-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Peti...(16v) #49845 üzenetére
Én meg belefutottam a kezdők hibájába, hogy próbáltam finom savas kávét adni. A vége az lett, hogy koffeinmenteset adtam, azt is kicsit emelt hőfokon.
Pont az előbb vettem elő a nyitott kart, meg is feledkeztem róla. Keresztapper-féle egyengető után jött a maroktamper, majd olyan lefolyás, amilyennel még csak a jobban sikerült youtube videóknál találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #49852 üzenetére
Na igen, a 250-es zacsi csak egyszer van bolygatva, a kilós meg min. 4x, ez lehet para. De gondolom a többség frissen pörkölt kávét vesz, általában 200-250-es zacsiban.
Már gondoltam arra, hogy én is elrontom a fűtést itthon és akkor nincs gond a párakicsapódással (télen)
O1G
-
Peti...(16v)
tag
válasz paljoc #49852 üzenetére
Nekem inkább az a dilemmám, hogy nyitok egy új, eddig még nem próbált kávét, de nem tudom, hogy hány grammos adagokat mérjek ki az üvegekbe, amíg ki nem tapasztaltam/be nem lőttem. Mire megvagyok vele, addigra már legalább 3-4x kinyitottam a zacskót, és már meg is indult az öregedés.
Kétféle üvegem van, 47-es a gyári szűrőhöz, ebbe kb. 16 gramm megy, és 60-as, ebbe olyan 20 körül. Ha most kimérem a kicsibe, és közben kiderül, hogy mégis a nagyobb dózis/szűrő lett volna jobb, akkor adtam egy pofont a sz..nak.
Az élet nagy problémái! -
senior tag
Vadonat új Expolygonos utángyártott nyitott ( naked ) kar Gaggiához 4500.- ft-ért vihető a hozzá tartozó 21 g-os szűrővel és számlájával. Vadonat új, téves rendelés miatt adom el... ára: 4500.- huf. Cserébe érdekelhet 58 mm-es17-18 g-os jó minőségű (nem no name ) szűrő.
Érd.: privátban
Peti...(16v): én símán át szoktam porciózgatni ilyen esetben, nem éreztem még minőségromlást emiatt.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bikebutcher
csendes tag
-
senior tag
válasz bikebutcher #49859 üzenetére
Hát... innen is 20.000.- lenne, de ez már azért kedvezőbb... Itthoni forrás jobb lenne
Silent 71: Köszi, ez jó lesz![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Sinisi
senior tag
válasz bikebutcher #49859 üzenetére
Úgy látom, hogy innen a szállítási költség plusz £46.00.
Bár ha berakom a kosárba és beállitom Mo.-t akkor ezt adja be: International Airmail £14.83 (Incl. Tax £17.80)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, némi mérleg tízféle zöld kávé pörkölése után:
- amit úgy kaptam, hogy tudtam, hogy jó minőségű, abból mind jó kávé lett (2 fajta)
- amit vettem forgalmazótól (3000 ft/kg-ig áron egyelőre), abból mind rossz kávé lett
közben vadul profiloztam, okosodtam, csiszoltam a pörköléseket, de úgy tűnik, hogy az alaptétel itt is igaz lesz: jó kávé kell, utána a gépen már kevesebb múlik.el tudom képzelni, hogy idővel a drága vasak helyett inkább valami minimálcucc lesz csak, a pénzt pedig alapanyagra költjük majd folyamatosan (kár, olcsóbb lenne, ha lehetne szarból várat építeni )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Szerintem meg azon múlik leginkább, hogy mennyire friss a zöld, mekkora a nedvességtartalma.
Minél több a nedvességtartalma, annál nagyobb játszási lehetőséget ad.
Ha gondolod adok neked ~4-5 éves fullos drága zöldet, ami porzik mint a sivatag. Hiába volt mocsok drága, tuti nem fog ízleni, meg szar lesz pörkölni is.Ha minden jól megy, akkor 2 hét múlva megyek feléd, szívesen viszek belőle.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #49864 üzenetére
igazad van, fogalmam sincs a mostani zöldkávéim koráról. szívesen kipróbálok elöregedett, de tutira jó alapanyagot, mert tanulságos volna. amúgy az általad is ajánlott német oldalon például feltüntetik a szüret évét, nem rendeltem még, de tuti, hogy csak a frissekből vennék.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Én abban reménykedtem, hogy a fagyott kávét adagonként fagyasztva ha kiveszem a mélyhűtőből, a szemekre kicsapódó pára elég lesz, hogy az elektrosztatikus feltöltődést mérsékelje, nagyon tévedtem. Rosszabb volt mint valaha, pár csepp vízzel összerázva megszűnt a jelenség. A kis üveg viszont nagyon jól néz ki miután kiürítettem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
Zolnagy és Verti tapasztalatai után,saját gondolat mentén a yirgashef és a kapucziner karácsonyi blend között konstans mindegyiküninél -2-3C. foknál lőttünk jót. Innen simán lehetne egy tábázátot belőle kreálni. X (ami lehetne 1 bizonyos kV) +-fok.remélem érthető?
[ Szerkesztve ]
levytee
-
fragola.6035
aktív tag
Hátha valakit érdekel: Fiorenzato F4E átalakítás
https://caffe35.webnode.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #49872 üzenetére
Jól néz ki!
A csőr azon darabján amit nem kell visszatenni, van egy meghajlított fésűhöz hasonlító, az elemre csavarozott rész. Az a gyári antisztatikus egység, vagy az egyedi gyártás?
Mérted, hogy így mennyi lesz a pangó kv. mennyisége?
-
soldier2
őstag
válasz levytee #49869 üzenetére
A Malabar ebből a szempontból (elektrosztatikusság) nálam a királykategóriát képvissli. A Pacific Malabar épp ezért nem lett befutó a munkahelyi automatába, egyszerűen beleragadt a daráló garatjába, több grammos rögökben érkezett csak részben a megfelelő helyre, emiatt szemetelt, éha befulladt, máskor meg fél adag kávéval csinálta ugyanezt. Más pörkölők Malabarját otthon próbálva a go d lényege megmaradt.
Megoldás: RDT (2-3 csepp víz a babokra, összerázpod, darálod) gyakorlatilag megszűnteti a sztatikusságot, a Malabarnal is, és a fagyott kávénál is.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bluesfan
tag
válasz fragola.6035 #49872 üzenetére
Én mindjárt az elején kipróbáltam, hogy kiveszem az antisztatizáló rácsot a hosszú folyosó miatt, de olyan drasztikus mértékben megnőtt az őrlemény töltése,hogy inkább visszaraktam. Aztán megvágtam a rács keretének alját és lehajlítottam, hogy lejtősebb legyen, most így használom. Ennek a Mazzer Mini rácsos megoldásnak azért utánanézek, hátha...
B.Ú.É.K. mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
:-) szagolgasd a zöld kávékat és rájössz melyik a friss. Kottázni lehet pörköltként is a "last crop" és a "past crop" közötti különbséget, amúgy (más szempontból) azonos minőségű nyers kávéból indulva. Persze, ha következetes szeretnék lenni, akkor a "past crop"-ot (előző szüretből származó ződ), eleve szarabb minőségbe kell sorolni.
Más. Óriás szívások után, összeállt a Pavoni nyomásmérő kit szériaérett változata is.Ha nem tévedek ezzel a három géppel lefedtük a különböző verziókat. Horrorsztori lekövetni 100%-ra az 55 év alatt "elkövetett" - soxor totál önkényesnek tűnő - változásokat a Pavoni-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Brikka saga: rossz hír. Elvérzett az első az új szériából. Azt hittem, már nem kell tesztelni. Tévedtem. Vásárlótól hoztuk vissza. Remélhetőleg, kezdeti jelenség. Úgy tűnik, nem nehéz diagnosztizálni a hibát. Ha az összetekerés (talp és felsőrész) lágyan, könnyedén megy, akkor frankó. Ez a régi időket idézte, mintha dörzspapír borította volna a menetet.
-
HÁZIGAZDA
innen, de fogalmam sincs, hogy jó-e ez a hely, még sosem rendeltem tőlük. az viszont biztos, hogy valahogyan meg kell oldani, hogy legyen biztos forrás friss, jó minőségű zöldhöz, mert egyelőre a hazai tapasztalatok elkeserítőek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deadzone41
őstag
olvastam valahol egy casino mocca srácok interjút, és ott írták, hogy valóban jó minőségű zöldhöz csak a bennfentes és zsák számra vásárló pörkölők jutnak. amit így kilóba kiporciózva megkapsz a legtöbb helyen, az csak a futottak még kategória, ami gondolom áthullott a pörkölő üzemek minőségi rostáján.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #49881 üzenetére
ez biztos, hogy így van, de azért a "maradék" terén is biztos, hogy van friss és öreg, jó és rossz. de természetesen szívesen betársulok bárki mellé, hogy jobb minőségű kávéhoz jussak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
Hat ez a Pacific Blasius nem egy nagy durranas. A porkoles kifejezetten egyenetlen.
while (!sleep) sheep++;
-
senior tag
Keresnék eladó 17/18 g-os 58 mm-es IMS, LM, vagy VST szűrőt! A múltkor eladtam, mert azt hittem nincs szükségem erre a méretre, de rájöttem, hogy tévedtem... akinek lenne esetleg felesleges, kérem jelezze!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #49880 üzenetére
oké, kirakok pár rohkaffee linket, ami nekem szimpi a listából és amit rendelnék:
- el salvador pacamara
- honduras
- brazília
- cuba
- indonézia sumatrasajnos pont az etiópokkal vagyok gondban, mert drágák és nem frissek (illetve az egyiknél nem lehet tudni). ez és ez a kiszemelt.
még ezen a png sigrin agyalok.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Majd valamit összehozunk. Ha zsákkal nem jön össze, akkor is adhatunk le közös rendelést, max szétpostázzuk. Nekem pont nem nyerő a te általad linkeltek nagy része. Én javarészt afrikai, ázsiai kávét fogyasztok, persze megiszom a többit is Térjünk rá vissza januárba.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
mrhero
tag
válasz sz.zs. #49885 üzenetére
írj Bazsee71-nek, napokon belül rendel egy csomagot coffehitről
Műanyag víztartály ragasztásához jó a mezei pillanatragasztó? Az eladó beletette az apróságokat (kar, szűrők, játéktamper néhány papírgalacsinnal kitömve, de elcsúsztak és négyből három oldal kapott rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz levytee #49878 üzenetére
Alacsony hőfok mellett, a szokásos 1:2-nél hosszabb lefolyással egész jó csokibomba lett egy selymes, cremadús kávé formájában. Nem az esetem, de annyian dícsérték akkoriban nem hagyhattam ki.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
macskacsa
csendes tag
"Tipp:
Ha először/huzamosabb ideje nem használtuk a Brikkát, akkor csináljunk rajta 3/1 próba főzést"mit jelent a 3/1 próba főzés?
illetve hideg vagy előre forralt vízzel érdemesebb inkább használni?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, picit rehabilitálom a bourbon cafét: a costa rica tarrazú megüti már a szintet, 3000 ft/kg áron jó vétel, mert a végeredmény korrekt, savak mellett is harmonikus. a többi zöldjük viszont elég vacak volt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Az év utolsó napjához illően ma a tüzijáték blendet bontottam. Elsőre nem volt az igazi, mert kb 50 mp-es nagyon lassú lefolyás volt, meg a hőfok is mintha alacsony lett volna. Egyet állítottam vissza a darálón és a hőt emeltem 2 fokkal, így egy 30 mp-es dupla risztrettot kaptam. Finom csokis ízek, enyhe savakkal. Nagyon jó lett!
BUÉK nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robogó, kismotor
- Wise (ex-TransferWise)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre nagyobb a balhé a Helldivers II körül
- Milyen NAS-t vegyek?
- Formula-1
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest