Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz Ragnar95 #26989 üzenetére

    Puszi nektek, csak nem rólam van szó? :DDD Anyám itt él kinn, én meg befejeztem a sulit, úgyhogy most kijöttem egy kicsit csavarogni. Mondjuk az túlzás egyelőre, hogy csavarognék, mert még két esszét le kellett adnom, úgyhogy inkább azon dolgoztam, de kész, abszolutórium megszerezve. Elvileg csak üdülök, de nem zárkózom el az itt maradás lehetőségétől, ha megtalálom a legális módját. :DDD Van két tanítványom, (angol tanítás, hisz sok itt azért a magyar) zsebpénznek elmegy. Egyébként folyamatosan agyalok, hogy mi lenne a jó, de nagyon nehéz dűlőre jutni. Angol szakosként MA diplomával (majdnem) a kezemben az idegen nyelv az egyik fő gondom, mint visszatartó erő. Egyszerűen egy ember képtelen egy másik nyelven teljesen önmagát adni, vagyis részben a stílusát is elveszti vele. Odamegyek egy csajhoz, más fiatalokhoz és nem tudok mit mondani nekik, csak kínlódni, mert nem tudom belevinni a saját egyéniségem. Baromi idegesítő. Persze, a standard nyelvet kiválóan megértem és használom, csak épp pont a hétköznapi nyelvet nem tudom úgy használni, ahogy szeretném. :U Nyilván ehhez ilyen környezet is kéne. (De lehet, ha tudnám, akkor se lenne ugyanaz, mert egy nyelv stílust is ad, nem lehet tökéletesen áttükrözni egy másik nyelvbe.)

    Amúgy közvetlenek az emberek, lazaság van, híztam is pár kilót, de nyugodt szívvel kimegyek egy melegítőben is az utcára. :DDD Nyilván a jobb megélhetés, álomszerű célkitűzések szólnak az itt maradás mellett, de amúgy nem vagyok egy nagyratörő ember, átlagos életre vágyom. Ha anyám nem élne itt, lesz*rnám az egészet, nem vágnék bele az amerikázásba. A gond csak az, hogy a családból egyedül anyámra számíthatok, a család többi tagja kétszínű és nagy ívben sz*rnak a fejemre. :U Itt nem (csak) anyagi támogatásról van szó, sajnos ilyen a viszony. A sulival is végeztem, bejárós voltam. Debrecenben nincs hol laknom, de nem is akarnék, csak Bp-ben gondolkozom. Miskolcon meg apám képét nincs kedvem bámulni. Úgyhogy ez pont jó időzítés volt, hogy kicsit kiszellőztessem a fejem. Fogalmam sincs, mi lenne a jó, persze még most fogok egy csomó ismerőssel találkozni. Amúgy itt mindenki melózik, nincs megállás, hisz a rezsi is jóval több, mint otthon, meg sokan azért vannak itt, hogy minél több pénzt haza vigyenek, aztán majd abból megalapozzák az életüket. Viszont én sem takarító, sem szobafestő mázoló nem leszek, ilyenben nem is gondolkozom, meg amúgy se maradnék itt illegálisan. Szóval rengeteg érv van pro-kontra. Otthon sokkal jobb egzisztenciáról indulnék, csak a fő gond az, hogy jelenleg nincs is kiért otthon maradnom. Ha meg sikerül itt maradnom, fogalmam sincs, mire lesz elég. Nyilván többet keresnék, és többet tennék félre, mint otthon, csak épp az talán még fontosabb, hogy a társadalom melyik szintjén van az ember. Mivel eddig tanultam, viszonyítási alapom sincs. Ráadásul összehasonlíthatatlanul igényesebbek, szebbek az otthoni nők. Ez sem mellékes. Na majd meglátjuk.

    Vadászcsiga!

    Jaja, bírom őket. Voltam a Kisstadionban is egy koncerten, mondjuk annak már több, mint 10 éve. Ilyen "rendes" koncertre már csak valami komoly társasággal mennék, most még inkább csak trance bulikra, még vagy jó 5-10 évig. :DDD

    Viszont ha maradok, első dolgom lesz venni egy Verizonos iPhone 5-öt. :D A GSM része független, és family plan-ben 2 fővel 65 dollárra jön ki a havidíj fejenként, amiben korlátlan perc és sms van 1 giga nettel. A neten osztozni kell, de anyám úgyse használná, a korlátlan perc viszont kell neki.

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák