Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #183407 üzenetére
Is is. Van aki egy funkciója miatt van aki a támogatás miatt.
Mi modik kaptuk ajándékba, de közülünk is volt aki megvette pluszban támogatás miatt.⭐ Stella
-
hdanit610
aktív tag
Elszédülök ettől a pörgéstől.
Holnap (ill. ma) megkapom az Astra első adagját. Volt valakinek valami tapasztalata vele? Ki leszek ütve egész napra? Megkaptam a hétfőt Home office-ra, ha még gyatra lennék, de talán nem lesz semmi különös.
Május végén pedig vár Palermo.
-
legenda
válasz hdanit610 #183415 üzenetére
Azt kaptam, és a feleségem is.
Én másmap csak fél gőzzel tudtam csinálni mindent, mert erőtlenebb voltam és fájtak kicsit az izmok meg délutánra lett kis láz, vettem be Panadolt és az gyorsan elmúlt, illetve az oltás helyén érzékeny volt néhány napig és fájt kicsit a karom, valamint lett némi köhécselés.
A feleségemnek láz nem volt, de ő is gyengébb volt kicsivel másnap, meg a karja fájt és érzékeny volt néhány napig.
Rosszabbra számítottunk az alapján, mait a doki mondott, meg ő már azon a napon estére is mondta, hogy lehet láz...stb.
A többi vakcinával ellentétben, ennek az első adagja okoz erősebb tüneteket, így elvileg a másodiknál még ennyi sem lesz.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz #40993792 #183421 üzenetére
Nekem június közepe, a feleségemnek június vége. Majd szólnak persze előtte, mert a ráírt dátum csak hozzávetőleges, nekem legalábbis ezt mondta a doki, gondolom annak a függvénye, hogy mikor kapnak vakcinát, bár a párom már oltóponton volt, ott állítólag a pontos dátumot írták rá neki, de kiderül majd.
4 - 12 hét lehet a két oltás közötti intervallum ennél a vakcinánál és minél jobban kitolódik a vége irányába, annál hatásosabb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
tothjozsi96
addikt
Arra nem gondoltatok hogy nem fogadjátok el az AZ-t?
Én sok rosszat hallottam közeli ismerősöktől, ha az lesz az SMS-ben biztos hogy nem fogom kérni. -
legenda
válasz tothjozsi96 #183425 üzenetére
Voltak nyitott kérdések, de amikor engem hívtak, pont akkor ért véget az EU-s vizsgálat és ismét elkezdték sok országban használni, ezért nem utasítottam el, aztán a feleségem sem.
Szinte mindegyik vakcinával kapcsolatban vannak fenntartások különböző okok miatt, a döntés pedig csak azon műlik, aki kapja, vagy kapná.
Nekem inkább AZ, mint kínai vagy orosz, bár igaz, utóbbit nem is kaphatnék.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
madgie
titán
válasz #40993792 #183426 üzenetére
Az orosznál pont ezért áll a bál, kevesebbet tudtak most beszerezni, mint amire szükség volna a második oltáshoz. Mondjuk az orosznál más a két vakcina hatóanyaga, az AZ-nél meg ugyanaz, az tény... na meg AZ-t sokan nem kérnek most, szóval ja, szerintem is jut nekünk
tothjozsi96: én csak a médiából hallottam rosszat felőle, de úgy voltam vele, hogy Angliában "kicsit" jobb a helyzet, mint itthon, ott meg gyenge 20 milliódagadtbrit kapta meg, mégis statisztikailag elhanyagolható részük lett trombózisos.
Másképp fogalmazva inkább ezt fogadtam el, egy olyan vakcinát, amit rendesen dokumentálva engedélyeztettek, használtak, mint egy olyat, ami "biztos jó, mert bármelyik vakcina jobb, mint a fertőzés".
De természetesen ez egyéni döntés, én amúgy Pfizert/Modernát szerettem volna kapni, de úgy voltam vele, inkább az AZ, mint a semmi (vagy a kínai) és elég sok helyre megyünk most, idegen emberek közé. -
tothjozsi96
addikt
válasz madgie #183429 üzenetére
Megértem ezt is. Egyik nap voltam Pesten, 30 percet buszoztam, kimaradhatott egy járat, az a legkisebb BKV busz járt és olyan tömegnyomor volt, 30 percen keresztül állva, egymás hegyén hátán, szerencsére sietnem is kellett, nem volt megoldás az hogy leszálljak.
El se hiszem hogy a sofőr is miért nyitja ki az ajtót vagy miért engedi hogy felszálljanak. Oké, sok hülye ember van, tudom, úgyis felszáll, de nem történt semmi hogy ne legyen tömegnyomor. Remélem hogy nem kaptam el semmit, ez volt pénteken.
-
nord_
veterán
- Európában 25 millióból 86 embernél tapasztalták a vérrögösödést.
- Magyarországon 9,5 millió emberből 25ezren meghaltak a vírus miatt.
Nem volt kérdés, hogy amikor felajánlották az Astrát, melyik arányszám volt nekem a szimpatikusabb.Ráadásul állítólag az idősebb nők és a fogamzásgátlót szedők körében volt esélyesebb a vérrög képződés - ha jól sejtem, te egyik csoportba se tartozol, így még kisebb az esélye az oltás miatti problémának.
-
tothjozsi96
addikt
válasz nord_ #183431 üzenetére
Hát, kapásból tudok mondani egy embert akinél vérrögösödés alakult ki, illetve pont pár napja beszéltem egy helyi szakival, mondta hogy volt a szomszédjában egy idős házaspár, meghaltak a vérrög miatt.
Gondolom akkor akik meghaltak az AZ miatt, ők nincsenek benne ebben a bűvös statisztikában.
-
Prowler
senior tag
Jót én sem tudok róla mondani sajnos, barátom anyukájánál most diagnosztizáltak egy 3 cm-es vérrögöt a jobb kamrában Astra után.
Veremivadék Undorkutya
-
-
nord_
veterán
-
nagyúr
válasz Prowler #183444 üzenetére
Köszönöm. Kicsit másképp látja az a járványt, aki valakijét elvesztette miatta, de az igazság az, hogy amiért az asszony járványügyi felügyelő, azért még külön tudok kiakadni az emberek lazaságán, "szarok bele" magatartásán. Npi 12-14 órákat dolgozik, a stressz szint olyan, hogy voltam bent náluk a múltkor, én szerintem egy hét után begolyóznék. A lelkét kiteszi, hogy az ő körzetében a hozzá tartozó prakszisokba arányosan, okosan, időben, jól ossza szét a vakcinakészletet, emellett a vezetőség is állandóan cseszteti hogy "jelentést" kell írni, felesleges idő megy el vele, de még hévégén is, több alkalommal csak a jelentés, hogy legyen mit mondatni a kormányinfón.
Közben meg ugye mindenki, akinek fingja nincs az egészről, löki a szöveget, hogy így igazságtalan, úgy igazságtalan, itt biztos azért oltanak, mert ellenzéki a vezetés, ott meg már "mindenkig beoltottak, rohadjon meg a háziorvos, stb, meg uramisten minden.... (holott az elosztás csak egy dolog, minden prakszis más méretű., már korelosztással, aztán ott van, hogy mindenki válogat, neki csak ez kell, neki csak az kell, és 90%-ban olyanok, akiknek egyáltalán nem lenne indokolt). Csak a savazást kapja mindenhonnan, és főleg az előbb említett emberfajtából, akik egyáltalán nincsenek is képben.Bocsa a kifakadásért, csak hát ezekben éljük a mindennapokat. Nem mondom, hogy mindenhol minden oké, de azt tudom, hogy ő mindent megtesz, hogy a hozzá tartozó területen minden a lehető legjobban menjen.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem szputnyikot ajánlottak fel eddig, de megvárom a Pfizert. A többi oltás felé nincs meg a bizalmam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 7 db DVD-CD Tartó Eladó! Made in USA - Prémium - Tárolás+Szállítás
- Alcatel Linkhub HH71VM 4G / 4G+ LTE Cat7 Sim kártyás WIFI router hotspot modem - FÜGGETLEN
- SK Hynix 8 gb(2x4gb kit) 1600Mhz Ddr3 ram
- Több féle Funko Pop figura eladó!
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest