Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz manchester85 #70466 üzenetére

    Az én álláspontom és véleményem szerint a bölcsész karokon elérhető képzések jelentős része büfészak. Tisztában vagyok vele, hogy Te meg fogod védeni a mundér becsületét, de a tapasztalatom egyszerűen ezt igazolja.

    US-ben azért némileg másként vannak berendezkedve, és a diplomának is nagyobb értéke van, hiszen nem akar mindenki papírt (de még inkább nem engedheti meg magának). Ettől függetlenül az arányok ott is megvannak a kereslet-kínálat alapján. Egy junior fejlesztő könnyedén kereshet 100e $-t évente, ami három év után akár a másfél-kétszerese is lehet.

    Ezzel szemben itthon egy senior software architect keres kb 80e $-t évente, amit már nem nagyon tud tovább srófolni.

    Az orvosok bérezése itthon megint csak erősen kérdéses dolog. Az egész rendszer a hálapénzre van berendezkedve évtizedek óta. Ezt mindenki nagyon jól tudja.
    Az egészségügyben inkább a diplomás ápolók kérdése a gázos. Legalább annyi, ha nem több munkát tesznek le az asztalra, de a hálapénznek a tizedét sem kapják meg, a szintén nevetséges bérezésük mellé.

    szerk: Egyébként kár ezen vitázni. Én lennék a legboldogabb, ha mindenki ott indulna, hogy 500+ bruttó és az árak maradnának a mostani szinten. Sokkal boldogabb, mosolygósabb emberek lennének mindenhol, kevesebb lenne a ránc és az aggodalom. Foglalkoztatói szemszögből is hosszútávon jövedelmező lehet, hiszen ennyi pénzért már simán el lehet várni az odaadó munkát. 200 bruttóért pedig ne lepődjön meg senki ha szembeköpik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák