-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
Köszönöm Mindkettőtöknek
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
BlacKSouL
addikt
válasz CactuS #17945 üzenetére
Azt szokták/szoktuk javasolni, hogy nagy mennyiséget kisebb, könnyebben kezelhető adagokra (150-200 g) érdemes szétosztani, és jól(légmentesen zárható) edénybe, tasakba, simizáras zacskóba dupla sorosan, stb. érdemes tárolni, fölösleges levegőt kinyomva, nem vákuumozva. Hogy egyszerre csak kis adag legyen bontva.
Van aki hűti is, olyankor kivételkor várni kell, míg átmelegszik az egész zacskó, mert különben kibontva a hideg kávéra kicsapódik a meleg levegő nedvességtartalma, és percek alatt legyilkolja a kávét.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
WiZARD
addikt
Végre hazaértem, és sikerült gyorsan 2 duplát húznom a Reneka szűrővel, hogy majd jól tudjak aludni
Nagyon jó lett mind a kettő. Biztos van benne kis placebo is, de szerintem ez a kettő kávé lett a legjobb, amit itthon a GB-vel eddig sikerült készítenem.
A darálót vettem kicsit finomabbra, és 14.5 helyett 15.5g anyagot tettem bele. Eddig csak a sima mikroperforált 500ft expoligonos duplaszűrőm volt.
Sokkal több ízt érezni benne, sokkal gyümölcsösebb, és kevésbé savas. Ezzel sokkal közelebb kerültem az általam eddig etalonnak tartott, új hullámos helyeken készített kávékhoz.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
igi
aktív tag
Köszi
Kár , pedig a kávékorzó teszt alapján egészen belelkesedtem. Igaz, az már 5 éve volt...[ Szerkesztve ]
this is the beginning of a beautiful friendship
-
igi
aktív tag
Köszi!
Ha kifogyófélben lesz a mostani készletem, felveszem a kapcsolatot Paljoccal és összerakatok vele egy tesztcsomagot.adpeter:
A Blasiusból szerencsére van 250g-os kiszerelés, valószínűleg kipróbálom. A Pin Uppal azt szívtam meg, hogy kilóst rendeltem belőle - még majdnem háromnegyede megvan. Most Rome-mal keverem, úgy valamivel jobb...
this is the beginning of a beautiful friendship
-
jolti
senior tag
válasz WiZARD #17963 üzenetére
Már írta Andi is, de én is csodálom, hogy ízlett így...
Mondjuk akkor már úgy lett volna fer a teszt, hogy ezt is annyival csinálod, mint idáig a többit is és ahhoz képest mennyit változtat a Reneka. Lehet, ha a sima szűrőbe többet teszel, akkor ugyan ezt kapod.
De az nagyon kevésnek tűnik.
Én alapból 18-18,5-19g-ot szoktam főzni. ( Állítólag a Renekának viszont kevesebb is elég. Lehet vennem kéne egyet. Csupáncsak azért, hogy spóroljak a kávéval... ) -
bl4ze
veterán
adpeter : mindkét verziót igen, valahogyan nem az én kávém. szégyen pedig a nevemet viseli : Blasius - Kávéfőző Balázs-ként hírdeti a Pacific
.:. bl4ze .:.
-
landi
csendes tag
Pár napja Reneka volt, most VST:
[link] -
mester6
tag
Én a 7 gr-os szűrőket preferálom. Nem kápráztatnak el a 14-16 és még nagyobb kávémennyiséget befogadó szűrők. Annyi kávéból szerintem már könnyen lehet jó kávét főzni. Nyitott kart használok. Egyenlőre inkább egy 7gr-os VST-ben gondolkodom.
7 gr-os VST szűrőt már próbáltál? -
And06
aktív tag
válasz mester6 #17972 üzenetére
van egy eredeti gyári LM szimplám, a forma ugyanaz, leszámitva lyukak minőségét. mindig azt érzem, hogy egyszerüen vékony, szegény az ital, 9grammból is. ha duplát húzok sokkal jobb eredményt kapok, hiába arányosan ugyanannyi a kávé (18g). Szerintem a világos pörkölés a baja, ami igényli a nagyobb adagokat.
-
HÁZIGAZDA
kapcziner madagascar milyen jó kávé már! próbálom szavakba önteni az ízét, de nem megy, valahogy szokatlan darab. elsőre túl lassú, szaggatós lett és picit sok hőt kapott, úgy eszméletlen fás volt az íze, picit gyorsítva és kevesebb hővel kitisztult. finom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
digiteye
csendes tag
válasz mester6 #17972 üzenetére
FURTHER RESEARCH
The surprise in this research is the finding that espresso is not scale invariant; but that crema, mouth feel and the hot taste of the shot is punchier and more structured at high doses, regardless of grind settings or other extraction relevant variables.
vagyis: azonos brew ratio mellett (7 gr őrleményből 14 gr ital, 14grőrleményből 28 gr ital) a kisebb adagból főzött kávé lágyabb, vajasabb, a nagyobb adagból főzött savasabb, markánsabb - de csak forrón. Hidegen nem. -
Balus
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #17980 üzenetére
Mivel én rendeltem, ezért én is vettem minden méretben, mert így a szállítási költség sokszorosa
Egyes LM szűrővel sikerült egész barátságos kávét csapolnom 7 grammal. Most a Gaggia dupla szűrőt tesztelem.
-
bl4ze
veterán
Kapucziner Guetamala El Socorro : pár napot pihent, nagyon frissen bontottam.
Továbbra is ízlik : közepes savak, erősen gyümölcsös (trópusi) - főleg a mango-t érzem ki belőle.
Bőséges krém, szép lefolyás. Aki szereti az ilyen világos pörkölést, savas-gyümölcsös kávét bátran próbálja !
.:. bl4ze .:.
-
digiteye
csendes tag
3 hónapos Gaggia Classic garanciájával, összes papírjával és tartozékával (portafilter, szimpla és dupla nyomásfokozós szűrő, dupla normál szűrő, műanyag tamper és kávéadagoló), dobozában eladó. Csak Norda vizet kapott, állapota tökéletes, új. Ára 68000 forint. 06-70/318-9799
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
üdv
születésnapom alkalmából feleségem meglepett egy cm70-es darálóval. elkezdtem a beállításával játszani, végre letudtam az előre darált kávék korát. feels good man. drámai javulás : ) viszont mivel sosem volt ilyen téren lehetőségem tapasztalatot szerezni: fél perc körüli lefőlés. az óra onnan indul, hogy elfordítom a kart és a gép nekiáll dolgozni, vagy az a kezdőpont, amikor az első csepp kávé megjelenik? csak hogy kb. mihez lőjem be a gép darálási finomságát. szerintem gyári beállításokkal 3-4-es finomság között teljesen jó őrleményt készít. most olcsóbb omnia hulia van benne, talán kolumbianiak mondott. ízre nem rossz annak ellenére, hogy beállítós kávénak vettem.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
digiteye
csendes tag
válasz Agostino #17989 üzenetére
Az előáztatás nem számít bele a mérendő időbe. (Nem tudom, milyen géped van, van-e egyáltalán előáztatás). Ha nincs kifejezett előáztatás, akkor a nyomás felépülése is eltart 4-5 mp-ig (vibrációs pumpa esetén főleg). A nyomás felépülése után 25 mp az ideális lefolyás.
-
HÁZIGAZDA
válasz digiteye #17991 üzenetére
hogy mi ideális, azt a kávéja válogatja, de amúgy az előáztatás beleszámít. már csak azért is, mert pumpa- és rendszerfüggő, hogy mennyi idő alatt épül fel a nyomás. szóval de, a csapolás indításától számítsuk az időt.. (aztán az néha 20 mp-nél ad jó kofit, néha 45-nél)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Ennél a Rancilionál használtam először ezt a kis méretű PID szabályozót. Ez egy Auber klón. 24x48-as, a mélysége 70 mm. Nem azt mondom, hogy a legjobb PID, nincs még sok tapasztalatom vele, nem is túl olcsó (30dolcsi), de az esztétika miatt érdemes számolni vele.
K, Pt100, stb... sokféle szenzort kezel.
A méretei miatt majd minden készülék házba beépíthető és nem kell a nagy bunkó a gép oldalán.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz fragola.6035 #17993 üzenetére
tudnál ehhez egy linket dobni? ebay? köszi!
-
RBJ
addikt
Nesze nektek kávé. [link]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
fragola.6035
aktív tag
-
Agostino
addikt
köszönöm a válaszokat #17990-17991-17992 : ))
egy ec 155-öm van. nekem bevált és most, hogy finomabb őrleményt kapott is teljesen jól helytáll. ettől függetlenül hajtömeg tutorialjat végigviszem, szerintem kell még finomítani az őrlőn, bár... graef gyári beállításánál a 3-as már ilyen minőségben főtt le szépen lassan. szétszedtem az egész kart, a gyári szűrőt is. klassz érzés volt nézni ahogyan vékony sugárban lefolyik a karamellszínű kávé : )) más kérdés, hogy a csészében nem bírta túl sokat, de legalább közel vagyok az optimálishoz. a hétvégén szerintem elkészítem a kar-modot. nem tudom hányan használnak ec 155-öst, de talán hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...