezd megszűnni és kezd előjönni egy csokis íz, amilyennek a kávénak lennie kellene a leírás szerint. Egyébként AVX Gold blendről van szó. De igazából nem értem, mert ha túl finom az őrlés, akkor pont hogy keserűnek kellene lennie, nem? Vagy ennyire összekeverem a keserű ízt a savanyúval? :F Holnap megpróbálkozom azzal, hogy még 1-2 fokozatot feljebb állítom, kíváncsi vagyok, hogy javítani fog-e az ízvilágon, csak félek, hogy akkor már túlmegyek az 1:3-as arányon.

    * Az egyébként senkinek nem tűnt fel, hogy korábban lungo-ról beszéltem, miközben ristrettot akartam írni, de úgy látom, hogy mindenki értette, hogy mit szerettem volna. :B

Új hozzászólás Aktív témák