Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
válasz Sukta 95 #184634 üzenetére
A fűnyíró tényleg hülyeség volt, maximálisan egyetértek. Kábé akkora kertem van, mint neki, de eszem ágában se lett volna elektromosan venni… Anyám kifejezetten azt szeretett volna, de az ő Makitája drágábban közel se olyan masszív, mint az én aldis benzinesem (Briggs motoros-változat).
Autó:
azért ez annyira szélsőséges, hogy kábé statisztikai hibahatáron belül van az, aki 8-900 km-t akar autózni egy seggel… Értelmetlen és egészségtelen… -
Sukta 95
aktív tag
válasz nord_ #184652 üzenetére
Dettó. Én is egy önjáró benzinest vettem végül.
Nem egy seggel, de nem fér bele, hogy még a töltést sakkozzam valahol az M3-on Mátészalka-Debrecen-Budapest-Mátészalka körön, a városban meg rendszerint olyan helyre járok, hogy nincs töltő a közelben. Ezt a távot megteszem átlag heti 2-3 alkalommal, azt ne mondja nekem bárki, hogy erre jobb vagy legalább ugyan olyan jó opció egy középkategóriás elektromos, mint egy nagy diesel. Mert egyesek ezt akarják megmagyarázni. Azt egy percig sem vitattam, hogy városba optimális, de amennyibe egy középkategóriás elektromos kerül…annyiért sokkal jobb minőségű belsőégésűt kapok, de ez nyilván az én preferenciám. Aki tud otthon tölteni és kisebb távon ingázik annak okos döntés lehet.
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
madgie
titán
válasz Sukta 95 #184655 üzenetére
Ez így van, viszont ha valaki nem (csak) hosszú távon megy és van otthon napelem, akkor nem rossz döntés egy elektromos autó, jelenleg valamilyen robbanómotoros mellé. Szervizelni nem drága, “tankolást” jó esetben megoldja a Nap, kis túlzással ablakmosó folyadék kell csak bele.
Nyilván tudom, hogy ez nem túl nagy, de akkor is létező halmaz. -
tboldi
nagyúr
válasz dptrsk #184654 üzenetére
En is igy gondolom. Ha mar a 11 utan nem 11S jott, hanem 12, akkor innentol fogva mar nem lenne logikus tovabbvinni az S-ezest.
A processzort sem hivnak A13-nak, ha ennyire babonasak lennenek.
Amugy udv mindenki! Itt meg nem is koszontem be, csak mostanaban kezdtem el kovetni ezt a topikot is.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Amúgy szerintem elektromos autót venni nem érdemes csak lízingelni. Persze ha van lecsó akkor mindegy. Olyan gyorsan fejlődik a technológia, mire kifizeti az ember az autót már van nála ezerszer jobb hatótávú vagy gyorsabban töltő. Ha már viszont elértük azt a szintet mikor télen is annyit tudnak elmenni egy töltéssel mint egy benzines-dízeles autók vagy olyan gyorsan lehet tölteni mint egy tankolás na akkor már talán érdemes megvenni nem lízingelni.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok
Mi a pontos különbség a jótállás és szavatosság között pl. az Apple-nél?
Pl. ha egy készülék érintetlen (nem volt még soha szétszedve természetesen) ,magánszemélyre vásárolt az iStyle-ban és meg van az összes tartozéka ,papírjai - állapota is makulátlan ,viszont most múlt egyéves ,felérhet a szavatosság egy garanciával ha probléma adódik vele? -
nagyúr
válasz TechN7ne #184665 üzenetére
Ez jó kérdés, beszélgettünk egy csomót még szeptember végén, mikor a sok vizsgálatom volt nekem is (kb. most lett vége).
Nyilván nem mondhatom el a privát beszélgetésünk, csak amit itt is emlegetett, hogy nincs jól, csomó kivizsgáláson volt, nem tudják, mi baja, mindig fáradt, stb.
Elég sokat volt itt, most hogy említetted valóban elkezdtem aggódni, hogy valami nem okés, sőtApple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
agabe
addikt
válasz Gsx-rr #184653 üzenetére
Szerintem van egy nem is kis halmaz akinek eleg az esetek 98%-aban egy kisebb 200km-nel kevesebb hatotavu ato is, es meg akkor is megerheti elektromos ha olyan helyen lakik ahol nem tud tolteni.
En pl. ide tartozom.
Megneztem tobb mint 1 evre visszamenoleg az elozo auto sajat applikaciojaban mennyit mentunk rendszerint, es mennyit max.
Az jott ki, hogy ketszer mentunk 120km korul, minden mas pedig ennel kevesebb volt, Jellemzoen pedig 20-30km egy nap.
Utobbi honapokban kevesebb mint 20km naponta. Persze hetvgente tobb, de 60-70km-be az is bele szokott ferni.
Erre tartani barmit ami nem elektromos igazabol pazarlas.
A mostani kis Leaf kielegiti ezeket a tavolsagi igenyeket, es heti 2-szer kell toleni...ha nagyon kimelni akarom es mindig 20-80% kozott tartani akkor inkabb 3-szor az igaz, de meg ez sem megterhelo.
Olcso tolto 300m-re van lakastol (kb 3 literes fogyasztasnak felel meg ha arrol toltok), hely van rajta, sot ugy nez ki tobb ingyenes tolto is van meg (nem csak Lidl, meg Penny Market hanem sima utcai is) azokon az utvonalakon amerre jarunk. Ezek persze ugyis megszunnek idovel, de amig vannak addig lehet hasznalni.
Melo helyen melygarazsban 1-2 honapon belul el akarom intezni a tolto kiepiteset. Amint ez meglesz akkortol igazabol ugyanolyan helyezetben lehetek mintha otthon tudnam tolteni.
Ha nem lenne majd a melohelyi toltes, meg akkor is ugy tunik eddig, hogy nekunk jelen szokasainkhoz jobb egy ilyen ma mar elektormosok kozott is korlatozottnak mondhato hatotavu auto mint barmi mas.Nem kerdes, ha valaki rendszeresen megy sokat privatban annak meg a legujabbak sem igazan ajanlottak. Ha meg valaki munkara hasznalja akkor sem jo alternativa. Nincs mese, amig nem lesz valami attores addig ez igy nem valtja ki a nagy hatotavu normal autokat.
Amirol viszont sokan sajat maguk sincsenek igazan tisztaban, hogy az autosok nagy resze (lehet ez 50, de akar 70% is) nem megy tobbet hetente 300-400km-nel (evi 20ezer km), vagy pl. tobb auto is van a csaladban amikbol csak egy van igazan kihasznalva.
Ezekre ma mar boven jo alternativa egy 60-70kWh- as akksival szerelt auto, mert ilyeneknel nincs szukseg ra, hogy ut kozben meg kelljen allni es tolteni kelljen , azaz nincs nyug sem vele. Heti 1-szer feltoltik aztan annyi, vagy ha otthon toltogetik akkor meg amikor akarjak.Van letjogosultsaga az elektromos autoknak, csak nem lehet mindent kivaltani veluk (legalabbis jelenleg tuti nem), de nagyon magas azoknak az aranya akiknel mar ma is meg lehet talalni a megfelelo villamos hajtasu kocsit (raadasul ha nem nagy az igeny akkor nem csak dragan, hanem mar 2-3millio Ft-os haeznaltpiaci artol is) amivel egyszeruen kevesebb a gond, kedvezo aron lehet fenntartani es nem mellesleg nyugisabb vezetesre osztokeli a legtobb sofort ami csokkentheti a baleseti szamokat.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz #20749568 #184672 üzenetére
Varosban nem art ha betratjak a sebesseget.
Palyan sem rossz ha nem dongetnek 200-al, vagy ugye vannak a 15-20eves leharcolt taligak amiket azert nyomatnak meg 150-160-nal mert birja, de kozben majdnem szetesik, es megallni nem is biztos, hogy rendes fektavon tudna.Sok orszagban most sem lehet 110km/h -nal gyorsabban palyan menni, megis jol elvannak az autosok.
Nem is igazan a sebesseg a gond, hanem a soforok. Erre majd jo lesz az onvezeto auto (talan megerjuk mi is akar itthon is), de addig marad a kisebb maximalis sebesseg amire ra kell venni az emberekt.
Aki amugy is csiga az nem autofuggo tulajdonsag. -
Sukta 95
aktív tag
válasz GreenGoblin #184679 üzenetére
Úgy látszik ez tipik szabolcsi kaja. Mi is nem rég csináltunk, igaz mi szalonnával és kolbásszal szoktuk.
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi, köszi de nem azért hoztam fel sajnáljatok, katonadolog. Inkább az óra zavart, de viszonylag jó áron pont most vitték el, jöhet az utód.
-
Cyberpunk
félisten
Jó ez az óra feloldja az iPhone-t, ha maszk van rajtam. Most jutottam csak el idáig.
Hope was the right choice, and it always will be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest