Új hozzászólás Aktív témák

  • .Szaki.

    addikt

    válasz DanielK #168988 üzenetére

    Jajj. Ennek az iOS vs. Android vitának olyan szinten semmi értelme. Főleg egy olyan topicban, ahol a felhasználók döntő többsége a mai napig iPhone-t használ. Maradjunk annyiban, hogy nagyjából ugyanott van a két rendszer, de mindkettő másban jó.

    Ami az Android mellett szól:

    Az osztott képernyő elképesztően sokat segít munka közben, ez nagyon hiányozna ha megint iPhone-t használnék.

    Ugyanez igaz a DeX-re is, kvázi asztali szgépként tudom használni itthon, így nem kellett új asztali gépet vennem otthonra.

    Szintén pozitív, hogy a BT és Wi-Fi kapcsolatokat sokkal stabilabban tartja.

    Bár HomeKit nincs, mégis érdekes, hogy az eredetileg Apple HomeKitként vásárolt égőim stabilabban mennek a Samsunggal, mint anno az iPhone-nal.

    Baromi szimpatikus, hogy az ujjlenyomatolvasó simogatásával lehet kezelni a CC-t.

    Ami az iOS mellett szól:

    Siri vs. Bixby: A legtöbb yt videó arról szólt anno, hogy Bixby mennyivel jobb Sirinél, a gyakorlat viszont nálam teljesen mást mutat. Siri már-már egy korrekt személyi asszisztensként tud működni, Bixby esetén pedig örülök ha megért valamit, ráadásul majdnem mindenhez fel kell oldani a telefont, vagy telepíteni valami plusz dolgot ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni.

    Szintén munkára használom a diktálás funkciót. iPhone esetén ez borzasztó kényelmes dolog volt, az S9+ esetében teljesen más a helyzet. Iszonyatosan hiányos a szókincse a telefonnak, arról nem is beszélve, hogy ha azt mondom, hogy pont, vagy vessző, akkor mondatvégi írásjel helyett leírja a szót. Gyalázatosan gyengén működik a diktálás.

    Fluidság: Amikor középkategóriás Honorom volt és szóvá mertem tenni, hogy felháborító, hogy a megbízható működéshez minimum 4-5 naponta újra kell indítani a fél éves telefont különben egy hívást sem lehet felvenni, mert lefagy stb, akkor megkaptam, hogy nem középkategóriás szutykokat kell venni, mert az simán lehet szar, el kell fogadni, hogy szaggat és random csinál dolgokat, meg egyébként is a Samsung az igazi. Ez már vet fel számomra bizonyos kérdéseket, de ezen lendüljünk túl. Szóval Androidból is csak a több százezer Forintos telefon értékelhető.

    Tessék, itt az S9+. Szerintem abban mindenki egyetért, hogy Android téren a közvélemény a mai napig a Samsungot tartja az etalonnak és én is úgy gondolom, hogy joggal. Ettől függetlenül fluidságban a közelében sincs egy iOS-es telefonnak. Sokkal több a microlagg, és ez bizony a felhasználói élményt csorbítja. A "hagyományos Android értékekből" viszont el kell ismerni, hogy azt léleknyugalommal ellehet felejteni, hogy ötnaponta újra kell indítani, ez csak frissítésekkor volt újraindítva, azon kívül egyszer sem és semmi baja.

    Persze ezt is meg lehet magyarázni, mert ha középkategóriás telefonod van, akkor azért nem lehet véleményed az Androidról, mert az egy szutyok, ha Samsungod van, akkor azért, mert szutyok Samsung, Huawei-t kell használni az az igazi, ha az sem jön be az sem véletlen, mert az is egy sz@r, Xiaomit kell venni, mert az az igazi megváltás. Mindig lehet találni valami indokot, hogy miért ne lehessen leírni a tényeket.

    Semmi gond nincsen az Androidos telefonokkal, de nem kell azt hinni, hogy tökéletesek, mert nem azok, mint ahogyan az iOS-es készülékek sem. Itt szimplán annyit kell eldöntenie a potenciális vásárlójelöltnek, hogy melyik az a kompromisszum, amit számára érdemes meghozni. Én meghoztam, megvettem az S9+ -t, igazából teljesen megvagyok vele elégedve, nagyon szeretem, de elájulni nem kell tőle.

Új hozzászólás Aktív témák