Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz DrJános #2197 üzenetére
Az IGP-k teljesen rendben vannak. Az intel driver is stabil és nincs vele gond. Win7-el se lesz probléma. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg Én is HD4600-as igp-t használok win7-el, 0 probléma eddig. A 4k videót is simán lejátsza. Konkrétan ezt próbáltam: videó.
Én a helyedben még i3-ra se költenék. Netezős filmezős gépbe egy g4500-as pentium + SSD szvsz bőven elég lenne.
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
Köszönöm az infót kristof123 és miklosss2012
Na jó akkor ennek fényében merre induljak?
[ Szerkesztve ]
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
DrJános
aktív tag
válasz kristof123 #2203 üzenetére
Az a kör már megvolt, csak féltem az intel IGP miatt és pár fórum után itt kötöttem ki.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalatok ures jaratban a RealTemp vagy az Aida milyen hofokokat ir ki? Nalam 18 es 24 fok kb...egy 20 fokos szobaban..
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
DrJános
aktív tag
válasz #Morcosmedve #2205 üzenetére
Köszönöm az itteni tanácsokat és írásokat
Rengeteget segítettekGép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
MPowerPH
félisten
válasz MiklosSaS #2180 üzenetére
Az osszes game, ami Cryengine -t hasznalja, hasznositja a 8 magot is.
Locutus: Nezzel mar meg par game tesztet, mielott ilyeneket irkalsz.... Esetek 50%-ban meg az 5820K alapon is a Skylake elott van game -ek alatt. A tobbiben meg egal. Es egy par hulladekul megirt game -ben van lemaradasa,(mert c to c gyengebb, es mert 400MHz-val alacsonyabb az orajele) ami 4.5GHz-n szertefoszlik.
Latom Neked is 980-ad van. Megjon az 5960X-em, es tolhatunk par osszehasonlito tesztet a hetvegen game -ek alatt, csak hogy ne a levegobe beszeljek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Locutus
veterán
válasz MPowerPH #2209 üzenetére
Uhm... vagy nem..
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Szinyák
őstag
válasz MiklosSaS #2206 üzenetére
szia.
Nekem Real Temp 25-32 fok között mozog üresben ha asztalon vagyok + zene+ net ~ 23 fok lehetett bent..
Tegnap megint felidegelt a gép dupla indulás volt 2. volt a nyerő De érdekes ,hogy a gyártói honlapról meg le vették ezt a fajta biost .. csak a 0901 és a legfrissebb van fent aszem a 1103.
Visszaraktam a 0901 tegnap már nem volt sok időm kipróbálni mert ilyenkor tápot is lekacsolom , hogy ne legyen áramalt és úgy is ki szoktam próbálni .. mit művel remélem ezzel nem lesz gond
Tuning szerintem nem lehet a ludas ,mert win alatt egyszeresem volt gondom vele bármivel terheltem + a régi kezdetleges biossok.-kal sem volt ilyen ! Remélem nem a lap lesz gatya gyanús..(#2210) miklosss2012 xD igen a valós élet
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem 6700k-val kapcsolatban, használtam a keresőt, de nem találtam rájuk választ. (vagy nem részleteset)
1: Miért nem lehet 6700k-t sehol sem kapni a megjelenés után több hónappal? Értem, hogy a meglévő készlet elfogyott és érkezőben az új készlet (megérteném ha tegnap jelent volna meg) de kissé nevetségesnek tartom azt, hogy 2015-ben ilyen előfordulhat és nem igazán tudom racionális magyarázatnak elfogadni (például pár éve a bitcoin láz miatt nem lehetett felső kategóriás Radeont kapni mert a bányászok nagy mennyiségben vásárolták fel őket, emiatt lett hiánycikk, ez sokkal racionálisabb magyarázat szvsz). Néztem német webshopokat, ott is hiánycikk. Hogy nálunk mint "kelet-európai/balkáni" országban hiánycikk még valahol megértem de azt, hogy Németországban sem lehet kapni, az már végképp magas... Valóban csak annyi a magyarázat, hogy elfogyott a készlet fél Európában? Akkor Angliában miért van készleten (pl. Overclockers)? Ott nem veszi senki? (Szinte minden német webshop október 30. körüli érkezési dátumot ír)
Lehetséges, hogy az SGX miatt érkező SR2L0 "s-spec" (magyarul nem tudom mi ennek a neve) miatt csak kevés 6700k készült eredetileg amolyan bevezető jelleggel és ősszel kezdték el a normális mennyiségű cpu gyártását? (utóbbi már racionálisabb magyarázat lenne)2: Az integrált gpu fronton kicsit le vagyok maradva. Van olyan funkció/opció egy 6700k esetén, hogy filmnézésre, netezésre, "irodai munkára" az integrált gpu legyen befogva, majd játék esetén váltás egy dedikált Radeonra? Amikor pedig nincs játék, akkor a dedikált gpu teljesen lekapcsol (ventik leállnak, stb)?
Ezzel a témával kapcsolatban csak laptopos topikokat találtam, ahol Catalystban és Intel driverben kellett ügyeskedni, de sehol sem asztali gép esetén... Ha létezik ilyen, akkor milyen szoftver, hardver kombó kell hozzá?3: Több alaplapot is néztem de számomra nem világos az m.2-es és z170-es sata6 portok kezelése hogyan is van pontosan.
Egyik gyártó kézikönyve szerint 1 db m.2-es pcie ssd használata esetén 2 db z170-es sata6 port lesz letiltva. 2 db m.2-es pcie ssd használata esetén 4 db z170-es sata6 port lesz letiltva.
Másik gyártó szerint utóbbi esetben szintén csak 2 db sata6 port lesz tiltott (nem pedig 4 db ahogy a logika követné).
Ez most hogyan van? A sata/m.2 portokat nem a z170-es chipset kezeli (Intel specifikáció alapján)?
Vagy ezek ellenére nem egységes alaplaponként a sata és m.2 portok használata?4: Egy külföldi topikban arról volt szó, hogy m.2-es pcie ssd használata esetén bizonyos pcie x1-es slotok letiltásra kerülnek az alaplapon. Ez nem hülyeség? A pcie x1-es slotok tudtommal függetlenek az m.2, sata meghajtóktól. Vagy van valamiféle korlátozás?
Köszönöm!
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Enclave #2216 üzenetére
1.: Egyszeruen nem gyartottak eleget, plusz bejott a non-K is.
2.: Nincs sajnos :/
3-4.:
Pcie-t le fog tiltani mert ugyan arra a savra van bekotve, sata express-t is ezert.
2-4 sata tiltasa szerintem attol fugg, hogy hany express van, 1 sor express-ben 2 db sata port, 2 sorban 4 db.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
Valaki tudna feltenni i7-6700k@4,5GHz-n Cinebench R15 CPU és CPU Single eredményt?
© asszongya'hogy
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, megrendeltem én is a 6700K-t (pcdiszkont) jövőhét keddet írtak várható érkezésnek..
jól láttam h kb. mindenhol kifogyott?? illetve 130+ os árakon láttam, de őket nem hívtam fel.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz VincentVG #2220 üzenetére
Elég durván ki van fogyva, kíváncsian várom, hogy megjön-e neked!
(#2221) Locutus:
Van Cinebench R15 CPU és CPU Single teszted?
Esetleg GTX980-al 1450/2000-es Fire Strike + Valley?Ha nincs mennyire érnél rá lemérni? Mindezt 4,5 GHz-es 6700k-val!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Erdei88
veterán
válasz #Morcosmedve #2224 üzenetére
Ennyi előnye legyen a 5820K-val szemben
-
MiklosSaS
nagyúr
Picivel visszább van fogva a kevesebb fesz miatt. Ha adok neki még +0.05 V-ot, pár pontal többet kapok, de lehet mérési hiba is. Ha hazaérek tolok egy 4.5 tesztet is.
-
Szinyák
őstag
ha ráér ma haza tolom magam akkor tudok felrakni , pont 4,5 megy ....
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
#Morcosmedve
veterán
Köszi mindenkinek, amúgy most értem haza, mondom akkor lemérem, hát nincs Single lehetőség
Ezért majd úgy kéne lemérnetek, hogy:
File/Preferences/Render Threads -> Custom number pipa és 1 db-on legyen, így mindenki ugyan azt fogja mérni! Köszönöm a fáradozásotokat!
© asszongya'hogy
-
Habugi
addikt
válasz #Morcosmedve #2228 üzenetére
Nem a File/Advanced pipa hozza elő?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #2228 üzenetére
szia,
tessék itt lesz úgy csináltam ahogy leírtad custom---Threads (1) 4,5 .-en
V.ki nem tudja mért lehet , hogy mostanában 2. indításra jön csak be a winfos . 1 indításra biosig elmegy utána mikor tölteni a win.-t akkor shut down. Gép bekapcs újra és tökéletesen megy ! Win alatt nincs fagyás. lassulás minden teszt, játék megy szépen. Gondolom nem instabil tuning lehet. Pedig vissza raktam az előző biost 0901 a gyári oldalról, mert az ujjal ezt csinálta, pedig eddig nem volt ilyen ? mi lehet v.mi bios beállítás vagy szar maga a bios, vagy lap ?
Másnál mi a helyzet ?Szinyák
-
blu79
addikt
válasz #Morcosmedve #2222 üzenetére
Neked mennyit ad a FS és a Valley?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
#Morcosmedve
veterán
Itt van minden:
MSI 390 1150MHz/1650MHz@1,336V
5820k 4500MHz/4200MHz@1,3VCinebench R15:
3Dmark Fire Strike Extreme (720p):
Valley (ExtremeHD):
FS-t régebben mértem, az a hőfok a reális a VGA-ra, most jóval melegebb van itthon, meg már szétteszteltem mindent !!!
Mindenkinek köszönöm az eredményeket!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #2234 üzenetére
Egyébként lemértem 4600-on, ekkor a Single core eredmény kemény 182-re nőt... a multi core, pedig 1385 lett, de mivel nem így használom, nem dokumentáltam.
(#2236) blu79: Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
blu79
addikt
válasz #Morcosmedve #2234 üzenetére
Köszi a megosztást
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Tefra
csendes tag
Szép napot Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbi összeállítással kapcsolatban.
(A "milyen asztali gépet vegyek" topicban már feltettem a kérdést, de több véleményt szeretnék hallani mielőtt döntök. Elvégre nem olcsó mulatság ez kérem szépen. )MSI B150M BAZOOKA
Intel Core i5-6500 3.2GHz 1151 BOX
HyperX Fury 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT (2db)
MSI R9 380 GAMING 4G R9 380 4GB GDDR5 PCIEElőre is köszi a válaszokat.
Xiaomi MI 9T - ex: Lenovo P70
-
Tefra
csendes tag
Azt nézem, hogy a lapok között tulajdonképpen igen hajszálnyi különbségek vannak... Mégis annyi féle van, hogy egy magamfajta laikust teljesen összezavar.
Most épp egy MSI Z170-A PRO-val szemezek, de ahogy látom a lényegi különbség itt is csak a csatlakozök számában van. Nem tervezek két VGA-t, nem is tudom minek egy lapra 4 meg 5 PCI csatlakozó Nézzétek el nekem A lényeg, hogy olyan legyen, amihez 4-5 évig nem kell hozzányúlni, de ha mégis, akkor elbìrjon némi fejlesztést. Pl. Erősebb VGA.Xiaomi MI 9T - ex: Lenovo P70
-
.LnB
titán
Egy amatőr kérdésem lenne. Létezik olya, hogy a skylake processzorommal sok esetben a filmek nézésével problémám adódik? Évekig Media Player Classic-ot használtam (Phenom II 965 BE társaságában), sose volt semmi gondom, mindent problémamentesen lejátszott.
Aztán miután újratelepítettem a rendszert az új gépemre. A MPC kifingik ha filmet akarok nézni, akadozik.
Váltottam VLC-re, ami annál a filmnél jól is ment és sok egyébnél is. De tegnap az is megadta magát mikor este filmezni akartunk. Megoldásul a Win10 TV+filmek lejátszója igaz lejátszotta a filmet, de előfordult akadás ebben az esetben is.Tudom, hogy nem mindegy milyen kódolásúak a filmek, de lehet, hogy a lejátszók nem működnek megfelelően az új skylake (i5-6600)-as procim esetében. Esetleg frissítésre várjak a lejátszókhoz?
Vagy teljesen máshol keressem a hiba okát?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
eldarin
tag
Sziasztok csak az lenne a kérdésem, hogy az Asus maximus hero VIII jó lap lett? Érdemes megvennem, vagy esetleg van valami bökkenő vele? Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
AIDA-t ne futtasd a háttérben. Nekem attól van a lejátszásban kb percenként egy akadás, főleg ha a számítógép már hosszabb ideje nem volt újraindítva (1hét+). Ha nem fut az AIDA, nincs semmi gond. Amúgy potplayer64-et használok win10 alatt.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
.LnB
titán
válasz Locutus #2242 üzenetére
Sajnos nem percenként egy akadásról van szó. AIDA se fut, fel van telepítve mondjuk. Letörlöm akkor lehet javít, de kétlem.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz eldarin #2241 üzenetére
Nem rossz lap, olvass vissza a forumba, mert az alaplap BIOS-ok kicsit heltikusan viselkednek, nem mindegyik sikerult...
.LnB: én is a PotPlayer(x64)-et ajánlom! Egyebkent el tudom azt kepzelni, hogy a hardveres gyorsitas nem megy vele, de azert erobol is le kene jatszania mindent...
Locutus: nekem G3258-al volt olyan, hogy játék közben szagatott, ha a HW monitor ment a háttérben, szóval piszkalhatja ilyen prog, de ha nem ez, akkor tippelek felul.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
MiklosSaS
nagyúr
Bucsuzom a topictól, az alaplap még megvan de ma eladtam a processzort.
Nem tudom mi lesz helyette...5820K/5930K vagy vissza az alapokhoz egy 4790K-val.
Majd a következõ generációnal lehet vissza jövök...
-
tag
-
.LnB
titán
válasz #Morcosmedve #2245 üzenetére
Akkor most (kb) 8év után leváltom a MPClassic-ot.
-
Tefra
csendes tag
Lehet, hogy banális kérdés...
de mi a különbség a B150-es és a Z170-es alaplapok között a foglalatok számán kívül??
Ha nekem nincs szükségem hetvenhárom darab PCI csatira, meg m.2 foglalatra és overclockolni sem szeretnék, akkor alapjaiban véve ugyanazt nyújtja a B150-es is mint a Z170-es, nem?Xiaomi MI 9T - ex: Lenovo P70
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest