Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz Ragnar95 #62298 üzenetére
Tisztában vagy vele, mekkora hatásfokkal tudnak a szélerőművek üzemelni? Mennyi szeles vidék van Magyarországon? Egyébként én is támogatom, de nagyon fel tud bosszantani, hogy ilyenkor sötétzöldek vagyunk, mert kampányolunk mellettük, de ha a szomszédban van, akkor meg tüntetünk ellene, mert zavarja a kilátást, elértéktelenedik a telek stb... Persze ezt nem rád értettem, ha nem általánosságban írtam. Ez a tapasztalat. Tény, hogy rengeteg szélturbinára lenne szükség.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
SÖ
addikt
válasz Cyberpunk #62297 üzenetére
Ezt pont te írod, aki állítólag nagy zöld párti? Eléggé hiteltelen. De nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy 3000 milliárdot kérnek az oroszok 4%-os kamatra, plusz az infláció. Ez az évszázad üzlet. Az oroszoknak. Senki nem lát bele a szerződésbe, egyedül Orbán intézte, szakértők nélkül. Már most kiszámolták, hogy jóval drágább lesz a villamos áram, és azt senki nem tudja megmondani a 3000 milliárd felett mennyit fogunk ténylegesen fizetni, de még az unokáink is nyögni fogják.
-
Cyberpunk
félisten
Elég zöld az atomenergia, nyilván a kiégett fűtőelemek problémát jelentenek, de van mód a biztonságos tárolásukra.
Egyébként meg nem kell 24/7-ben TV-zni, energiatakarékos izzó, PC-t sem kell járatni folyton, Be kell korlátozni az ipari fogyasztást, és tádám nem kell energiaéhségről beszélnünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Cyberpunk #62301 üzenetére
Tisztában, de ott van a függőleges tengelyű szélerőmű, aminek jóval magasabb a hatásfoka, mint a "sima" változatnak. Azzal is tisztában vagyok,h mennyire lenne szükség, de mindezeket figyelembe véve is jobb megoldás lenne.
Én nem vagyok atomenergia ellenes, sőt, de hogy 3600milliárdot áldozzunk a jelenlegi gazdasági helyzetben erre, az nonszensz, főleg,h mindezt orosz kölcsönből tesszük.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #62300 üzenetére
Szar hat most mit mondjak rá? Az 5 perces dalban nem sokkal a 4. perc elott kezd el beindulni? Es azt is olyan langyosan?
De hazudhatok is hogy jó volt. Sokkot kaptam olyan jó volt[ Szerkesztve ]
-
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #62305 üzenetére
Nem figyelsz a részletekre. Egy pink floyd dal mikor kezd beindulni? Ez olyan kijelentés volt, mintha britniszpírszen nőttél volna fel.
i6 Silver
-
SÖ
addikt
válasz Ragnar95 #62298 üzenetére
Németeknél már leállították az össze atomerőművet Fukusima után. De ott van Csernobil példája, és számtalan különböző fokozatú balesetek a világban.
Ráadásul mire átadható lesz Paks II már lehet, hogy teljesen más zöldebb energia hordozó váltja fel az atomot.
Az a baj, hogy üzletileg is ráfázunk erre a orosz partneri viszonyra. Putyin újra akarja építeni a volt tagállamait, függőségi viszonyt akar kialakítani velük, és Orbán a keze alá játssza az országot.
-
Ragnar95
félisten
Én nem is a veszélyessége miatt félek, mert elég komolyak lesznek remélhetőleg a biztonsági intézkedések, nem hiszem,h Pakson földrengés + tsunami lenne egyszerre, bár ki tudja Illetve Csernobil példájából tanulva az ottani katasztrófa már nem valósulhat meg többször.
"Az a baj, hogy üzletileg is ráfázunk erre a orosz partneri viszonyra. Putyin újra akarja építeni a volt tagállamait, függőségi viszonyt akar kialakítani velük, és Orbán a keze alá játssza az országot."
Pontosan ez a problémám az egésszel, a számból vetted ki a szótPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #62308 üzenetére
De figyelek a reszletekre, langyos feldolgozás szerintem. Elismernem ha nem, még a Denonomat is bevetettem az úgy érdekében, AirPlayen kitettem, úgy hallgattam.
Egy Pink Floyd mikor kezd el beindulni? Őszintén. Hallgattál te PF-ot valaha?[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Szomorú esetek, de mivel váltod ki az atomot ma? Szén, földgáz tüzelésű hőerőművel? Számolj utána mennyi kell ebből, ha egy Paks méretű erőművet ki akarsz váltani! Balesetek nagyon ritkán történnek. Csernobil problémás típusú reaktort használt, ma ilyet már nem alkalmaznak! Ráadásul ezzel sem lett volna baj, ha nem lett volna az emberi tényező benne annyira. Fokusima meg szerencsétlen eset. Japánok helyében átgondolnám hová építek erőművet, nyilván 22-es csapdája, mert nagy mennyiségű víz kell. De egy cunami sújtotta régióban nem szeretnék tengerpart közelében építkezni. A lényeg jelen esetben sem a technológia a fő gonosz.
Csoda meg még arrébb van. Fúziós erőművek nem mostanában fognak épülni, és nyilván az sem két fillér lesz, tudom épül egy, de várjuk ki a végét!
A probléma azzal van, hogy nem látunk tisztán. Én zöld vagyok, de nem sötét zöld!
Amiért én utálok veled vitázni az az, hogy mindig beszólsz, de amikor a falhoz állítalak, a keresztkérdéseimmel, szarsz bele és egyből átváltasz fikázásba. Így nem lehet! Tudom megint tudatlan vagyok, és buta. Ne fáradj a kijelentéssel!
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz vadászcsiga #62299 üzenetére
Nagyon rég hallgattam DP-t, kösz a linket
Ma le vagyok lassulva egész nap, ilyenkor hála istennek megvan a zenehallgatás szépsége reggelente, betolok pár ilyet, nézem az emberek arcát, mozdulataikat, olyan mintha totál máshonnan nézném őket. Kikapcsol, mint a fene.
-
SÖ
addikt
válasz Cyberpunk #62313 üzenetére
Ha jól tudom a németek szélerőművekkel. Itt Magyarországon is volt egy hasonló, próbálkozás, benne is voltam, Dunántúlon 2005-2008 De Kóka az akkori energiaügyi miniszter leállította, mert a saját gazdasági körivel szembe ment, pedig Uniós pénz volt.
Az atom olyan veszélyes, hogy ha van 1% a katasztrófára, már nem éri meg kockáztatni. A napokban olvastam, hogy Japánban megint 100 000 t sugárszennyezett víz ömlött a tengerbe. Ráadásul a paksi elhasználódott fűtőelemeket is vissza hozzák az oroszok, és itt lesz tárolva. De minden szép, minden jó, lehet hogy pont a te falud alatt fúrnak egy gödröt, és oda dobják. Biztos fogsz örülni.
-
Bling95
őstag
Paks 2 -re szukseg , mas kerdes hogy valoszinuleg sok ember zsebet fogja megtomni , de szuksegesnek szukseges , es massal nem valthato ki.
SÖ: biztonsagos alapvetoen a tarolasa, meg van hozza a technologia. Felolem aztan az en varosom ala is ashatjak.
Csernobil meg alapvetoen eleg rossz pelda, teljesen mas a ket reaktortipus mukodesi elve. Tervezesbol adodoan ami ott megtortent egy paksi tipusu reaktorban nem tortenhet meg, lehetetlen. Ettol fuggetlenul persze nem veszelytelen , de ezert is van fokozott biztonsag es erre specializalodott szakemberek.
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz Bling95 #62318 üzenetére
az az érdekes ezzel hogy mindenki meg van hökkenve ezen pedig sok éve mindenki tudja aki bennevan, vagy paksi (barátnőm paksi és ott is mindenki tudja már jóideje), hogy 1) lesz bővítés 2) az oroszok fogják csinálni, és 3) sokba fog kerülni, de nincs más megoldás jelenleg. nem lehet csak a semmiből geoerőműveket felhúzni (olcsóbban pláne), szélerőművekhez meg enyhén szólva nem megfelelő az ország fekvése... a paksi erőmű pedig jelenleg is Európa egyik legbiztonságosabb atomerőműve. és ugye nem még egyet építenek, hanem új reaktorokat. Jelenleg Paks az ország áramtermelésének 40% adja, ami csak nőni fog az új blokkokkal. Erre van olyan politikus (nem poltopik de ezt meg kell említeni), hogy ehelyett jobb lenne VENNI mástól áramot. PErsze, az energiafüggőség valóban nagyon jó ötlet... és drágább se lesz az áram ellenben ha vennénk akkor semmi garancia sincs, ahogyan az olajra, gázra sincs jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Cyberpunk #62317 üzenetére
Az, hogy sok kell miért is hátrány?
Ár/teljesítmény arányban nem rosszabb a szélerőmű sem, mint az atom, cserébe jóval több az előnye. Ráadásul az,h több kell belőle ár szempontjából előny, mivel fokozatosan is megvalósítható a beruházás, 200millió mindig van a költségvetésben erre 3600milliárddal ellentétben.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Ragnar95 #62322 üzenetére
A fél országot tele kell szórnunk velük. Csak ennyi, ráadásul nem mindenhol megfelelőek a körülmények. Valljuk be ebben Magyarország nem a legjobb szelességben. Elgondolni szép, de meg is kell valósítani, sok tényezőt számba kell venni, és úgy dönteni mi az előnyösebb.
-
SÖ
addikt
válasz Cyberpunk #62317 üzenetére
de biztos sokakat zavarna a kilátásban.
Persze, hogy nem válaszolok, mert már túlmegy azon az ingerküszöbön. Ez is a hozzá nem értésedet tükrözi. Ha nem éreztetnéd folyamatosan mennyire értesz mindenhez, csak nevetnék egy jót. Zavar a kilátásban? Szerintem nem tudod miről van szó. Gondolom nem is láttál még közelről.
A szélerőmű is káros az élővilágra. Olyan alacsony frekvenciás zajt ad ki, ami megzavarja a honos állatpopulációt. Egy szélerőmű alatt, mikor a fejed fölé ér a lapát, olyan surrogó hangot add - mikor egy vesszővel suhintasz egyet - csak sokkal nagyobb amplitúdóval, még a mellkasodban is érzed. Nem véletlen, hogy túl nagy szélben az autónatika kiforgatja a lapátokat, nehogy károsodjon. Hatalmas energiák dolgoznak. Egy ilyen torony, amin dolgoztunk 25-30 m, és vannak nagyobbak is.
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
válasz Ragnar95 #62322 üzenetére
Azért hátrány, mert pl. Hollandiának már jelenleg is elég sok van, ráadásul parton, ami szél/hatásfok szempontjából a legjobb és még így sem beszélhetnek arról, hogy az ország igényeinek akár csak a felét lefednék vele. Itthon sokkal kedvezőtlenebbek a körülmények. A magam részéről én sem támogatnám, hogy csak egy megújuló energiaforrásra koncentráljunk. Jó az a szélenergia, de 10-20%-nál többre tudtommal sehol nem használják.
Xbox GT: nozsolt
-
Cyberpunk
félisten
-
nofi
addikt
válasz madgie #62326 üzenetére
Valami dereng pár évvel korábbról, hogy Békés megye alatt találtak valamit. Tudtommal felmérték, számoltak, összeadtak, kivontak, de arra jutottak, hogy nem éri meg a befektetés. Aztán lehet azóta ismét előkerült ez a téma, akkor sorry, lemaradtam.
Egyébként az a baj itthon, hogy azt hisszük, hogy a zöld energia, meg a függetlenedés azért fontos, mert olcsóbb. Egyik sem az, nem is volt soha, sőt; de gondolkodó országokban kifizetik azt a többletet. Itthon rezsicsökkentés van, németeknél meg az atomszünet miatt és a megújuló beruházásoknak köszönhetően nem kevéssel emelkedtek az energiaárak. Mondanom sem kell melyik szimpatikusabb így választások előtt.Xbox GT: nozsolt
-
nagyúr
Látom, meg a politikai célozgatás erősen, majd a témát váltotok, csatlakozom.
Ragnar95: Ha köcsög akarnék lenni, azt mondanám, hogy neked ez biztos nagy probléma lenne, ha bejönne a hipotézised, hisz oly sok a számlád, amit be kell fizetned a fizetésedből.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Ragnar95
félisten
válasz icecave #62334 üzenetére
Főleg,h nem is fogok 1db számlát se befizetni itthon soha az életben
De amúgy ez elég erősen irreleváns érv, mivel attól még,h egyelőre nem én fizetek valamit, ugyanúgy érint engem is, mivel attól függően élek meg énis,h a szüleim hogy élnek meg...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #62335 üzenetére
Egyértelmű, igazából azt nem értem, miért jósolgatsz, meg utalgatsz itt olyan dolgokra, amiről egyáltalán nem tudod (vagy tudhatod), hogy hogy lesz majd. Bár divat szidni a mindenkori kormányt, ha jól csinálja, ha nem, ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz icecave #62336 üzenetére
Azért, mert nyomon követem az eseményeket és a józan paraszti eszemmel fel is fogom,h mik lesznek a várható következmények
Lehet nem egyetérteni, de akkor érvelj ellenem, ne az okokat próbáld keresni az én cselekedeteimrePrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nord_
veterán
válasz Bling95 #62329 üzenetére
Na végre, valaki!
A nap- és a szélenergia sajnos azért esélytelen, mert áram csak addig folyik a vezetékben, amíg forog a kerék. Ha nincs szél, nincs áram. Tárolás? Pakoljuk tele a szélkerekek tövét ólomakkumulátorokkal, hogy amikor nincs elegendő szél, akkor legyen honnan kinyerni a korábban felhalmozott fölösleget?Az atomenergia - sajnos, nem sajnos - az egyetlen jó megoldás. Ma és a belátható jövőben nincs alternatívája. Lehet azzal jönni, hogy majd valamikor lehet, csak ugye az a valamikor nem fog áramot adni az iPhone töltőjébe.
Orbánék ott szúrták el, hogy a szokásos nyers, durrbele, szarok mindenkire stílussal intézték el. Ha meghívnak néhány szakembert pl. az MTA-tól vagy a KFKI-tól vagy mittudomén honnan és amit lehet, nyilvánosságra hoznak, simán kezelhető lett volna a politikai botrány.
(A Frei könyv-féle forgatókönyvbe bele se merek gondolni... Pedig sokszor mondják, az élet sokkal durvább forgatókönyvíró, mint amit bárki ki tud találni...)
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #62337 üzenetére
Inkább nem, köszönöm, időben "kiszállok". Megtartom a véleményem, ahhoz meg nincs jogom, hogy erre mást is megkérjek, így nem is teszem.
El is terelném a témát,de nem tudom mire. Az, hogy a 4 hete balesetet szenvedett barátom (munkahelyen leesett egy aknába) hogy van, az meg ugye rajtam kívül nem sokakat érint/érdekel. Más nem történt ma. JA de: ittam 1500-ért a reptéren 1 sima kv-t meg egy cappuccino-t (Persze nem ezért mentem, szüleimet vittem, mentek Angliába).
-
nord_
veterán
Bős-Nagymaros jó lett volna, azt egyértelműen a politika állította le.
Paksot sajnos meg kell csinálni, mert már egyszer hosszabbítottak a használati idején... Ha Paks kiesik, az baromi drága móka lenne nekünk... Szerencsére komoly földrengésből, cunamiból gyengék vagyunk, tehát a külső tényezők nem jelentenek veszélyt. -
SÖ
addikt
válasz icecave #62334 üzenetére
hisz oly sok a számlád, amit be kell fizetned a fizetésedből
Konkrétan az a szűk réteg profitál belőle, aki "oly sok számlát" fizet, és ezek azok akiket legkevésbé izgat a végösszeg. Nem nagyon tudsz bele látni a mai Magyarország életébe, csak a felszínt kapisgálog, és ez a probléma nagyon sok embernél.
-
nagyúr
Meg nem is érdekel olyan szinten, mint egyeseket. Annyit szoktam mondani, annak, aki fennhangon szid mindent, hogy ha az előző kormány kapott 8 évet, kapjon ez is. Aztán majd lehet összevetni a dolgokat. Ennyi, mindenkinek olyan a nézete, amilyet csak szeretne, de az zavar, hogy politikai dolgokban mindenki profinak hiszi magát és sportot űz abból, hogy másokat "lenyomjon", akinek "Ne adj Isten" nem egyezik a véleménye az övével. Szóval várhatsz tőlem mélyenszántó gondolatokat, ez minden, amit nyújtani fogok, amit az előbb leírtam.
Akkor is, ha személyeskedsz, meg sértegetsz, hogy kit hallanál, mikor valamit mondok...
-
Xero
nagyúr
A szélerőművek hatásfoka a béka segge alatt van. Nézzük meg az osztrákoknál is mennyire "bejött".
Irgalmatlan nagy területeket kell beáldozni nekik és tulajdonságaiból adódóan marhára nem mindegy milyen területet.Jelenleg a legjobb megoldás az ország energiaszükségletének a biztosítására az atom. Ennek a két új blokknak a kivitelezése és a forrásbiztosítása már kérdéses, de ettől még szükséges.
A katasztrófákkal jellemzően az ismeretekkel nem rendelkező emberek jönnek. Lapozzunk szerintem.
A tökéletes megoldás az lenne, ha a jövőben az ipari fogyasztók igényeit a két új blokk kiszolgálná, a kisfogyasztók pedig képesek lennének lokálisan megoldani az igényeik fedezetét napkollektorokkal és napelemekkel. Érdemes az alpesi falvakban tenni sétákat. Ott bőven támogatott ez a fajta konstrukció.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
- Naim mu-so 2. Gen új
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest