Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    válasz yazoo1 #77276 üzenetére

    Aeropress-t én is használok, de csak ha úton vagyok, vagy valami űbersavas kávét kapok ajándékba. :)
    Valóban lehetséges egy vékony cremaszerű valamit alkotni vele bizonyos körülmények között (friss kávé, magas robusta arány, sötét pörkölés, apróbb szemcseméret, nagyobb adag és nagyon finom szűrő esetén, kattanásig végignyomva a dugattyút) aminek egy részét én is a youtube-ról lestem el anno. De attól az a kávé még nem lesz espresso, csak egy finom erős kávé. És nem csak a mennyiség miatt.
    Egy friss olasz blendből, jól elkészített espresso tetején szinte zselészerű crema van, ami hosszan megtartja a cukrot. Olyat egy aeropressel, ha megszakadsz sem tudsz produkálni.
    És míg az espresso-nál a crema színe, állaga, vastagsága. vagy az esetleges hiánya sok mindenről árulkodik, addig az aeropress-nél nem feltétlenül arra törekszik az ember.
    Ha netán aeropress-t veszel, azt tanácsolom, hogy keress egy kávét ami ízlik, találd meg azt a vízhőmérsékletet amin a legfinomabb az ital és maradj meg annál. Nagyon drága kávéval pedig finoman szólva nem gazdaságos, legalábbis ha magamból indulok ki. Az aeropressbe ugyanis hajlamos vagyok az íz fokozása érdekében sokkal több kávét beletenni, mint a karos gépbe..
    A helyes hőmérsékletű víz eléréséhez szükséged lesz még egy hőfokszabályozós/hőmérős vízforralórat, vagy egy olcsó IKEA-s hőmérőre amin szonda van. Utóbbi utazásnál sokkal praktikusabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák