Új hozzászólás Aktív témák

  • korpicschess

    veterán

    válasz HdRew #38160 üzenetére

    Először is köszönöm!

    A barátod pedig irreális összeget kap, ennyiért "el sem mennék dolgozni" szinte... Ennyit egy tanár kap.
    Milyen egyetemen, és mit végzett? Mert mondjuk én tuti nem állok meg BSC-n, mert az MSC az ami számít valamit.
    Pesten a kezdőfizu 350-400 bruttó közé tehető egy normális mérnöknél ha jól tudom (ez mondjuk valami német TNC-nél).
    Ráadásnak a BME-s diploma a legértékesebb, meg az egy elismert egyetem.

    Jó lenne megtanulni németül, mert szükséges lenne, ha az ember külföldre akarna menni. Pár évet én is bevállalnék, mert tényleg más a kereseti viszony. Itthon nagyon magas pozícióban keres annyit az ember, igaz ott élni is drágább.

    Viszont Pesten kívül nehéz munkát találni... Nekem abból a szempontból szerencsés, hogyha akár a megyében akarnék maradni, mire végzek, kb. kész lesz a Paks 2. Vagy ha nem is kész, de már most jó sok ember dolgozik ott.

    Visszatérve a pontokra... Az volt a célom, hogy meglegyen 460 pont, mert elvileg annyi kell a gazdasági szakokhoz. Ez már borítékoltnak látszik, hogy sikerült átlépnem. Mindenesetre valószínűleg nem is lenne érdemes oda menni, legfeljebb a mérnöki után, mert kissé más kaliber a kettő.

    Azért olyanra nem számítok persze, mint amit nagybátyám elért, de neki azért szerencséje is volt, főleg abban az időben, a nyelvtudással. Igaz itthon rengeteget dolgozik, kint szerintem több pénz - kevesebb meló volt (ugyanaz a cég), még ha itt magasabb is a beosztása. Azért szeretnék magamnak életet... Neki meg hamarosan új céges kocsi.... Infinity...
    Sok múlik a szerencsén.

    [ Szerkesztve ]

    Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

Új hozzászólás Aktív témák