Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #45048 üzenetére
Nekem ez nem bizonyít semmit. A folpack semmit nem ér szagok ellen arra nagyobb összegben mernék fogadni. Akkor inkább dupla kávés zacskó, abból folyamatosan termelődik, és van is némi szigetelő hatása szagokkal szemben is.
Más: nicsak mire bukkantam [link] jó régen volt már, valaki kifelyezetten co2-s módszerrel koffeinmentesített kávét keresett. Hát most van, rendeltem egyet, jövő hét végére kiderül milyen.
Adp: azt nem vitatom, csak azt, hogy a folpack véd bármi ellen. Én 2 hétig tároltam egy kis zacskó kávét az illatosított gyertyák között szelep nélküli kávés zacskóban (véletlenül beesett) semmi baja nem lett. Nem fagyasztok, mert adagonként tárolva (vagy 60g-os zacskóban - vettem hármat egy tisza menti városból, hogy összehasonlítsan az üveges modszerrel) eláll 3 hétig, annál több ideig meg nem szükséges.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45051 üzenetére
En pacifictol rendeltem egyet nos forumtarssal. 4400 volt a kilo mult heten akciosan. Picit sotetebb blend sima csokis de ar/aranyban nekem nagyon bejott.
Szerk: akkor csak kiporciozod es felteszed a polcra? 3 hetig semmi dogledezes mint irtatok a casmoknal, hogy 4-5 nap es annyi?
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nem rosszak a pacific kávék, de ők már ipari mennyiségben dolgoznak. Csak megakadt a szemem a Kalmár félén, és mivel még nem volt nála decaf rendeltem. Kár, hogy nincs több infó róla, remélem nem tiszta csokis. Egy Columbiaitól közepes pörköléssel várok savakat is.
Sötét helyen eddig nem lett semmi baja normál hőmérsékleten, de csak egyféle kávéval próbáltam ami igazán friss volt. A Kalmáré lesz a következő lépés, aztán valami extrémebb (Gardelli, Has Bean, CasMo vagy hasonló). A fagyasztás megoldaná a vízpermet gondját, de tele a fagyasztó
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #45051 üzenetére
Most úgy raktam el 4X kb.150g-ot, hogy ezeket a folpackon kívül egy-egy nagyobb szelepes zsaciba tettem (persze csak azért mert azok már nem fértek abba a rekeszbe ahol "biztonságban" lennének a más már fagyott dolgok vágó, hasító hatásától, szóval amit írtál arra nem is gondoltam).
Korábbról amit ugyanígy (szelepes zacsi+folpackba tekerés) raktam el, nem tűnt problémásnak...
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45053 üzenetére
En marhara elegedett vagyok veluk. Foleg mikor szo nelkul csereltek a citromle pin up-ot egy altalam valasztottra.
Most fogyott el egy 250g blasius toluk. Parommal megittuk 4nap alatt
Nekem marhara bejott. Sok fele modon kiprobaltam 25es 60mpes csapolasokat kulonbozo hon,igy mas mas arcat mutatta a kv.
Gyumolcs es semmi csoki (elsore fura volt mert csokisat ittam nagyjabol,ritkan be be figyelt 1-1vilagos)
Biztos van nala jobb es finomabb de
Ennyi penzert nagyon sokad adott (1500ft 250g)
Ja es eddig ez volt a legjobb vagyis inkabb ugy mondom eddig otthon normalis vilagos porit nem sikerult csapolni.
Meg var egy yirga es egy malabar. Mind2-re nagyon kivancsi vagyok[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Nézegettem xy pontokra vagy házhoz szállító pörkölőket (bp-n kívül) és elsőre a pacificet meg a kalmárt találtam.
Ezeknél van ilyen CM jellegű gyümölcslé bab filterhez?[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Amiket el tudok képzelni csak olvasgatás alapján az:
Kalmár - Akarusho/Butegana (világos)
Kalmár - Ethiopia Illubabor, Yayu, Limu (világos)
Pacificaffe - Ethiopian Yirgacheffe Aramo
Pacificaffe - Kenya Nyakabugi Estatede aztán ezekről nem nagyon találtam semmi továbbit se.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Csak nem hagyott nyugodni a fagyasztós téma . Bementem az első bolta ahol sanszos volt, hogy árulnak mini dunsztosüveget. 220ml-eseket tudtam venni (az egyel ez alatt lévő méret 10ml lett volna) , rámértem, koppra 80g fér bele, 1kg-nek vettem 13db.-t.
Veszek majd még (szelep nélküli) zacsikat is (50-100g körülieket, majd amilyet kapok). Ezekbe remélem már elég lesz, egyesével - külön, nagyobb zacsiba rakás nélkül - bepakolni.
Mert gonolom csak azért kell a kisebbeket egy nagyobb zacsiba rakodni, mert félő hogy kihasadnak. Hiszen ha időnként kinyitom a nagyot, hogy kivegyek egyet-egyet akkor abba is levegő kerül, és ha még bénázok is a kivételnél, viszzazárásnál, a lakás melege miatt mindegyikben félő, hogy kicsapódik a pára.
Aztán majd jól összehasonlítom, hogy melyik a tuti. Csak a végén nehogy az derüljön ki, hogy vagy adagonként fagyasztok, vagy elfelejthetem az egészet, mert a kivétel után a babokat hazavágja a pára, azaz ez után nem bírnak ki napokat, jelentős minőségromálás nélkül.
-
Bazsee71
őstag
válasz Sinisi #45061 üzenetére
A sok ötletelés után arra jutottam, hogy ha nekiállnék fagyasztani, akkor dupla adagra alkalmas simítózáras zacskókat vennék, azokat pedig egy befőttes üvegben tárolnám a hűtőben. Lehet rá is készülök, mert filterhez szoktam világos pörkölést venni, és az rendkívül lassan fogy.
Csak azért nem a soldier2 féle kicsi üvegekben gondolkodom, mert egy kombi hűtőnk van minimális méretű fagyasztóval, pedig az tűnik a legpraktikusabbnak.
-
Sinisi
senior tag
válasz levytee #45062 üzenetére
Ha ez azt jelenti, hogy nem csapódik ki a pára a szemeken, ha fagyó után egyből bekerül a hűtőbe, akkor részemről jó eséllyel a dunsztolás lesz a befutó. Mert minél kevesebb a macera annál jobb.
Ahogy számolgatom a minimum amit itthon meg tudok inni, az a kettő szimpla/nap, így legroszabb esetben a 80g 5 nap alatt fogy el, szóval ha eddig kibírja jelentős romlás nélkül, akkor tuti nem aprózom el jobban.
Most malabár és rome van a fagyóban, (alapból, már a hűtőben tárolom én is).
Kb. milyen gyors a minőségromlásuk a fagyóból való kivétel után? Mert jelenleg ezektől már világosabbat nem igazán, inkább csak sötétebbeket iszok.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #45063 üzenetére
Azon még nem gondolkoztam, hogy azok a zacsik, amik kettő adagosak, mennyire bírják majd a fagyasztót. Mert ezeknek tuti sokkal vékonyabb az anyaguk (és emiatt nem tudom, hogy mi lesz majd a sok ki/be nyitást,zárást követően velük, főleg a símítótapaszos részére gondolok), mint amiket kv-snak árulnak (bár ezeknek meg a minimum nagyságuk is sokkal nagyobb 2 adagnál), de ha + befőttesben rakod be, akkor lehet, hogy nem lesz velük gond.
És ha már ötletelés, akkor van olyan doboz is (aszem direkt hűtőbe, zöldségeknek) amiből ki lehet "szivattyúzni" a levegőt , de, hogy ennek a szelepe is hogy bírja a mínuszokat?!
[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
Sziasztok!
A feleségem meglepett egy Hario V60 IceCoffe Maker-rel (VIC-02) , de nekem nem igazán jön be az ilyen fajta hígabb, kávé, a jegeskávét is inkább sűrűbb eszpresszóból iszom.
Egyetlen filterrel egyszer lett kipróbálva. A dobozán, kívül van pár db 1 ft-os méretű folt (ha valaki emlékszik milyen is volt ) - sajnos ráfröccsent az olaj - ezen kívül vadi új.Ha valakit érdekelne:
Ára 5000Ft.+ szállításKöszönöm!
-
bacskait
tag
Használ valaki Hario V60-at (elsősorban a vműanyag lenne az, amiről kérdeznék)
-
HÁZIGAZDA
urak, ha első körben pid helyett csak egy mezei hőmérőt lógatnék be a caravel kazánjába, mit ajánlotok, nincs valami itthon kapható, olcsó megoldás (szonda + kijelző)?
illetve dugattyú tömítés honnan szerezhető be? az alsó elég kemény.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
Fanatikus társaim!
A font a béka segge alatt van!
Most már tényleg érdemes Pharost venni!
97.000-ért készletről kézbe kapod és mehet a tekerőlantozás! -
Ábi
tag
Utána készítsd el az egészet egyszerre Pavonival, az is nagy élmény lesz!
Se a Pahrost (és egyéb kézi őrlőt), se a Pavoni, Caravel.. nem tömegek kávéztatására, kilós kávékra szánták.
Ettől függetlenül egy csapat borklubost vígan megkávéztattam ezzel a párossal nyár elején.Hozzászólásom azért született, mert páran már érdeklődtek az őrlő iránt, csak nincs mindig készleten, ilyen áron meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nem azt mondom, hogy erre lett kitalálva, de apámmal a bejáratás ideje alatt 1kg kávét 15-16 perc alatt tekerőlantoztunk le, és még a tapadós alátét sem volt meg. És villanyszámla sem volt, igaz egy sör lement
-
adp
őstag
Valaki írta 1-2 hónapja, hogy a jászai és a szent istván park között van egy olasz kávézó. Ahol a tag is olasz.
Oda szeretnék elmenni, csak nem tudom azt se hogy hol van és, hogy mi a neve csak, hogy erre van -
zolnagy
őstag
Tegnap vettem a Kapuczinerben egy új blendet. Neve még nincs, tehát nemes egyszerűséggel a ház kávéjának neveztük el. Nekem nagyon bejött, hoztam is belőle egy 30 dkg-t.
Az íze összetett, talán a klasszik felé húz, de nem tudnám ezt egyértelműen definiálni. Van benne indonéz toraja, thai (ez állítólag most nagyon jó magában is), mauritius és brasil mundo novo. A nagy faema géppel állati finomat csapolt nekem János. Itthon is ízlik, de inkább csak megközelíti a nagygépes ízt.Nem tudom, mi lehet a korlát, a gép vagy az örlő.
Mindenesetre szétkaptam a Silvanot (hallod Parci ) és teszek bele egy San Marco szűkítőt. Meg akkor valószínű a rézcsövezés is meglesz. A pumpát már kicseréltem EX5-re. A bojler méret, ami kérdés volt. Hát köze sincs a 0,7 L-hez, amit sok helyen olvasni. Ezt már kívülről is láttam korábban. Kb. akkora, mint a Brasilia Lady bojlere, egy leheletnyivel nagyobb. Kiszámolni a sárgaréz hengert tudtam. A Brasilia belső átmérője 64 mm, Silvano 68 mm. Mélység Brasilia 83 mm, Silvano 82 mm. Ha vki nem hiányzott mértanból, ki tudja számolni, hogy így a Silvano űrtartalma ~0,33 dl-el nagyobb. Persze az egészbe beleszól a fej a fűtőszál, meg egyéb benyúló dolgok... -
bl4ze
veterán
Ma nagyon szürreális élményben volt részem : Százhalombatta, régi "szoci" cukrászda. (Mohácsi Cukrászda) Látom 3 milliós vadi új La Marzocco gép, mellette böszme Mazzer daráló. A gép tetején sok sok nagyon olcsó, gyenge vékony csésze, logo nélkül. Kávé fajtája sehol kiírva, semmi márkás csésze semmi.
Láttam vendégnek vittek ki kávét, sem a presszó sem a kapucsinó nem nézett ki fogyasztható kategóriában.Kis keresés után meg is találtam :
Ennek fényében elég durva amit láttam
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Nem vállaltam be 2 okból sem :
1. épp bekapcsoltam előtte 10 perccel az otthoni gépet 4G-n.
2. amit láttam kivinni az a már-már vállalhatatlan kategória volt.Hatalmas kübliben a kapucsinó csúnya "habbal" és a presszó is nagyon nem festett jól.
Nagyon gáz, legolcsóbb vékony csészében volt - szó szerint átláttál rajta....Ez volt, ez a nagyon gáz vékony :
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
válasz kk831228 #45085 üzenetére
"Jön a medve", mint csúcs alkotásuk /szerintem/ vhs-en meg is van valahol, bar mar elég viharvert a szalag meg lejatszani sincs már min lassan...tényleg jól elment az idő minden téren.
De nézzük a dolgok jó oldalát, ma már be lehet útközben hazafelé kapcsolni a kávéfőzőt, ha nem tetszik a LM produktuma pl. Há mé? Há nem??? Há de!!! -
gubabela
senior tag
Èn itt lakom. Mièrt nem szóltál? Pont pènteken voltam friss szállítmány paljoc fèlèèrt, ihattál volna legalább valami rendeset. Sajnos èn kóstoltam ott a kávèt, borzalmas. Próbáltam faggatni a pultos lányt, mert az a gèp nagyon impozáns, de nem sok mindent tudott mondani, nem hiszem, hogy èrtett volna hozzá. Fejet sem öblített.
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz ronin s8 #45099 üzenetére
Ugyan, a németeknél is csilivili puccos gépparkból ittam vállalhatatlanul rossz kávékat. Szóval itt egyelőre nem csak kishazánkról van szó.
A jelenlegi mainstream még mindig a tejes vonal, amikor kb. egy éve bementem a Starbucksba, hogy mi ez az őrület körülötte, csak én ittam sima presszót. Aztán levontam a konzekvenciákat, és elkönyveltem a veszteséglistára. Nyilván fél liter tejjel és karamellel nem feltűnő az alatta lévő pocsék kávé.
De voltam kíváncsiságtól hajtva a Cafe Freiben is (Árkád), és a "Toszkán ristretto" kb. hozta azt az átlagot, amit Olaszországban ittam (nyilván ittam sokkal jobbat, meg két csapnivalót is). Az asszony dohánykávéja meg egy tök érdekes meglepetés volt, kávéként nehezen értelmezhető, de egy időben rendszeresen vizipipáztunk a barátainkkal, és nagyon szépen hozta azt a hangulatot-ízvilágot. Mondjuk ettől még a csomagolt kávéi elég botrányosak...
Cave canem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest