Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoomon
tag
válasz ronin s8 #38795 üzenetére
Átfogalmazom: a tamper talp nem nekem lesz, csak kallódik a fiókban és gondoltam csináltatok belőle valaki számára hasznos dolgot. Nekem se creminám, se szimpla szűrőm nincs, csak duplát iszok, minden filozófia nélkül 58.6-os tampert használok, mert így nem marad őrlemény a szűrő oldalán.
-
Kávé Kálmán
tag
EMCL: Nagyon fasza gep. Stabilabb hohaztartassal mint a Pavoni. Ha nem ert hozza a gazdaja, akkor mint minden mas gep - amire figyelni kell - megegeti a kavet. Lehet sopankodni az aran, de a ok sem olcsositottak az elmult evtizedekben. Rugos, annak minden elonyevel es hatranyaval.
Mas!
Mi mas mint Caravel?
Takaritottam. Karcsibá Milanobol pont ugyanazt tudja, mint az amsterdami new age karos. Emeleskor atereszti a vizet a dugattyun. Huzaskor lezarja. 2. visszaemelesre a dugattyu alatti ter total feltoltodik vizzel. Wouter uj ruhaba oltoztette "mindossze" (es jobb futest adott neki). Ja es a lokete is nagyobb a Strietman-nak. A Caravel durvan megelozte a korat.
Tok jo, hogy volt ez az azbesztparti! Kulonben 10 ev mulva tanulmanyozom az oregfiut.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #38803 üzenetére
Most már csak az hiányzik, hogy ennek a Caravelnek is lemérd a fejhőmérséklet - kazánvízhőmérséklet görbéjét. Ha ez is ugyanaz, mint a Strietmanon, tényleg ezt kell venni. (Mondjuk ettől függetlenül is, de így méginkább.)
-
ronin s8
senior tag
válasz Deadzone41 #38805 üzenetére
Este megnézem. Most csak ez ütötte meg a szemem.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #38803 üzenetére
"A Caravel durvan megelozte a korat."
vagy kovács "strietman" jocó nem talált ki semmi igazán újat...
egyébként a caravelen végigment a fél kávéológia fórum a maga idejében és annyira azért nem vált be, hogy kihajítsák az egyéb gépeiket. de ez csak úgy eszembe jutott, nem következik belőle feltétlenül semmi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Parci, van ott egy tó Piliscsaba meg Tinnye között, csak átgurultam arra múltkor, de úgy láttam érdemes oda visszamenni és elidőzni kicsit. Jól láttam??
HG One:
Kíváncsi lennék ha előre tudnám tekerni az idő kerekét pár évvel, hogy mi lesz ezekkel a Hg One gépekkel, de mivel nem tudom, így meg kell várnom míg kiderül. A Hg One-t azt tudom tekerni, de mára megmondom őszintén némiképp meguntam. Nyilván van létjogosultsága, hisz veszik/használják az emberek, de nekem spec. valahogy macerás, van elég gondom/bajom/feladatom, ilyen kétkezi jellegű is a házban és a ház körül, nekem úgy érzem nem hiányzik a kávézás mellé/elé ez a küzdelmes, billegő és meg-meg akadó darálgatás.
Egy kávézás inkább a nyugalomról, élvezetről, relaxról szólna inkább részemről, mint egy fogösszeszorított küzdelemről egy darálóval. Persze, nem sok ez, fél perc, de akkor sem.
Ízben tényleg tolja előtérbe a gyümis jegyeket a nagy kúpos, de a mai szórakozás a yirgacheffe-vel nem mutatott olyan jellegű különbséget a Cater mellett, hogy számomra különösebben említésre méltó lenne és ellenállhatatlan kényszert kezdjek érezni a birtoklására. /titkon amúgy ezt vártam volna előre!!!/
Holnap a Burundival próbálgatom, de egyre kevesebb lelkesedéssel, valószínűleg nem én leszek az aki ezt úgy teszteli/véleményzi, hogy abból aki esetleg ilyen tekerős vásárlásán gondolkozik érdemi információt tud majd nyerni.Ami tetszik, hogy tényleg szép mint tárgy, illetve nagyon klassz, szinte teljesen rögmentes őrleményt ad.
Kicsit még túráztathatták volna a tervezői az agytekervényeiket egy olyan áttételrendszer alkalmazásával, amivel könnyedébben lehetne forgatni ezeket a bitang nagy késeket.Nem vitaindítónak szántam a meglátásaimat, tudom, meg lehet szokni, meg kifejlődnek majd a HG One izmok, stb., azt is maximálisan elfogadom, hogy van aki vígan használja és szereti tekerni, de ez nem én vagyok, nálam ráadásul súlyosbító tényező hogy a pulton ahol használom zsúfoltság van, ugyan bele tudok kapaszkodni, de nem kényelmes ott használni, tehát hely is kell neki jobban, mint egy villanyosnak.
Ha valami extra érdekesség bekövetkezik vele a következő napokban ÍZ téren, akkor azért megírom, de amúgy úgy érzem /pillanatnyilag/ hogy ezt az őrlőt nem nekem találták ki.
Sőt azt is megkockáztatom, ha mondjuk ezt én veszem meg és még ráaadásul 10 kg babot át kellett volna tekernem rajta az elején hogy használható legyen, lehet hogy már nem írogatnék itt, minden tiszteletem azoké akik nyugalommal ugrották meg az elején ezt az akadályt! -
soldier2
őstag
válasz paljoc #38808 üzenetére
Az a 10 kg sötét pörkölésű Bellarom arra volt jó, hogy megszokjam. Azzal tényleg könnyen megy. Próbáld ki egyszer Choco madnessel, vagy a decaffal. Szinte magát tekeri. A hardcore HG-1 tulajok leszerelik a kart, és a lendkerékre teszik a tekerőt (eredetilag így tervezték, de nagyon nehéz volt tekerni) így helyet spórolnak vele. Ahhoz viszont már nem árt némi testépítő múlt szerintem (vagy némi kétkezi munka). Ilyesztő volt, hogy apá, aki afféle hobbifarmer röhögve ledarálta a kiló bellaromot 17 perc alatt, majd kiment cigizni, ivott egy sört, és letolt még egyet, én meg 150-200g után már fáradtam . Remélem megjön a tapadós alátétem a jövő hét elején, mert az sokat segítene abban, hogy ne billegjen. Próbáltad gyorsabban tekerni? Világos pörkölésű baboknál járható út.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy apám közölte, ő inkább leszokna a kávéról, vagy 3:1-bent inna, mint hogy tekerje naponta
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #38809 üzenetére
Értem én, nem az a bajom hogy nem tudom tekerni, hanem hogy szembe megy azzal, ami nekem a kávézás lenne, tehát a baj nálam a fejben van, idegesítő a használata, nincs öröm faktor benne, de persze, nem arról van szó hogy nem tudom fizikálisan körbeforgatni 15x a tekerőt. Teljesen más lenne a felállás meg hozzáállás, ha olyanokat húznék a produktumából, hogy leülök tőle. Lehet talán épp ennek a hiánya a bajom, de ez még változhat!:-)
Te mit tapasztalsz ízben a varionál az eddigi tekerős verzióhoz képest? Mert lehet velem van a baj. Illetve érdekes lesz majd a jollyval szemben, lehet ott majd jobban jön különbség!? -
Kávé Kálmán
tag
válasz paljoc #38811 üzenetére
"szinte teljesen rögmentes őrleményt ad."
En meg nem lattam rogot se a HG1 se a Mahlgut orlemenyeben. Meglehet persze, hogy az eleslatasommal van porblema. A rog az en jozan eszem szerint :-) primer a garat miatt keletkezik. Az ezeknek a kezi rémeknek nincsen, hacsak valaki nem szerel extra belejuk. Mikroszkopikus rogokrol beszelunk?
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #38812 üzenetére
Ugy "szinte", hogy a daralobol rogmentes jön ki a tartoba, de azt en egy papirpoharba engedem ki es onnan ontom a karba, es meg ugy is SZINTE teljesen rogmentes, pici osszetapadasok vannak esetenkent. Ha lenne egy tartom a karhoz es oda engednem ki, vagy egybol abba orolnek, akkor meg ez se lenne termeszetesen. Nagyon klassz az orlemenye ilyen teren.
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #38811 üzenetére
Még nem sikerült olyant húznom a Varioval, ami igazán jó lenne. Reggel előveszem a szitát megint, mert a rögrémmel elégé spriccel. A fokozatai is nagyobbak a A HG-1-nál, de az nem vészes (és az is lehet, hogy nem igaz, csak 1-2 csapolás volt a két szomszédos fokozaton, egyik lassú volt, másik gyors, de azért a végleges döntéshez kell még pár próba). Azon a hőfokon ahol a Costa Rica jó volt a HG-1-el, ott ma keserű volt, holnap próbálok lejjebb menni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jveres
csendes tag
válasz paljoc #38808 üzenetére
Szerintem nincs azzal semmi baj, hogy nem szeretsz tekerni. Van, akinek ez a manuális készítés bejön, van akinek nem. Mások vagyunk és ez jó.
Az meglepett, hogy nem éreztél lényegi eltérést a Catler-hez képest. Annó nekem is volt Catlerem és én egy köztes állapoton keresztül (Compak E8) jutottam el a HG-One-ig és mindegyik lépést előre lépésnek éreztem. Persze mindenki védi a saját portékáját de gondolom ez megbocsátható. Próbáltad a Catler-t szitálással? Az is érdekelne, hogy mit hoz ki, meg hogy a fogyó energiádból mire futja még más kávéval. -
paljoc
tag
válasz jveres #38816 üzenetére
Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem pepecselek túl sokat semmivel, Catlernél kicsit elkavargatom a rögöket, tamperelek és megy a kávé, nincs ugye nyitott szűrőm se, szerintem lehet hogy én nem vagyok elég alapos/megszállott ehhez a teszthez, mert tényleg két egymást követő körben is van olyan hogy hol így, hol meg úgy érzem. Az már körvonalazódik, hogy ugyanúgy mint a Pharos/Hg próbálgatásnál, itt is picit keserűbb, kávébb ízű a kofi a motorossal, ami pl. a család többi tagjának egyértelműen bejövősebb, mint a tekerős jobban kiemelt gyümis jegyei. A breville gépeid újak voltak anno?
Catler védelméről nincs szó, azért az egy kis "háztáji" őrlő, nem is nagyon használtam az utóbbi időben, nem az a kategória hogy "beleessen" az ember, ahhoz azért kicsit komolyabb portéka kellene legyen, hogy ilyen kötődés alakuljon ki, mondjuk egy Hg One. Arra a Catlerre kb. úgy tekintek, mint egy tálas mixerre a konyhában ilyen téren! :-))) A főző már más kategória, azt tényleg szeretem használni.[ Szerkesztve ]
-
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni, hogy hol lehet beszerezni jó minőségű Espresszó csécsét, illetve tejkiöntőt? Esetleg még egy tamper is jól jönne.
Érdekes, de még sehol sem láttam vastag falú, kerámia csészét, ami eszpresszóhoz illő méretű lett volna. -
tibi970307
tag
Bocsi, kicsúsztam a szerkesztésből.
Olcsó (mondjuk Delonghi EC152, Philips Saeco 8423) hogy lehet eltalálni azokat a feltételeket, hogy a lefőtt kávé krémes, homogén, akár latte art képes is legyen? Próbáltam régebben, de mire elkészítettem a tejhabot, összeesett a crema, így nem volt meg az elegendő, közel csokoládé színű hab, amire lehetett volna rajzolni a fehér tejhabbal. -
noss
tag
válasz hifis50 #38796 üzenetére
köszi a választ mindenkinek!
lassan kezd összeállni a karosok között a pumpás és a rugós közti különbség is.
Elektrából a csupaezüst annyira már mégse gáz, nevezhetjük akár inoxnak is,
de ha már sikerülne összekuporgatni a vételárát, inkább Strietmanra szórnám el.utóbbinál persze így is nehezen fér el a fejembe, hogy pár kiló vasért ekkora árat kérnek el.
újra+újra fölmerül a "nem lehet ezt otthon megcsinálni valahogy?" kérdés, mint egyfajta lidérc..a (tefál) fém vízforralóm kilyukadt az oldalán, az átlátszó vízszintellenőrző műanyag mellett.
tudtok vmilyen megoldást a tömítésre, ami egészségre nem káros, nem old ki belőle semmit a víz?noss
-
noss
tag
válasz tibi970307 #38820 üzenetére
én philips-szel mókoltam bő 3 hónapot. 1500-as ikeás hőmérő végét érdemes rászorítani a bojler tetejére, onnantól lesz visszajelzésed és tudsz játszani, hogy ne 70 áztatgassa vagy 120 fokon főzze szénné a kávét.
tejet ne a kávégéppel habosíts, hanem vmi tök mással.
elemes kézi pörgettyűből az ikeás harmatgyenge, 1100-ért már lehet izmosabb motorral kapni "bárhol".
mechanikus köpüléssel french press -szerű eszközök is vannak, nekem ilyennel egész jól összejött korábban, lényeg h lehetőleg 60 fok közelében legyen a tej.
meg vannak persze olcsóbb-drágább célgépek is, (amire nem voltam hajlandó pénzt kiadni).szóval olcsó géppel épp elég kihívás vállalhatóra kihozni a kávét, nemhogy még habosítani is akarjál.
arról nem is beszélve, hogy a hűtőcsapolásokkal hogy megpörgetnéd otthon a vízórát..noss
-
jveres
csendes tag
újra+újra fölmerül a "nem lehet ezt otthon megcsinálni valahogy?" kérdés, mint egyfajta lidérc..
Nyilván meg lehet csinálni, hiszen Strietman is megcsinálta. Ha magadnak csinálod, akkor akár viszonylag egyszerűen és gyorsan összehozható, ha termékként árulni akarod, az már komolyabb falat. Hifis Combat-ja a jó példa, hogy mennyi minden megoldandó kérdés merül fel, ameddig piacra lehet dobni.
Szóval Strietmannál nyilván nem csak a "vasak" árát kell megfizetni, hanem a termékesítést is -
Bazsee71
őstag
Popcorn gép, pörkölés, 85g babbal: szépen lassan emelem a hőmérsékletet ~210 °C-ig 7-8 perc alatt, majd hallom az első pár reccsenést. Onnantól kezdve pedig csak elvétve egyet, pedig közben szépen lassan emelem a hőmérsékletet, majd az első reccstől számított ~2,5 perc után csak sejtve hogy már nem lesz, adok még neki 20-30 másodpercet és hűtésre kapcsolok.
Normális dolog, hogy ennyire csendben zajlik le a folyamat? Vagy annyira halk lenne, hogy a ventilátor zaja elnyomja? Ha jól emlékszem az utolsó alkalomra, akkor 220-225 °C környékén zárul a folyamat 11-12 perc után.
-
debsa
csendes tag
Üdv tisztelt fórumlakók!
Tudom, hogy veszett régen nem tévedtem közétek, most meg nyűgöm van, de hátha tudtok segíteni...
találtam egy nagyon szép gépet németországban. A videón, amit elküldött működött rendesen, de a furcsa az volt, hogy nem nagyon akart közelebbi képeket csinálni... azóta már tudom hogy miért....
dugig van vízkővel!!! de olyan szinten, hogy a bojler fűtőszáljának az elektródáján is kifele jött a cumó, a cső szétnyilva, a fűtőszál kikukucskálva, hogy helló de jó meleg van itt a vízben, tiszta wellness fitness...
a lényeg, hogy most próbálom kiszabadítani a bojlert a testből, de a hx kalapkákat nem igazán bírom mozdulásra bírni.
szeretném feltölteni citromsavval vagy sósavval.
melyiket, milyen receptúrában ajánljátok. a bibi csak annyi hogy a hx kalapka rm és nem réz, ezért kissé félek a sósavtól. van valakinek tapasztalata esetleg, rm és sósav reakciójáról?
milyen töménységben (1liter víz mennyi citromsav) alkalmazzam a citromsavat, ami nagyon oldaná ezt a mészköves trutyit ami benne van?
előre is köszi a válaszokat...
jah. képek. akiket érdekel a felújítás.... direkt nem írom ide a gép nevét, mert nem akarok arcoskodni, és nem is az a lényeg, csak a probléma megoldása....
https://goo.gl/photos/zVXchVYqr73uxDZU7
Debreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
válasz jveres #38826 üzenetére
Strietman, nem a spanyol viaszt találta fel, mint hiszi azt magáról, hiszen ez volt az összes gép működési elve az e61 előtt.
ugyanezen az elven működik az ROK is, csak ott nem egy kart hanem kettőt nyomsz....
és ugyanezt az elvet akarják használni a (az elsősorban home) baristák, amikor az aeropress-t heckelik, vagy a spressa, hogy ne menjünk túl messzire.....
úgyhogy ez a szerkezet, kevés pénzből is megoldható itthon, nagy gondolkodást nem is igazán igényel.....
aeropress + spressa mondjuk, de egy kis technikus gondolkodással az aldis fúrógép állvány is átalakítható, felhasználható a célnak....
ami probléma az összes rendszernél, az víz hőfoka, mert nem lesz konzisztens, ha nem zárt rendszerből és hőfokvezérelt módon müxik....
ua hőfoknak kellene az egész rendszernek lenni víz + cilinder + szűrő + szűrőtartót, ahogy bármely más kávégépnél.... ezt kizárólag úgy oldható meg, hogy aktív fűtést kap maga a cilinder és ua hőfokkal fog a víz is a kamrába érkezni...
Debreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
válasz ronin s8 #38829 üzenetére
A gép szép, ahogy mondod, de gyakorlatilag a vízkövezés vár rá....
meg a pressostat, meg a solenoid cserék, amik elvileg 5 évente cserések, ja meg hát persze a fűtőszál, a rugók, stb....
a piazzásoknak van itthon 4 gépe, beszélgettem a szervizesükkel, még nem volt rá példa, hogy ki kellett volna szerelniük a bojlert, de azért van egy két nemzetközi fórumos, aki már túl van rajta, úgyhogy velük is már felvettem a kapcsolatot...
a feladattól nem félek, hál istennek nem egy belsőégésű motor, bár azt is csak sok csavar tartja egybe.... bízom benne, hogy megbírkózok egy lego-s feladattal.... ezért dokumentálok mindent, hogy utána össze is tudjam majd rakni...
Debreceni Sanyi
-
ronin s8
senior tag
Ma délután Ábi jóvoltából nagyon kellemes kávés élményben volt részem!
Megcsodáltam a Pharos-t és ki is próbáltam.
Meg kell mondjam, elsőre bejön (nem úgy, mint a HG One), masszív, jól megépített, és kivitelezett konstrukció, egyáltalán nem akkora probléma a használata, mint ahogy az a videókból lejön... Nagyszerű az őrleménye, nagyon meggyőző tamperelés után is a felszíne, ujjal morzsolgatva tökéletesen egyenletesnek tűnik. Maga a tekerés pár mozdulat után megszokható, a végtermék kirázása egész pontosan null-komma-zéró maradékkal sikerül. Egyedül a finomság állítás kelt bennem némi kételyt, mert egy imbusz csavarral történik, és mi lesz, ha a csavar bemondja az unalmast...? Jószerivel ez az egyetlen negatívum, ami viszont egyáltalán nem biztos, hogy nem éli meg a huszadik életévét, tehát lehet, hogy csak nekem tűnik problémásnak...Kellemesen elbeszélgettünk, a Caravel tökéletes kávét csinált, nagy élmény volt - köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
-
fragola.6035
aktív tag
még nem volt rá példa, hogy ki kellett volna szerelniük a bojlert
Hát ez elég szomorú. Egy felújítás szerintem abból áll, hogy vázra kell szedni a gépet, alkatrészenként felújítani és újraépíteni.
A citromsav felejtős, nyugodtan nekimehetsz sósavval. De ne a bojlert töltsd fel, hanem vedd ki és tedd be sósav oldatba. Ha csak feltöltöd, akkor a csövekbe nem jut el a sósav. A csapokat és szelepeket úgyis ki kell venni, a kazánt kivenni sem bonyolult.
Úgy látom, hogy a hollandi csatlakozások is folynak, ezeken lehetséges, hogy csővégeket kell cserélni.
A fejek is úgy látom, hogy eléggé odavannak, azokat fel kell újítani, amit csak lehet, cserélni bennük.https://caffe35.webnode.hu/
-
debsa
csendes tag
válasz fragola.6035 #38836 üzenetére
fragola: a képekből gondolom látszik, hogy ezen dolgozok... csak olyan az egész váz, mint egy audi motortere, minden benne van, csak nehéz kiszabadítani....
mindenképp fürdetni fogom, meg a fejben lővő cumó is cserés... de én még ilyen fejet nem láttam... majd fényképezem, nagyon érdekes az egész rendszer ahogy működik....
a szervizesek, nem felújították a gépeket, csak szervizelek, és náluk még nem volt példa, hogy ennyire elhanyagolt gépet hoztak volna be....
Debreceni Sanyi
-
ronin s8
senior tag
Hát... őszintén szólva, ha az az imbusz egy svájci Bergeon, órákhoz való csvarhúzó, akkor el tudom képzelni, hogy megéri a jövő évet. Ellenkező esetben sűrűn kell majd cserélni a csavart (és köszörülni a kulcsot)...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
bár teljesen fölösleges feldobnom, de azért megírom, hogy ha valakinek volna fullos caravelje eladó, beleugranék
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deadzone41
őstag
válasz Bazsee71 #38827 üzenetére
Nem biztos, hogy egy popcorn pörkölőre ugyan azok a hőfokok, idők érvényesek mint egy rendes dobos pörkölőre. Nekem a popcorn gépbe jól hallhatóak a reccsenések, bár nincs így megtuningolva. Próbáld meg, hogy az első reccsig, nagyobb hőt adsz. Sajnos neked kell kikísérletezni, cuppingolni, kidobni sok rosszul sikerültet, stb. Nem egyszerű történet, ez egy külön szakma, az itteni pörkölők biztos tudnak mesélni
-
HÁZIGAZDA
apropó, őrleményfinomság: az a tapasztalatom, hogy leginkább a pörkölési módon, pontosabban a pörkölőn múlik, hogy kb. hova kell tenni a darálót. paljoc összes kofija kb. egy ricnis tartományon belül van, ahogy mondjuk a pacificaffé kávék is, de a kettő közti különbség jelentős, ez utóbbiak 2-3 ricnivel finomabb irányban muzsikálnak jól. jóval szárazabbak és finomabb őrleményt igényelnek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest