Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz vadászcsiga #70248 üzenetére
Ha fizikailag is ugyan olyan kábelről van szó, akkor kizárt, hogy lassabban töltsön. Az áram nem folyik rajta lassabban keresztül! Persze ha a töltőfej azonos.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
Nem véletlenül írtam a kábel fajtáját. Lehet az után gyártott nem ugyan az, mint a gyári almás. A felmerült problémát egy elosztó hosszabbítóval is érzékelni kellene, hiszen ott is rengeteg fajta létezik, és hát nem a konnektorba dugod a töltőt. De érzékeled, ha 3 méteres elosztóba dugod, vagy közvetlenül a falba?
-
Ragnar95
félisten
válasz vadászcsiga #70257 üzenetére
2m-es van már Lightningból, de dock csatisból valóban nincs. Mondjuk én azt nem értem,h miért 0,5m-eset csináltak 10centis helyett, ami jóval hasznosabb lenne és miért kerül ugyanannyiba, mint az 1m-es
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
p87
senior tag
válasz Cyberpunk #70252 üzenetére
Ilyen hosszú kábelnél nem elhanyagolható a vezeték ellenállása, pl ha 0.35-ös keresztmetszetű vezeték van benne akkor az 5V-ból 2A terhelés esetén csak 4V marad a kábel végére és mivel kapcsolóüzemű áramkör tölti az akkut így a felvett teljesítmény számít, ha nincs meg a kábel végére az 5V csak 4 akkor 10W helyett 8W-ból kell táplálkoznia a töltő áramkörnek, így nyilván kevesebb töltőáramot tud csak adni a cellának.
Egyenáramot nem jó hosszú vezetéken szállítani, ha gyári apple kábelből lenne ilyen hosszú akkor az is lassabban töltene, vagy nagyon vastag vezetéket kellen használniuk, hogy ugyan azzal a sebességgel tudja tölteni mint a gyári.
Én a gyári ipad kábelem vastagságát is keveslem, az egyéb adatvezetékeken kívül nem sok hely maradhat a tápnak, ezen az 1 méteren is tuti van veszteség. -
Cyberpunk
félisten
Erről beszéltem én is, mikor azt írtam, hogy nem mindegy milyen a kábel, vagy hogy nem ugyan olyan kábelről van szó.
Egyenáramnál valóban nem mindegy a távolság, de ennyire jelentős lenne, hogy azt már érezni is lehessen? 1/2 méter vs 3 méter.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz Cyberpunk #70263 üzenetére
Igen, elég jelentős. Pl itt egy kalkulátor [link]
0.35ös vezetéket nézve 0,5méteren 0,1V-ot esik a fesz. 3méteren már 0,6V-ot.
Nem tudom milyen vastagot használhatnak gyárilag meg az utángyártottak, de a külső vastagságukat elnézve nem igen lehet 0.35-től vastagabb, ha meg még véknyabb akkor még rosszabb a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #70242 üzenetére
Nem is 5m csak 2,5 ezt benéztem. Nem baj jobb is így
-
buci30
addikt
Mi az ami plusz lesz ha megveszem a Spotify-t?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
legiaap
félisten
válasz GALARDO #70261 üzenetére
Ez nagyon babán néz ki. Nekem most ő a gyengém.
Amúgy odahaza ha jól néztem még nem annyira elterjedtek az elektromos töltőpontok ugye?
Meg gugliztam, de nem sokat találtam.Buci30: nem lesz reklám, telefonon tudsz előre-hátra korlátlan mennyiségben léptetni, és ha több eszközön használod ugyanazt az accountot, akkor simán átnyomhatod a zenét az egyikről a másikra. Értem ez alatt. Hallgatod iPhone-on majd átnyomod iPad-ra és ott fog szólni, de az iPhone-ról is tudod vezérelni.
Tud offlien módot a premium.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Ragnar95
félisten
válasz legiaap #70274 üzenetére
Sajna lassú folyamat lesz ez is, mint sok minden más, hiszen ahhoz, h több töltőállomás legyen, több elektromos autó kéne, de ahhoz, hogy több elektromos autó legyen, több töltőállomás kéne, szóval nem egyik pillanatról a másikra fog elterjedni egyik sem, hiszen egymástól függnek, de remélhetőleg idővel errefelé fog elmozdulni az itthoni autópiac is
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Blaise #70276 üzenetére
Nyilván a jelenlegi gazdasági helyzet is buktatója ennek, de azért tegyük hozzá, h van egy réteg, aki megengedhetné magának...
vadászcsiga: a gyorstöltés általában 1 óra, ami 80%-ra tölti az akksit, a teljes pedig 8 óra. De egy városi autónál ez nem is feltétlenül gond, hiszen amíg melózik az ember, illetve amíg alszik, a többszöröse visszatöltődik annak, amit elhasznál, az viszont nagyobb gáz, h mondjuk egy Bp-Berlin távolságon legalább 1x, de inkább 2x kell megállnod huzamosabb időre tölteni az autót...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az a jo az Alzheimberben, hogy el tudod dugni magad elol a karacsonyi ajandekod.
-
Ragnar95
félisten
válasz vadászcsiga #70279 üzenetére
Az az egyetlen probléma,h a fosszilis energiahordozók előbb-utóbb elfogynak, míg az atomenergia nem és akkor nem lesz kérdés,h elektoromos vagy benzines/dízel autót válasszunk...
Amúgy meg lehet vitatkozni arról,h az atomenergia vagy a robbanómotorok a károsabbak-e, de előbbi maximum közvetetten veszélyezteti a környezetet, míg utóbbi közvetlenül és már most látszanak a káros hatásai...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Bling95
őstag
válasz vadászcsiga #70284 üzenetére
Manapsag mar tok jol tudjak tarolni . Meg ugye mar dolgoznak a 4. generacios reaktorokon, ami nagymertekben csokkenti ezt a problemat.
Szerintem az atom a legjobb megoldas, koroket ver minden masra ( persze csak amig nincs fuzio )
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz vadászcsiga #70284 üzenetére
Pont az a közvetett...Főleg,h elég biztonságos módon tárolják, sugárzásmentes helyen, úgyhogy hacsak nem hiszed el a zöldek összes összeesküvéselméletét, kár is ezen filózni...
Fura módon az atomhulladékból semmilyen valós probléma nem keletkezett az elmúlt több évtizedben, amióta van atomenergia, míg mind jól tudjuk,h a fosszilis tüzelőanyagok miket okoztakPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nord_
veterán
válasz vadászcsiga #70287 üzenetére
Még mindig kevéssé káros a Föld belsejét megsugározni, mint a teljes bioszférát a kihalásig megsütni a fosszilis energiahordozók révén.
A sötétzöldekről meg mindenki tudja, hogy hülyék. -
Bling95
őstag
válasz vadászcsiga #70287 üzenetére
Zoldek a F1 alatt is kikotozik magukat, nem erdekelnek( komolytalan amit muvelnek). Ha szabalyosan van tarolva semmilyen problemat nem okoz, persze a veszelyt tartalmazza, de sok ilyen dolog van. Ezenkivul ugye ezt a gondot lenyegeben megoldjak az uj generacios reaktorok ( 5-10 ev ? ).
Egyelore ugy nez ki, hogy az atom az egyetlen jarhato ut. Maximum a lakossagi fogyasztast lehetne megoldani megujulo energiaval.
Nord: tulajdonkeppen meg azt se mert a tarolok minden iranybol lefogjak a sugarzast
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Nemigazán voltam elájulva a The Wolf of Wall Street-től. Valami érdekesebb végkifejletet vártam volna, ha már végigültem 3 órát. Ettől függetlenül a színészi játék nagyon tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Bling95 #70290 üzenetére
Sajnos azzal mindenki tisztában van, hogy vannak veszélyei az atomenergiának is, de ezeket egyre inkább sikerül lecsökkenteni és ha két rossz közül kell választani, a kisebbik rossz a jó választás, ami egyértelműen az atomenergia...
vadászcsiga: lehet, még nem mondták neked, de el kéne menned orvoshoz, esélyes,h üldözési mániád van Ja, például nálunk mindkettőre nagy esély van, sőt, esetleg egy hurrikán vagy tornádó is végigsöpörhet az országon simán...Ne legyünk már ennyire elvakultak és nevetségesek[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
válasz vadászcsiga #70293 üzenetére
Termeszetesen foldrenges veszelyes helyen nem epitenek atomtemetot... Egy ilyen megepitese elott tobb eves vizsgalat( kozet osszetetel, vizrajz, csapadek minden). De ahol cunami lehet oda termeszetesen nem epitenek( pl Mo-n nagy foldrenges , se cunami nem tul valoszinu)
Felesleges ezen parazni, veszely van benne, de kozel sem olyan nagy ha betartjak az eloirasokat. Csak Csernobil ota az emberek felnek az atomtol ( pedig azota mar rengeteget fejlodott a vilag)
[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
válasz vadászcsiga #70297 üzenetére
Olyan se lesz Magyarorszagon meg Fukusima kicsit komplikaltabb volt , de teny hogy nem voltak felkeszulve ekkora foldrengesre .
Egyebkent atomtemetoktol indultunk ki, am felolem a szomszed faluban is epithetnenek.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz vadászcsiga #70279 üzenetére
Ja, most írtad le, hogy mekkora lusta disznó vagy, hogy kanapén fekve is kell az, hogy tölthesd az iPad-et...olyankor nem jut eszedbe, hogy mennyire veszélyes az atomenergia?
-
vadászcsiga
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs